De Irish coffee is wellicht de meest bekende koffie met alcohol. Deze variant komt inderdaad uit Ierland en bestaat uit sterke hete koffie (espresso of brewed), bruine basterdsuiker, Ierse wishkey en gezoete room.
Pharisäer is koffie met een scheut rum en afgedekt met slagroom. De warme alcoholische drank is een regionale specialiteit van Noord-Friesland, een district in de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.
Deze koffie wordt Frans genoemd omdat de gebruikte likeur uit Frankrijk komt. Het is daarmee een Franse variant van de Irish coffee en wordt wel als after dinner (na het avondeten) koffie geschonken. Een variant van French coffee is met cognac en (bruine) suiker.
Dan hebben we nieuws voor je: dit alcoholische drankje kan ook prima in je koffie! Dan wordt het Mexican koffie genoemd. In traditionele Mexican koffie wordt ook nog Kahlua geschonken. De toevoeging van Kahlua maakt deze koffiespecialiteit heerlijk zoet, met tonen van vanille en karamel.
Spanish coffee is koffie met likeur en slagroom. Het is een variant van de Irish coffee maar in plaats van whisky zit er een Spaanse likeur in, namelijk Likeur 43! De Spaanse likeur geeft de koffie een heerlijke zoete smaak.
Hoe maak je French press koffie? Koffie zetten met een French press is vrij eenvoudig: laat het water gedurende 3 tot 4 minuten over grof vermalen koffie trekken, voordat je het filter indrukt en de koffie serveert.
Dit doe je best door er warm water in te doen en terug uit te gieten. Verwarm eventueel ook de likeur een beetje. Doe de likeur in het glas, giet de hete koffie er op. Werk af met een beetje slagroom en cacao of kaneel.
WELKE DRANK GEBRUIK JE? Voor French coffee gebruik je geen whisky maar Grand Marnier of Cointreau. Beide likeuren behoren tot de triple sec familie. Triple sec is gemaakt op basis van gedroogde sinaasappelschillen en de drank ondergaat drie destillatie rondes.
Carajillo is een Spaanse alcohol houdende espresso met brandy. Oorspronkelijk komt deze benaming uit Latijns Amerika en is het verklein woord van Carajo welk zoiets betekent als „V.. dorie“... Men wil hiermee aangeven dat de koffie door toevoeging van alcohol pittiger wordt.
Spanish coffee (Spaanse koffie) is een warme drank van koffie, room en Tia Maria. Deze wordt ook wel de Jamaican Coffee genoemd, daar Tia Maria in Jamaica wordt gemaakt.
Espresso is de nationale drank van Italië. Espresso is een kleine hoeveelheid hele sterke koffie met een schuimlaag dat geserveerd wordt in een klein kopje. De schuimlaag ontstaat door de druk van de koffiemachine. Italianen drinken dit met veel suiker.
Oploskoffie wordt ook wel instant koffie genoemd en wordt gemaakt van vers gezette koffie. Deze vers gezette koffie wordt vervolgens gedroogd, waardoor er een koffie extract overblijft.
Denk aan bekende merken zoals Baileys, Disaronno, Tia Maria en Grand Marnier, maar ook zeker aan Sheridan's en Kahlua. Stuk voor stuk zijn dit heerlijke likeuren voor bij de koffie of erin. Kenmerkend voor deze dranken is de veelzijdigheid ervan, waardoor je hier van kunt genieten zoals jij het zelf wilt!
Schep in twee glaasjes een laagje gecondenseerde melk. Daarop schenk je voorzichtig een laagje liquor 43. Dan schenk je over de bolle kant van een lepel wat melk en schuim uit de opschuimer in het glas, daarna laat je wat koffie over de bolle kant van de lepel in het glas "glijden".
De twee basis ingrediënten voor Kahlúa , 100% Arabica koffiebonen en uitstekende rum, creëren een drank vol verleidelijke geuren van bitterzoete koffiebonen, geroosterde kastanjes met koffie en boter.
4 cl CHOUFFE-COFFEE 7 cl melk 2 bollen vanille-ijs In een shaker doen en mengen. Opdienen in een CHOUFFE-COFFEE glas.... Is Dramatisch lekker !!!
Een digestief is een drankje met een hoog alcoholpercentage dat na de maaltijd wordt gedronken. Dit kunnen zowel likeuren als gedistilleerde dranken zijn, maar ook port of hele zoete wijn.
Zwarte koffie (espresso of expresso, Franse stijl)
Espresso is een fijngemalen koffie die onder een druk van 9 bar met water wordt overgoten. De extractietijd van de espresso moet tussen 20 en 25 seconden liggen.
Een dubbele espresso is eigenlijk niets minder dan twee espresso's. Het wordt ook wel een espresso doppio genoemd. Doppio is namelijk de Italiaanse benaming voor 'dubbel'.
Ze kan puur of met ijs worden gedronken, en wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails, met koffie, of in nagerechten. Tia Maria betekent in het Spaans letterlijk "tante Maria". De in de horeca-gelegenheden geschonken Spaanse koffie is koffie met Tia Maria erin.
Koffie gezet met een cafetière (ongefilterd), ook wel French press of doordruk koffie genoemd. Bij het maken van koffie met een cafetière wordt heet water over gemalen koffiebonen geschonken. Daarna wordt de metalen filter naar beneden geduwd waardoor je aan de bovenkant de koffie overhoudt.
Voor cold brew koffie te maken moet je je gemalen koffie 12 tot 24 uur laten trekken in koud water. Het gaat dus niet zo snel als het zetten van een normale hete koffie, integendeel, maar het is het wachten zeker en vast waard!