Smartphones uit de A serie, zoals de Samsung A51 en Samsung A52, ondersteunen geen draadloos opladen.
De draadloze opladers van Samsung uit de Galaxy S serie zijn hiervoor geschikt (vanaf de S6). Dus ook de Galaxy S22, Galaxy S22+ en Galaxy S22 Ultra. Daarnaast laad je de vouwbare Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 4 en Galaxy Z Fold 4 zonder problemen draadloos op.
Charging Ontvanger:
Interface: Type-C. Standaard: QI standaard.
Samsung ondersteunt draadloos opladen sinds de Samsung Galaxy S6 en hoger. Ook een aantal modellen uit de Samsung Galaxy A serie zijn geschikt om draadloos te kunnen laden. Deze Samsung telefoons kunnen draadloos opladen: Samsung Galaxy S6, S7, S8, S9, S10, S20, S21, S22 series.
Draadloos opladen, ook wel Qi opladen, werkt via elektromagnetische spoelen. Er zit er eentje in je draadloze lader en eentje in je smartphone. Zodra je die spoelen op elkaar legt gaat er energie van de ene naar de andere spoel. Om ervoor te zorgen dat dit veilig verloopt worden draadloze opladers getest.
Welke merken telefoons kunnen draadloos opladen? Bijna alle merken verkopen telefoons die draadloos opladen. Denk aan de meeste Android merken (Samsung, Huawei, LG) en vrijwel alle recente Apple telefoons.
Binnenkort zullen alle producten op te laden zijn met USB-C. Maar tegenwoordig krijg je bij je nieuwe telefoon geen adapter meer. Gelukkig kun je met deze Ntech Type-C oplader heel snel je Samsung Galaxy A52 / A52s opladen.
Je Samsung Galaxy A53 draadloos opladen, werkt niet. Alleen duurdere Samsung smartphones, zoals de S serie toestellen, kunnen draadloos opladen.
De A52 ondersteund de fast charging technologie. De Samsung Galaxy A52 krijgt een EP-TA200 oplader meegeleverd. Met deze lader kun je het toestel opladen van nul naar vijftig procent in een half uur. De lader levert een maximum van 15W.
Een telefoonhoesje kan het draadloos opladen verstoren.
Dit is omdat de telefoon goed contact moet maken met de oplader om draadloos te kunnen opladen. Als je telefoonhoesje te dik is, is er niet genoeg contact. Voor Apple kun je speciale MagSafe hoesjes gebruiken, die ongeacht de dikte toch draadloos opladen toestaan.
Het enige wat je nodig hebt, is een draadloze lader (zender) en een telefoon met Qi ondersteuning (ontvanger). Bijna alle nieuwe smartphones beschikken tegenwoordig over een ingebouwde Qi-ontvanger. Leg deze simpelweg op de draadloze oplader en hij laadt meteen op.
Maar is dat niet slecht voor je batterij? Gemak dient de mens en het is ontzettend prettig om je telefoon 'achteloos' op een draadloze oplader te leggen. Toch weten we dat de efficiëntie van die technologie slechts tachtig procent is van een gewone oplaadkabel. Veel energie gaat simpelweg verloren.
Wanneer de batterij leeg is, gebruik je de meegeleverde 15W snellader. Hiermee laad je de Samsung A51 binnen 2 uur weer volledig op. Draadloos opladen is met deze smartphone niet mogelijk.
In een studie die in 2017 in opdracht van de Zwitserse ministerie van energie werd gepubliceerd, schatte de Research Foundation for Electricity and Mobile Communication de energie-efficiëntie van inductief opladen per Qi op ongeveer 50 procent.
Verschil in scherm
Beide telefoons hebben een 6,5-inch scherm. Dit betekent dat je makkelijk jouw favoriete serie op Netflix vanaf je telefoon bekijkt. Het type display is Super Amoled, waarbij de Galaxy A53 nét iets beter uit de bus komt met 120Hz, ten opzichte van de 90Hz van de Galaxy A52.
Het antwoord is namelijk ja. Het draadloos QI laden in zo sterk, dat de telefoon en de wireless charger gewoon contact maken als er een hoesje om de telefoon zit.
De aankomende Galaxy A53 van Samsung krijgt een oplader van 15 Watt standaard in het doosje. Dit is verre van indrukwekkend, al kan de telefoon straks ook snelladen met 25 Watt.
Samsung oplader kopen? Vanaf € 7,75 - Gratis verzonden.
Waarom kiezen voor draadloos? Draadloos opladen kost geen moeite, is betrouwbaar en veilig en gewoon dé nieuwe manier. Het beste van alles is dat draadloos opladen nu beschikbaar is voor alle soorten apparaten met Qi-technologie, van telefoons tot smartwatches, oordopjes, en nog veel meer.
Kan ik een oplader alsmaar in het stopcontact laten zitten? Als er geen apparaat meer op is aangesloten, kun je de oplader beter loshalen. Als de oplader in het stopcontact blijft zitten, verbruikt hij nog steeds wat energie. Dit noemen we ook wel sluipverbruik.
De beste manier om de accu op te laden is door het toestel helemaal uit te zetten als deze aan de lader gaat. Op die manier is de accu niet alleen weer sneller opgeladen, maar verklein je ook de kans op oververhitting van de batterij. Dat levert op de lange termijn schade op.