"Hotels zijn niet bestemd om permanent in te wonen maar er is geen regelgeving die een maximum stelt aan de verblijfsduur in een hotelkamer. Dat betekent, dat langer verblijf mogelijk is.
THE BUDGET HOTEL KAN OOK JOUW TIJDELIJKE THUIS ZIJN
In The Budget Hotel kun je een 1, 2, 3 of 4 persoons kamer, studio of appartement boeken voor min. 1 maand. De kamers en studio's hebben allemaal een eigen badkamer en een kitchenette.
In het algemeen zijn er geen harde regels voor hoe lang je in een hotel mag blijven. Het hangt af van de infrastructuur en de wetgeving van het gebied waar je verlengde verblijven aan wilt bieden.
Voor het inschrijven in het gemeentelijk basisregister personen moet de huurder van de hotelkamer een hotelovereenkomst of een toestemmingsverklaring van u als hotelexploitant hebben. In deze verklaring moet staan dat de gast langer in het hotel verblijft.
Een appartement is in veel gevallen goedkoper
Allereerst is het huren van een appartement in veel gevallen een stuk minder prijzig dan de een overnachting in een hotel. Vooral voor gezinnen en vriendengroepen kan dit een voordelige optie zijn.
Om de kosten voor het wonen in een hotel te berekenen kunt u doorgaans uitgaan van de algemene vuistregel: 75 procent zakelijke- en 25 procent privékosten.
Het bezitten van een hotel kan winstgevend zijn als u de juiste combinatie heeft van locatie, prijs, kwaliteit van het fysieke bezit, marketingstrategie, toegewijde medewerkers en ondersteunende investeerders en managementpartners.
Komt u langer dan 4 maanden in Nederland wonen, dan moet u zich als ingezetene laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP).
Als huurder heb je de wettelijke verplichting om ingeschreven te staan bij de gemeente van jouw woonadres. Je moet dus ingeschreven staan op het adres waar je daadwerkelijk woont. De gemeente kan controleren of je nog steeds woont op het adres waar je ingeschreven staat.
Inschrijven Basisregistratie Personen (BRP)
Iedereen die in een half jaar minimaal 4 maanden in Nederland verblijft, moet zich laten inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). Via de BRP kan de overheid in contact komen met haar burgers. U laat zich inschrijven in de BRP op uw woonadres.
Shortstay is het tijdelijk wonen in een zelfstandige woning voor een periode van minimaal 7 nachten en maximaal 6 maanden. Shortstay in 1 appartement is toegestaan voor: 1 huishouden. maximaal 4 personen, als deze personen deel uitmaken van meerdere huishoudens.
Short-stay is een verblijf van minimaal een week en korter dan 6 maanden, long-stay is een verblijf van 6 maanden of langer. Short-stay woningen zijn vaker dan long-stay woningen volledig gemeubileerd. Bij long-stay zie je vaak dat huurprijzen exclusief gas, water & licht zijn en bij short-stay is dit vaak inclusief.
Mag je mensen meenemen naar je kamer? Ja - bezoekers op de kamer zijn doorgaans toegestaan mits je ze registreert bij de receptie. Dit om te voorkomen dat de receptie denkt dat je een gratis gast probeert binnen te smokkelen.
Heeft u geen huis of dreigt u dakloos te worden? Dan kunt u terecht bij de maatschappelijke opvang voor een tijdelijke verblijfplek. Deze opvang biedt ook zorg, begeleiding en praktische hulp.
In de vrije sector kunnen verhuurders (woningcorporaties en particuliere verhuurders) u altijd een tijdelijk huurcontract aanbieden voor uw nieuwe woning. Aan het einde van het tijdelijke contract moet u uit de woning. Dat geldt voor tijdelijke huurcontracten tot maximaal 2 jaar.
Op Huurwoningen vind je een groot aanbod aan tijdelijke woonruimte, waar dagelijks nieuwe huurwoningen bijkomen. Kijk in de stad van jouw voorkeur of er tijdelijke huisvesting voor je tussenzit! Hier vind je meer informatie over de Leegstandwet en tijdelijk onderverhuren.
Kostgangers- of huurcontract
U kunt natuurlijk iemand gratis bij u laten wonen. Bijvoorbeeld als het om familie gaat en u het financieel goed heeft. Maar het is ook helemaal niet gek om een vergoeding te vragen. Dan is het handig om dit te formaliseren met een kostgangers- of een huurcontract.
In principe krijgt u toestemming om te gaan samenwonen, tenzij er een goede reden is om dit te weigeren. Uw nieuwe huisgenoot krijgt door het samenwonen niet automatisch de positie van 'medehuurder'. In eerste instantie wordt uw huisgenoot 'medebewoner'.
De huisbewaring mag bij proefsamenwonen maximaal één jaar duren. Binnen dit jaar bent u vrij om naar uw eigen woning terug te keren. U moet hierover zelf goede afspraken maken met de huisbewaarder. U moet huisbewaring vooraf aanvragen bij de gemeente en de verhuurder.
Voor inwoning in een huurwoning is toestemming nodig van de verhuurder. Dit geldt voor sociale huurwoningen en ook voor woningen in de particuliere of vrije sector. Let wel: bij bijvoorbeeld een éénpersoonswoning zal inwoning niet worden toegestaan.
De gevolgen van een verkeerde inschrijving zijn bijvoorbeeld: U kunt geen paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvragen. U hebt geen recht op financiële ondersteuning van de overheid, zoals huurtoeslag, studiefinanciering of een uitkering.
In principe mag er 1 huishouden ingeschreven staan per adres. Dit betekent: 1 of 2 volwassenen, al dan niet met kinderen. Wanneer voor het adres een omzettingsvergunning is afgegeven, dan mogen er meerdere huishoudens ingeschreven staan op het adres.
"Het hangt sterk af van het type en de prijsklasse. De gemiddelde kamerprijs ligt tussen de 70 en 80 euro, maar boven de 100 euro kan het pas rendabel worden. Het is meestal een bijverdienste, of je moet rondkomen van een klein jaarinkomen."
Als fulltime hospitalitymedewerker ga je gemiddeld tussen de 1.761 en 1.855 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 23.340 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.
Meld uw klacht dan zo snel mogelijk bij een reisleider, host of eigenaar. Zo geeft u de reisaanbieder de kans om uw klacht op te lossen. Hij moet u een gelijkwaardige oplossing bieden. Dus de oplossing moet minstens even goed zijn als wat u met de reisaanbieder had afgesproken.