Zutobi deed onderzoek naar de duurste en goedkoopste brandstofprijzen in de hele wereld. HongKong staat op nummer 1, daar kost een liter benzine 2,73 euro op dit moment. Op twee staat Nederland, op drie staat Noorwegen.
Hong Kong. Daar is de benzine op het moment het duurste ter wereld. Nederland is met 2.517 dollar per liter echter een goede tweede. Monaco, Noorwegen en Finland maken de lijst compleet.
Het goedkoopst ben je uit in Venezuela, waar een liter benzine zo'n 0,022 euro kost. Belangrijke kanttekening is dat Venezuela ook een arm land is. Na Venezuela volgen Iran, Angola, Syrië en Algerije als goedkoopste landen om een liter benzine te tanken.
De goedkoopste benzine ter wereld vind je in landen als Koeweit, Angola, Soedan en Iran. Maar veruit de goedkoopste benzine ter wereld tap je in Venezuela. De bevolking beschouwt de praktisch gratis benzine als een soort geboorterecht, zo meldt Bloomberg.
Luxemburg is het goedkoopste land om te tanken
Wie echt goedkoop wil tanken, moet doorrijden naar Luxemburg. Benzine is daar al gauw 55 cent per liter goedkoper dan in Nederland.
Zutobi deed onderzoek naar de duurste en goedkoopste brandstofprijzen in de hele wereld. HongKong staat op nummer 1, daar kost een liter benzine 2,73 euro op dit moment. Op twee staat Nederland, op drie staat Noorwegen.
DEN HAAG - Nederland haalt de meeste olie uit Rusland. Een derde van de geïmporteerde ruwe aardolie kwam vorig jaar uit Rusland, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Kenners hebben daarbij een voorkeur voor BP. Ook bij enkele kleine merken als Tamoil, OK, ango en bij regionale aanbieders als Berkman en Joontjes is de 98-benzine ethanolvrij. Nog een stapje beter is de 102-octaan-benzine van TanQyou; die is gegarandeerd ethanolvrij.
Actuele benzine en diesel prijzen in Dubai
Gemiddeld betaal je voor een liter benzine tussen de 40 (1,74 AED) en 50 eurocent (2,20 AED), een liter diesel kost gemiddeld 5 tot 8 eurocent meer.
Wat benzine betreft zijn de kosten in Zuid-Afrika een stuk lager dan in Nederland. Gelukkig maar, want tijdens de meeste reizen worden behoorlijk wat kilometers gemaakt. Voor de kosten kun je rekening houden met ongeveer ZAR 1,50 per kilometer die je rijdt, of ca. ZAR 15,00 per liter benzine.
Maar liefst 70 procent van de benzineprijs in de VS wordt bepaald door de prijs van ruwe olie. Een flinke stijging van die prijs heeft dus ook direct veel effect op de prijzen aan de pomp. In Nederland ligt dat anders. Hier bepaalt de prijs van ruwe olie voor slechts grofweg een kwart de prijs aan de pomp.
Een gemiddelde benzineauto rijdt ongeveer 1 op 14. Dit betekend dat je 14 kilometer met 1 liter brandstof kunt rijden. Kleine benzineauto's kunnen tegenwoordig 1 op 20 halen volgens de fabrieksspecificaties.
We hebben olie, en dus moet die hier goedkoop zijn.” Venezuela is een van de grootste olieproducten ter wereld, en veel Venezolanen vinden het dus logisch dat ze bijna niets betalen in het tankstation. Een frisdrankje kost in Venezuela 20 keer meer dan een liter benzine.
In de praktijk komt het er op neer dat brandstof in een auto een houdbaarheid heeft van minimaal 6 maanden. In de meeste gevallen wordt dat zelfs probleemloos enkele jaren.
Ja, dat mag zeker. Benzines kun je in elke verhouding met elkaar mengen. Je motor moet wel geschikt zijn om deze verschillende benzines (met verschillend octaangetal) te verbranden.
Benzine is in Nederland trouwens veel duurder dan in Duitsland of België. Dat komt doordat de overheid heel veel belasting heft over benzine. Twee derde van het geld dat wij voor onze benzine betalen verdwijnt in de schatkist.
Drenthe, Overijssel, Noord-Holland, Zuid-Holland, Noord-Brabant en in de Noordzee en de Waddenzee. De winning van olie is in verhouding tot de gaswinning heel bescheiden. Schoonebeek in Drenthe is het grootste olieveld op land. Ook wordt nog olie gewonnen op zee.
Op drie plekken is in Nederland aardolie gevonden: in Zuidoost-Drenthe (het Schoonebeek-veld), in de omgeving van Rotterdam en in de Noordzeebodem.
Zwitserland is het duurste land van Europa. Ten opzichte van Nederland betaal je daar een stuk meer voor je levenskosten. Daar staat gelukkig tegenover dat de inwoners van Zwitserland een stuk meer verdienen dan wij. Nederland staat op de achtste plek.