Om vloeistofschade te voorkomen, moet u het volgende vermijden: Zwemmen of in bad gaan met de iPhone. De iPhone blootstellen aan water onder druk of aan water met een hoge stroomsnelheid, zoals bij het douchen, waterskiën, wakeboarden, surfen, jetskiën, enzovoort. De iPhone gebruiken in een sauna of stoomcabine.
Gelukkig hebben alle iPhone 13-modellen tegenwoordig een IP68-certificering. Dit betekent dat deze smartphones het 30 minuten uithouden in water tot 6 meter diepte. Daar valt een gemiddeld zwembad dus onder.
Alle nieuwere toestellen sinds de iPhone 7 zijn waterbestendig. Veel modellen hebben een IP67-nummer, wat inhoudt dat je zo'n toestel maximaal 30 minuten kunt onderdompelen in water van maximaal 1 meter diep.
Zwemmen met iPhone
Want de waterbestendige iPhones overleven het minstens een halfuur tot op een diepte van 1 meter. De iPhone 11 en XS (Max) kan in die tijd zelfs tot 2 meter diep, de iPhone 11 (Pro & Pro Max) tot 4 meter en alle iPhone 12 en 13-modellen kunnen zelfs tot wel 6 meter diep.
De iPhone 13 overleefde zijn eerste val van 2 meter, maar na de tweede poging ontstonden er barsten in de hoeken van het scherm. Dit zijn vergelijkbare resultaten met de iPhone 12. Als de iPhone op de achterkant valt dan is dit bij de iPhone 13 een groter probleem dan bij de iPhone 12.
Dit is ook meteen het enige moment waarop Apple met prijsverlagingen strooit. Pas in september zullen de iPhone 14 en iPhone 14 Plus bij Apple goedkoper worden. Ook de iPhone 13 en iPhone SE worden dan waarschijnlijk in prijs verlaagd. Vaak gaat het om zo'n honderd euro.
#5 De iPhone 13 Pro is zwaar
De iPhone 13 Pro is, dankzij het verbeterde camerasysteem, een stukje zwaarder geworden. Dat klinkt misschien niet erg, maar dat merk je wel degelijk in het dagelijkse gebruik.
Door de nieuwe 3D Touch technologie van Apple is het mogelijk om te kunnen wegen via de app. Het idee is leuk en handig, helaas heeft Apple er een stokje voor gestoken. De app heeft de naam Gravity. Bij het wegen wordt er gebruik gemaakt van een metalen lepel, omdat deze één drukpunt heeft.
Om je iPhone bij oververhitting af te koelen, leg je 'm op een plek uit de zon waar het koel is. Schakel zoveel mogelijk apps en functies uit, zoals wifi, bluetooth en gps. In het ideale geval zet je je iPhone zelfs helemaal uit.
iPhone modellen met een IP67 waarde zijn waterdicht tot 30 minuten en 1 meter diep. IP68 tot 30 minuten en 2 meter of dieper.
Droog het toestel dan eerst goed af met een stoffen pluisvrije doek. Bijvoorbeeld een microvezel doekje. Als het iets anders is dan water, spoel dan eerst de vloeistof voorzichtig af met water en maak je iPhone dan droog. Als je geen pluisvrij doekje hebt, dep de iPhone dan voorzichtig droog met een zakdoek of servet.
Gelukkig hebben alle iPhone 13-modellen tegenwoordig een IP68-certificering. Dit betekent dat deze smartphones het 30 minuten uithouden in water tot 6 meter diepte. Daar valt een gemiddeld zwembad dus onder.
Daarnaast steekt Apple veel aandacht in het versterken van de iPhone-behuizing. Dankzij technieken als Ceramic Shield raakt de iPhone steeds beter bestand tegen vallen en stoten. Dat is een hele geruststelling en maakt het gebruik van een lelijk hoesje steeds minder 'nodig'.
Het korte antwoord: ja, maar tot op zekere hoogte. Of in dit geval 'diepte' (pun intended). De iPhone 12 heeft namelijk een IP68-classificering. Dit betekent dat de iPhone 12 tot een maximale diepte van 6 meter onder water kan voor maximaal 30 minuten.
Laat de iPhone tot een dag lang achter in een droge ruimte met enige luchtstroom. Je kunt gedurende deze tijd opnieuw proberen om de iPhone op te laden of een Lightning-accessoire aan te sluiten. Het kan tot 24 uur duren voordat de iPhone helemaal droog is.
Het eerste wat je moet doen als je smartphone in contact komt met water, is het toestel zo snel mogelijk uitschakelen. Als de accu verwijderbaar is, haal deze er dan uit. Leg het toestel ergens te drogen, en zorg dat het water dat in het toestel beland is niet te veel beweegt in de behuizing.
Het warm worden van de iPhone vormt verder geen gevaar, het is een normaal proces en zal geen schade veroorzaken aan het toestel.
Dat is gewoon normaal, vooral wanneer je toestel intensief gebruikt. Dit is het geval wanneer je bijvoorbeeld een 3D spelletje laat draaien, HD video's afspeelt, processor-intensief apps gebruikt, GSP gebruikt (vooral op oudere toestellen), tijdens het opladen van je batterij (vooral als je iPhone blijft gebruiken).
Apple geeft aan dat je de iPhone tussen de 0 en 35 ºC optimaal kunt gebruiken. Uitgeschakeld kun je de iPhone bewaren bij temperaturen tussen ‑20 tot 45 °C. Wanneer het vriest kun je deze het beste niet langdurig buiten gebruiken. Enkele tips om de iPhone en overige smartphones te beschermen tegen de vrieskou.
Op een iPhone ga je naar de Instellingen-app. Kies hier 'Privacy' en druk op 'Microfoon'. De lijst laat zien welke iPhone-apps toegang tot je microfoon hebben. Tik op de schuifbalkjes om de toestemming in te trekken en de vakjes grijs te maken.
Druk vijf keer snel achterelkaar op de zijknop of de bovenste knop. De schuifknop 'SOS-noodmelding' wordt weergegeven. Versleep de schuifknop 'SOS-noodmelding' om de hulpdiensten te bellen.
Het rapport bekijken en limieten instellen
Om het rapport te zien, gaat u naar 'Instellingen' > 'Schermtijd' en tikt u op 'Bekijk alle activiteit' onder de grafiek. Daar kunt u uw gebruik bekijken, limieten instellen voor de meest gebruikte apps en zien hoe vaak het apparaat is opgepakt of een melding heeft ontvangen.
Verbeterde camera in de iPhone 13
De gewone iPhone 13 heeft betere beeldstabilisatie. Apple past ook sensorverschuiving toe, wat al eerder in de iPhone 12 Pro Max werd gebruikt. Hierdoor kan de sensor in de lens fysiek meebewegen, waardoor foto's en video's met veel beweging scherper zijn.
128 GB: genoeg voor basisgebruik
Met 128 GB heb je ruimte om wat foto's, muziek en video's lokaal op je iPhone op te slaan. Je hoeft dus niet enkel gebruik te maken van iCloud opslag. Voor onderweg een film downloaden? Dat kan.