Toch is het niet verstandig om aluminiumfolie tegen muizen te gebruiken. Het folie is namelijk erg dun waardoor muizen er doorheen kunnen knagen. Als je aluminium wilt gebruiken om muizen te weren kun je het beste schuurspons of staalwol gebruiken.
Muizen knagen aan alles, maar wonderlijk genoeg bijten ze niet door aluminiumfolie. Denk echter niet dat je ook voedsel in aluminiumfolie kunt verpakken om het te beschermen tegen muizen. Voedsel bewaar je het best in goed afgesloten blikken of dozen, van hard plastic of metaal.
Dat kan bijvoorbeeld met een speciale weringspasta of tijdelijk met staalwol, daar knagen muizen niet graag doorheen. Let ook op deuren die aan de onderkant niet goed aansluiten. Via ventilatiegaten in de gevel kan een muis ook binnenkomen. Ventilatie is belangrijk voor je huis en gezondheid.
Gaatjes en kieren dichten.
Muizen hebben een zacht skelet. Daardoor kunnen ze zich door de kleinste gaatjes en kieren wringen. Past er een potlood in? Dan kan de muis er ook doorheen.
Muizen houden niet van chloor, peper, thee, munt, eucalyptus, ammoniak en waarschijnlijk een heleboel andere, ook chemische geuren.
Nee, want muizen willen voedsel, warmte en beschutting.
Om je gerust te stellen: muizen zijn bang voor mensen, ook als je slaapt. Hierdoor is de kans klein dat muizen over je heen lopen als je ligt te slapen.
De muis smult ervan. Muizen lusten werkelijk alles en zijn niet kieskeurig wat voedsel betreft. Ze smullen van granen, noten, zaden, fruit en peulvruchten en zijn gek op koekjes, snoep, brood, spek en allerhande broodbeleg.
Oudere panden zijn vaak moeilijk af te sluiten voor ongedierte. Zo glippen muizen vaak gemakkelijk onder grote (dubbele) deuren of poorten door. De kier onder de deur hoeft voor een muis helemaal niet groot te zijn. Wanneer er een pen of potlood tussen past, wurmt hij zich daar moeiteloos doorheen.
Muizen kunnen slecht zien en zullen dus vrijwel altijd langs een muur lopen om zich te oriënteren. Ook zijn de beestjes erg goede klimmers en beklimmen ze regelmatig muren om bij bijvoorbeeld een balkon of dak te kunnen komen. In de muren van een gebouw bevinden zich vaak stootvoegen.
Soms is het echt een raadsel hoe muizen je huis binnenkomen. Denk je geen gaten en kieren in en rondom je huis te hebben? Loop dan nog eens een rondje. Ze kunnen binnenkomen via openingen in de buitenmuur, ventilatieroosters, open stootvoegen en door openingen voor riolering, dakgoten en leidingen.
Toch is het niet verstandig om aluminiumfolie tegen muizen te gebruiken. Het folie is namelijk erg dun waardoor muizen er doorheen kunnen knagen. Als je aluminium wilt gebruiken om muizen te weren kun je het beste schuurspons of staalwol gebruiken.
Wanneer je een balletje aluminiumfolie bij je was in de droger gooit, zorgt dit er voor dat je was minder statisch wordt én dat er minder kreukels in komen. Jep, zo simpel is het!
Een muizenplaag herkennen. Een muizenplaag kun je herkennen aan signalen zoals: muizenkeutels, knaagschade, krassende geluiden, muizennesten, buiksmeer, loopsporen, dode muizen en stankoverlast.
Elk huis is in potentie een broedplaats voor knaagdieren zoals muizen. Deze indringers zijn simpelweg op zoek naar een veilig huis dat hun (en de hele familie) kan voorzien van eten.
Muizen komen op licht af
Zwak licht trekt muizen aan. Op te vel licht komen muizen niet af. Dit komt omdat hun ogen het felle licht niet kunnen verwerken. Daarnaast wordt fel licht geassocieerd door vijanden.
Chloor is te herkennen aan de sterke en verstikkende geur. Muizen houden niet van deze lucht. Je kunt muizen verjagen door een paar druppels chloor te verspreiden op plekken waar muizen aanwezig zijn. Ze zullen deze plek dan snel verlaten.
Muizen in huis zijn gevaarlijk! Het is niet omdat ze bijten of omdat ze giftige giftanden of een verborgen angel hebben, maar omdat muizen een aantal gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Daarom is het zo belangrijk om muizen in huis kwijt te raken en hoe eerder des te beter!
Muizen zullen mensen niet snel bijten of aanvallen. Ze kunnen wel ziektes overbrengen zoals De ziekte van Weill, Salmonella of het Hanta virus. Dat overbrengen gebeurt niet alleen via direct contact met de muis maar ook door hun uitwerpselen of het inademen van de besmette lucht die muizen verspreiden.
De muizen zijn vooral 's nachts actief en leven onder vloeren, op zolder, achter wanden en in isolatiemateriaal. Huismuizen leven nooit alleen, dus vindt u er 1? Dan moet u ervan uitgaan dat er meer soortgenoten in uw huis rondlopen. Het zijn hele behendige diertjes die tot wel 30 centimeter hoog kunnen springen.
Doordat muizen door gaatjes zo groot als een potlood kunnen kruipen, kunnen ze overal komen. Muizen zijn ook goede klimmers. Ze hebben geen moeite om via de spouwmuur naar een andere verdieping te klimmen. Daarom worden muizen ook vaak gehoord tussen muren, op plafonds en op zolder.
Muizen produceren hagelslag-vormige keutels. Die vind je langs de wanden (want muizen lopen vaak langs muren) en in je keukenkastjes.
Door veelvuldig thuisgebruik en professionele muizenbestrijding is de muizenpopulatie door de jaren heen resistent geworden voor veel soorten vergif. Dit geldt niet voor de muizenpasta van Muskil. De Muskil Excellent muizenpasta is op dit moment het meest geschikte muizengif om muizen te bestrijden.