De XXL is gemaakt op basis van kip en met de kruiden van de Frikandel Best Bite. Met maarliefst 250 gram en 35 centimeter per stuk is deze beuker al een maaltijd opzich, maar natuurlijk smaakt een portie friet of een broodje er ook gewoon goed bij!
kip (separatorvlees, collageen), water, paneermeel (TARWEbloem, water, zout, gist), rundvet, zout, TARWEzetmeel, SOJAeiwithydrolysaat, groentepoeder (ui), aroma, gedroogde groenten (ui), specerijen, emulgator: E450, E452, smaakversterker: E621, antioxidant: E316, voedingszuur: E330, EIpoeder, MELKpoeder.
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en ja. heel soms ook een klein beetje paardenvlees. Het hoofdbestanddeel van de snack is separatorvlees. Dat zijn kleine restjes vlees die aan het karkas blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
Frikandel XXL 250 gr per stuk, doos 20 stuks.
Kan ik een frikandel ook rauw eten? Een frikandel is voorgeweld. U kunt een ontdooide frikandel dus 'rauw' eten maar moet er niet raar van opkijken als de snack minder smaakt of last krijg van uw maag. Net zoals de meeste snackers eten wij frikandellen liever vers uit het vet.
Als u een frikandel eet krijgt u 200 kilocalorieën binnen. Volgens het Voedingscentrum heeft een gemiddelde man per dag genoeg aan 2.500 calorieën, voor een vrouw is 2.000 calorieën voldoende. Dat betekent dat een man 12,5 frikandellen en een vrouw 10 frikandellen per dag mag eten.
Kip is mager vlees wat goed voor je is, vet is natuurlijk wat minder gezond maar de frikandel bevat 50% minder vet dan een rookworst, het varkensvlees dat in een frikandel gebruikt wordt is mager, de antioxidanten zijn volgens experts zeer gezond en fosfaten zijn goed voor de hersenen.
Sinds enkele maanden worden er supere grote frikandellen verkocht: de frikandelXXL. Deze frikandel heeft een lengte van 35cm en weegt 250 gram en is daarmee bijna twee keer zo groot als een standaard frikandel. Inmiddels verkopen 1000 cafetaria's de frikandel XXL.
Krokidel XXL – De Krokidel heeft de krokante buitenkant van een kroket en binnenkant van een frikandel. Met zijn 27 centimeters is dit een flinke maaltijd en verdient daarom ook de naam XXL.
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en heel soms wat paardenvlees. Het grootste deel van het vlees dat in de snack wordt verwerkt is zogeheten separatorvlees. Dat zijn kleine restjes die aan de botten blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
Hoewel de supermarkten geen snacks meer met paardenvlees verkopen, bevatten dezelfde snacks (zoals bitterballen en kroketten) bij de groothandel vaak wél nog paardenvlees. Ook verkoopt supermarkt Jumbo nog stoofpotjes met paardenvlees.
Productomschrijving. Langwerpige staafvormige snack, gekruid, gebraden halal vlees. De Vries Snacks introduceerde als eerste de Frikadel op de Nederlandse markt. Tegenwoordig is de Frikadel een bestseller en valt deze niet meer weg te denken uit het assortiment.
Welke invloed heeft dit voedingsmiddel op je dagelijkse doelen? Calorieëndoel1365 Cal.
Een viandel is een vleesproduct dat wordt gefrituurd. Het is een variant op de frikandel. Qua smaak is de viandel hiermee vergelijkbaar, maar deze is in een krokanter jasje gestoken. Een viandel wordt ook langer gefrituurd in een frituurpan dan een frikandel.
1 Verwarm de heteluchtoven voor op 220°C. 2 Plaats de frikandellen op een ovenrooster of bakplaat in het midden van de oven. 3 Verwarm de frikandellen bevroren 8-10 min., ontdooid 4-6 min.
In 1993 werd al eens een frikandel van 7,5 meter klaargemaakt in een dakgoot. Dat is tot op heden de langste frikandel, maar het bleef er toen bij één. Om de recordpoging betaalbaar te maken worden de frikandellen verkocht: geïnteresseerden kunnen een hele frikandel van 7,5 meter of een deel van 75 centimeter kopen.
Het wereldrecord frikandellen eten staat op de naam van de 21-jarige Ton Firing. In 2018 won hij de eetwedstrijd door 17,5 frikandellen in een kwartier tijd op te eten. Inmiddels probeert hij gezonder te leven en is hij erg veel afgevallen.
Kippenseparatorvlees 46%, varkensspek 21%, water, paneermeel (bevat tarwe), zout, ui, specerijen, dextrose, glucosestroop, smaakversterker: E621, emulgator: E450, maltodextrine, antioxidant: ascorbinezuur, stabilisator: E452, natuurlijk aroma, voedingszuur: citroenzuur.
Diverse merken en merkloze frikandellen kwamen voorbij waaronder Mora, Beckers, Mekkafood, Aldi, Albert Heijn, Jumbo en Gwoon. 1. Mora, met een 8 unaniem verkozen tot de favoriet. Volgens de jury is dit een frikandel met een mooie kleur, uitstekende vleessmaak en een vettig mondgevoel.
De kostprijs van een frikandel bedraagt amper 0,06 euro. De groothandel koopt ze voor 0,17 euro per frikandel in bij de fabrikant. De friturist betaalt 0,50 euro bij de groothandel en de consument legt gemiddeld 1,75 euro neer voor een frikandelletje.
Ga je voor het '”minst slechte” kies dan een Vietnamese loempia, wat bitterballen of een kroket. Deze bevatten relatief weinig calorieën en minder vet dan bijvoorbeeld een frikadel of berenhap. Het ouderwetse patatje mét scoort helaas het minst, op zowel aantal calorieën als vet.
Qua hoeveelheid zout en verzadigde vetten doet de frikandellen het erg slecht. Beide waardes zijn vrij hoog wanneer je ze vergelijkt met andere snacks. Friet bevatten een grote hoeveelheid koolhydraten in vergelijking met de rest, maar dit kan verklaard worden door het feit dat ze van aardappels worden gemaakt.
De winnaar van de meest gezonde snack van de snackbar gaat naar de kroket. Een kroket bevat namelijk minder zout dan een frikandel. Bovendien wordt een frikandel vaak gegeten met mayonaise, currysaus en uitjes.