Wat is Duo Sim? Met Duo Sim ben je met twee verschillende telefoons op hetzelfde nummer bereikbaar zonder van simkaart te wisselen. Handig wanneer je een carkit gebruikt, of bijvoorbeeld voor in je tweede telefoon. En de kosten van beide simkaarten komen gewoon op dezelfde rekening.
Simkaart bestelling
Met een duosimkaart heb je twee simkaarten voor één mobiel nummer. Handig als je bijvoorbeeld een vaste carkit gebruikt waar een simkaart in moet. Je hoeft je simkaart dan dus niet steeds in en uit je carkit te doen. Je kunt de twee simkaarten NIET tegelijkertijd gebruiken.
De Duo sim kan je gebruiken naast je huidige smartphone in bijvoorbeeld een carkit, tablet of extra smartphone. Het voordeel hiervan is dat je geen extra abonnement hoeft af te sluiten voor je tweede toestel. Voor een duo simkaart betaal je gemiddeld eenmalig € 30,00.
Met Duo sim krijg je bij één abonnement twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer. Zo ben je dus op hetzelfde nummer bereikbaar via twee telefoons. Met Dual sim kunnen er twee simkaarten in je telefoon en ben je dus op hetzelfde toestel bereikbaar via twee nummers.
Deze toestellen hebben één antenne. Dat heeft als gevolg dat je op beide telefoonnummers bereikbaar bent zolang je niet belt of internet. Ben je dat wel aan het doen, dan zal de simkaart waarmee je belt of het internet gebruikt de antenne in gebruik nemen. Hierdoor ben je op het andere nummer niet bereikbaar.
Het antwoord is ja, als je sim vervangen wordt houd je altijd hetzelfde nummer.
Nadelen. Je hebt zowel een smartphone als een provider nodig die ondersteuning biedt voor een e-sim. Op dit moment is het aantal providers dat e-sim ondersteunt beperkt. Iemand met kwade bedoelingen hoeft nu geen fysieke simkaart meer in handen te hebben om toegang te krijgen.
Wanneer je een duo sim bestelt krijg je een extra simkaart met hetzelfde telefoonnummer. Hierdoor kan je de simkaart gebruiken in meerdere toestellen, zonder telkens van simkaart te verwisselen. De Duo sim kan je gebruiken naast je huidige smartphone in bijvoorbeeld een carkit, tablet of extra smartphone.
Je kunt een duo-simkaart aanvragen als je klant bent van een van de drie grote providers: Vodafone, KPN en T-Mobile. Bij Tele2 is het enkel mogelijk als je een zakelijke klant bent.
Je kunt Dual SIM gebruiken met de volgende modellen: In de iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 12, iPhone 13, iPhone SE (3e generatie) en de iPhone 14 (buiten de VS gekocht) kan één fysieke simkaart en één eSIM worden gebruikt.
Een simkaart koop je los of in combinatie met een toestel. Een losse simkaart zonder toestel heet sim-only. Je kunt kiezen tussen prepaid, waarbij je vooruit betaalt. Of een abonnement, waarbij je per maand betaalt.
De 3-in-1 SIM-kaart bestaat uit drie delen, een gewone SIM, micro-SIM en een nano-SIM. Je kunt het formaat dat jij nodig hebt er eenvoudig uit drukken en in je apparaat plaatsen. Wanneer je een duo sim bestelt krijg je een extra simkaart met hetzelfde telefoonnummer.
Conclusie. In vrijwel alle situaties is eSIM een prima keuze. Je stapt makkelijker over van provider, kunt meerdere simkaarten (profielen) toevoegen aan eSIM en kunt vrijwel altijd direct aan de slag zonder te hoeven wachten op een fysieke simkaart.
Activatie op de eSIM is gratis!
Een eSIM is een op industriestandaarden gebaseerde digitale simkaart waarmee je een mobiel abonnement van je aanbieder kunt activeren zonder dat je een fysieke simkaart hoeft te gebruiken. Bij de iPhone kun je acht of meer eSIM's installeren en twee mobiele telefoonnummers tegelijkertijd gebruiken.
Wisselen van simkaart is gratis, ook bij e-sim.
Als je de simkaart in je smartphone vervangt, blijven je contacten en andere gegevens gewoon staan in het opslaggeheugen van je smartphone. De simkaart zit in de meeste smartphones verborgen in een klein laatje of houdertje aan de zijkant.
Met Duo Sim ben je met twee verschillende telefoons op hetzelfde nummer bereikbaar zonder van simkaart te wisselen. Handig wanneer je een carkit gebruikt, of bijvoorbeeld voor in je tweede telefoon. En de kosten van beide simkaarten komen gewoon op dezelfde rekening.
Dualsim instellen en activeren
Het activeren van de eSIM doe je via de Instellingen-app. Daar kun je een tweede telefoonnummer toevoegen, waarbij je een QR-code van de provider moet scannen om het tweede mobiele abonnement te activeren. Afhankelijk van je provider gebruik je de app om de eSIM te activeren.
Wat gebeurt er als je je simkaart in een andere telefoon stopt? Zolang de simkaart in de andere telefoon past kun je er gewoon gebruik van maken. Het is dus niet zo dat de telefoon buiten werking raakt. Of en hoe je gebruik maakt van het mobiele netwerk heeft namelijk met de simkaart te maken.
Heb je iPhone Xs (Max), 11, 11 Pro (Max), 12 (mini), 12 Pro (Max), 13 (mini), 13 Pro (Max), 14 (Plus) of 14 Pro (Max)? Dan is het toestel geschikt voor dual sim. Je gebruikt een nanosimkaart en een digitale eSIM. Bij toestellen uit de iPhone 14 serie kun je ook 2 eSIM's gebruiken.