Ja. Diabetici kunnen Yakult drinken als onderdeel van een gebalanceerde voeding.
In ieder flesje Yakult Original zit 8,8 g, in Yakult Light zit 2,9 g en in Yakult Plus zit 2,7 g suiker. Suiker speelt een belangrijke rol in het productieproces omdat onze bacteriën het nodig hebben als onderdeel van de fermentatie.
Yakult past heel goed in een gezonde levensstijl. Veel topsporters gebruiken dan ook Yakult. Yakult kan de stoelgang verbeteren bij personen die gevoelig zijn voor verstopping. Ook kan Yakult bijdragen aan een evenwichtige darmflora door een toename van het aantal lactobacillen.
Hoe vaak kan ik Yakult drinken? We raden een flesje per dag aan, maar wil je er meer drinken dan is dat helemaal prima. Veel mensen nemen Yakult bij het ontbijt als onderdeel van hun dagelijkse routine.
Het tijdstip van innemen maakt niet uit. Maakt niet uit. Het gaat erom dat er voldoende van die bacteriën in je darmen leven. Heb je er te weinig van dan kun je ze toevoegen, waarbij het domweg de bedoeling is dat ze in je darmen terecht komen.
Yoghurt en Yakult: niet de beste keuze
Yakult bevat weliswaar minder bacteriën dan kefir, maar nog steeds meer dan de meeste yoghurtdrankjes. En ook yoghurt bevat probiotica, alleen minder dan kefir en Yakult. Het grootste nadeel van yoghurt en Yakult is dat ze vaak toevoegingen zoals suiker bevatten.
Echte wetenschappelijke onderbouwing is er dus niet. Volgens de Europese Commissie word je er dus niet beter van.
Verminderen van darmklachten
Vaak gaat het bij probiotica om bacteriën en dat is dan ook precies wat je terugvindt in Yakult. Deze bacteriën verminderen de darmklachten, wat dan ook meteen het belangrijkste voordeel van Yakult is.
2. Neem je probiotica voor het slapengaan. Het nemen van probiotica vlak voor het slapengaan op een lege maag kan helpen om gasvorming en een opgeblazen gevoel te verminderen. Probiotica innemen op een lege maag zorgt ervoor dat de probiotica geen obstakels tegenkomen en zo gemakkelijk in je darmen terechtkomen.
Je spijsvertering en microbioom houden van onbewerkte en pure voeding. Het liefst vezelrijk. Vezels zitten in groente, fruit, volkorengraanproducten, maar ook in peulvruchten, aardappels, noten en zaden. In je dunne darm kunnen vezels niet verteerd worden.
De Yakult Plus bevat extra toegevoegde vitamine C. Daarnaast bevat deze versie ook nog extra vezels. De toegevoegde vitamines dragen zeker bij aan of Yakult een gezond product zou zijn of niet, maar het belangrijkste ingrediënt is toch echt de L. casei Shirota bacterie.
Probiotica hebben over het algemeen geen ongewenste bijwerkingen. Maar het gaat wel om levende micro-organismen die actief aan de slag gaan in de darmen.
Wanneer de darmflora verstoord is, zoals bij diarree of obstipatie kunnen probiotica mogelijk een gunstig effect hebben. Probiotica zijn producten met levende bacteriën. De bacteriën zijn toegevoegd aan een melkdrank (bijvoorbeeld Yakult / Actimel), yoghurt (bijvoorbeeld Vifit / Activa), vruchtensap of in capsules.
Ja, maar sommige antibiotica kunnen invloed hebben op de overleving van de L. casei Shirota bacteriën van Yakult. Daarom raden we aan Yakult twee uur vóór of ná het nemen van je antibiotica te drinken.
Gevarieerd eten met veel groenten en fruit, weinig suikers en hier en daar wat gefermenteerde producten gebruiken kan al een heel pak helpen. Daarnaast kan je ook altijd de hulp van een probioticum zoals Enterol inschakelen om je darmflora weer helemaal in balans te brengen!
“Heb je slaapproblemen als gevolg van stress? Dan is het aan te raden om voedingsmiddelen als knoflook, uien, prei, asperges en bananen te eten. Daarmee vul je je darmen op een natuurlijke manier aan met prebiotica. Je kunt ook prebiotica nemen in de vorm van supplementen, maar echte voeding heeft de voorkeur.”
Er zijn aanwijzingen dat probiotica kunnen helpen bij verstopping en bij sommige vormen van diarree. Maar er is (nog) geen bewijs dat het gebruik van probiotica nuttig is voor mensen die geen darmklachten hebben. Ook een gunstig effect op de weerstand is niet wetenschappelijk bewezen.
Griekse yoghurt bevat probiotica. Dit zijn goede bacteriën die zorgen voor een goede en gezonde darmflora. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de precieze werking van probiotica. Daaruit blijkt dat het gebruik van probiotica een positief kan hebben als je last hebt van het prikkelbare darm syndroom (PDS).
Griekse yoghurt zit vol met probiotica. Daarnaast bevat het maar liefst 15 tot 20 gram eiwitten per 150 gram, dat is bijna twee keer zoveel dan gewone yoghurt. Griekse yoghurt is verkrijgbaar in praktisch elke supermarkt en smaakt heerlijk met wat vers fruit of een lepel (biologische) jam.
Probiotica zoals kefir kunnen vermoedelijk helpen om een verstoorde microbioom in de darmen te herstellen en zo bijdragen aan een gezonde darmflora. Kefir is een veel krachtiger probioticum dan yoghurt, wat ook gefermenteerd is. Mogelijk kan probiotica ook helpen bij het prikkelbare darm syndroom (pds).
Ingrediënten Yakult Original: water, magere melk, glucose-fructosesiroop, suiker, maltodextrine, aroma's en L. casei Shirota bacteriën. Gekoeld bewaard bevat Yakult Original minimaal 30,7 miljard L. casei Shirota bacteriën per 100 ml.
De probiotica dienen minimaal twee uur na de antibiotica ingenomen te worden. De kuur dient na het einde van de behandeling gemiddeld nog twee weken voortgezet te worden. Dit type gunstige effecten is het uitvoerigst vastgelegd door de wetenschap. De kans op diarree en verteringsproblemen wordt aanzienlijk verkleind.