Toblerone producten bestellen | Albert Heijn.
Toblerone XXL megareep – 4,5kg / 78 cm | bol.com.
De prijs van dit product is 10 euro en 20 cent. De meest getoonde prijs is 12 euro.
Voor Toblerone, dat al sinds 1899 in Bern gevestigd is, is de berg meer dan een verdwijnend onderdeel van de verpakking: de vorm van driehoekige chocolade is gebaseerd op de top van de Matterhorn, de 4.478 meter hoge berg op de grens tussen Zwitserland en Italië.
En ten tweede geeft honing de chocoladereep een uniek en hartig beetje zoetheid. Witte Toblerone chocoladereep gemaakt door het Zwitserse chocoladebedrijf Toblerone. Het heeft een opvallende driehoekige vorm met pieken en dalen en is gemaakt van witte chocolade die is vermengd met honing en amandelnougat.
Toblerone eten
Leg één vinger op het buitenste driehoekje en duw dit blokje dan voorzichtig naar binnen. Zo breekt het stuk dat je op wil eten makkelijk af zonder dat je heel veel kracht hoeft te zetten. Handig!
Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe hem in een hittebestendige kom en zet die op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
Door de verhuis is het product namelijk niet langer volledig Zwitsers. De Zwitserse wetgeving bepaalt dat het bedrijf het nationale symbool van de berg daarom niet meer mag gebruiken in het logo van Toblerone.
Zo zit er een beer in de berg van het Toblerone-logo. De beer is het symbool van de Zwitserse stad Bern, waar Toblerone is bedacht. Het logo van de Tour de France heeft er een die je bijna niet kan missen.
Massieve chocolade is ongeveer 1 jaar houdbaar. Onder massieve chocolade verstaan we naast chocoladerepen en chocoladeletterrepen ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren. Bij chocolade met vullingen ligt dit anders. Bonbons met een pralinévulling bijvoorbeeld zijn circa gedurende 6 maanden lekker.
25 g = 3 driehoeken. 4 porties.
Voor de toblerone
Door de chocolade worden stukjes gekarameliseerde amandel gemengd, wat zorgt voor de kenmerkende smaak en textuur van deze chocoladereep.
Inhoud en gewicht. Portiegrootte: BE/NL: 25 g = 3 driehoekjes. 4 porties.
De prijs van dit product is 41 euro en 97 cent. De meest getoonde prijs is 47 euro en 97 cent. Je bespaart 13%.
De beroemde mix van amandelen, noga, chocola en honing is in 1908 in zijn keuken uitgevonden. Maar zijn neef Emil Baumann, productiemanager bij Tobler, was daar ook bij. Het was Baumann, zeggen diens nazaten, die in de Elzas de goede noga tegenkwam en eindeloos in potten roerde vol Toblerone-in-spe.
Toblerone bestaat al 115 jaar. De 'bergvormige' chocolade kwam in 1908 voor het eerst op de markt in Bern, in Zwitserland.
Toen maakte de Amerikaanse eigenaar Mondelez bekend Toblerone niet meer alleen in de huidige fabriek in Bern te produceren, maar vanaf eind 2023 ook in Slowakije. Die stap ligt in Zwitserland gevoelig, zoals nu ook weer blijkt.
De beroemde (en lekkere) Zwitserse chocoladereep, die gemaakt wordt met honing- en nougat, heeft namelijk een berg als logo, verwijzend naar de beroemde Matterhorn.
De Matterhorn (Italiaans: Cervino; Frans: Cervin) is een berg gelegen in de Walliser Alpen, op de grens van Zwitserland (Wallis) en Italië (Valle d'Aosta). De top ligt op 4478 m hoogte.
Toblerone is een Zwitsers merk, maar wordt intussen al jaren geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Mondelēz.
Toblerone candy bars are considered to be gluten-free and Toblerone states on their website that their products are gluten-free.
Als je ervoor kiest om chocolade au bain-marie te smelten, let dan goed op dat er geen water bij de chocolade komt. Indien er toch water bij de gesmolten chocolade komt, klontert de chocolade en kun je opnieuw beginnen.
Melk chocolade en pure chocolade kun je ook smelten in de magnetron. Snijd een chocoladereep in stukjes of gebruik chocoladedruppels. Je moet er tijdens het smelten wel bij blijven! De kans op aanbranden is in de magnetron namelijk groter dan bij de au bain-marie methode.
Is alle chocolade geschikt om te smelten? Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig.