Het wildplakken van stickers is in Nederland overigens verboden. Je kan een boete van €140 krijgen maar alleen een heterdaad heeft rechtskracht. Dat we de stickers hier en daar in het openbaar zouden zien opduiken hadden we al voorzien.
Voor je voorruit en zijruiten is het zo dat onnodige voorwerpen je zicht niet mogen belemmeren. Autostickers mogen dus op je achterzijruiten, en achterruit. Al moet je bolide dan wel een rechterbuitenspiegel hebben.
Risico's van wildplakken
Wie op heterdaad wordt betrapt, krijgt een boete die kan oplopen tot 140,- euro. Ook kun je worden gevraagd om de posters of stickers te verwijderen. Je moet echt in het heetst van de plak worden gepakt. Over straat lopen met posters en lijm is niet genoeg.
Ga je stickers plakken, zorg dan voor een schone en vetvrije ondergrond. Of het nu een ruit is, een auto of een CV-ketel; als een ondergrond niet goed schoon is dan kleeft de sticker niet optimaal.
Een helm mag niet worden beplakt met stickers, omdat lijm het verouderingsproces versnelt. Dit kan ook gelden voor het aanbrengen van verf of inkt. Breng dus ook geen andere markeringen aan op de helm.
Bij een breekslit heeft het materiaal waarop de stickers gedrukt worden om de zoveel centimeter op de backing (rugkant) van de sticker een sneetje, slit genoemd. Het voordeel hiervan is dat je de stickers makkelijker los kunt halen.
Bijna overal kan je een nee-nee sticker gewoon gratis bij de gemeente krijgen.
Statisch plakken
Die oplossing is statisch papier. Dit product blijft overal plakken. (Met overal, bedoel ik ook écht overal.) En dat zonder dat er ook maar een druppel lijm aan te pas komt.
U kunt de Ja/Ja-sticker gratis aanvragen via www.spotta.nl/ja-sticker-bestellen . Wilt u een Nee/Ja-sticker of een Nee/Nee-sticker per post ontvangen? Dan kunt u deze tegen betaling bestellen via www.neeneeneeja.nl .
Zelfklevende stickerfolie is een speciale folie die uit twee lagen bestaat, de sticker en de zogeheten "drager". De sticker zelf is een dunne (doorgaans 70-80 micron) materiaal met een zelfklevende lijmlaag. De drager is een papieren materiaal dat voor het aanbrengen van de sticker de lijmlaag beschermt.
Permanente lijm wordt het meest gebruikt voor stickers. Vandaar dat dit ook wel als de standaard lijm wordt gezien. Ondanks dat het permanent heet, kun je stickers met deze lijm wel verwijderen. Wel geldt: hoe langer de sticker op zijn plek zit, hoe lastiger het wordt om deze te verwijderen.
Wilt u voordelig stickers laten maken? Dan bent u bij Stickerwinkel.com aan het juiste adres. Wij maken namelijk al stickers vanaf € 37,00. Daarmee zijn we dan ook de ultieme prijsvechter in Nederland en België.
Het is uitermate simpel om stickers te printen met een laserprinter. Je maakt jouw design op de computer en print deze op de folie met jouw laserprinter. Als je de stickers uit wilt snijden kan dat met een snijplotter. Heb je een ScanNCut dan kun je de stickers inscannen om zo de afdruk contour te snijden.
Geen probleem. Ook met een gewone inkjet- of laserprinter kun je labels en etiketten printen.
Plak dan een nee/ja-sticker (geen reclame, wel gratis kranten) of nee/nee-sticker (geen reclame en geen gratis kranten) op uw brievenbus. Met de knop hieronder kunt u een sticker aanvragen. U kunt de sticker ook ophalen bij de receptie in gemeentekantoor Naaldwijk. De nee/nee-sticker en nee/ja-sticker zijn gratis.
Wat houdt de JA|JA-sticker in? Met een JA|JA-sticker op je brievenbus ontvang je ongeadresseerd reclamedrukwerk (folders) en huis-en-huisbladen. De JA|JA-sticker is alleen actief in gemeenten die een opt-in beleid voeren.
Zondag 13 januari is het Nationale Sticker Dag. Deze dag is in het leven geroepen om Ray Stanton Avery te eren. Avery was uitvinder en kunstenaar en de bedenker van de sticker.
Als het plaatje met de zelfklevende achterkant bedoeld is, is alleen sticker juist. Sticker (met ck) is een Engels leenwoord in de betekenis 'plakplaatje'. Stikker komt wel voor in woordenboeken en spellinglijsten, maar betekent iets anders: 'iemand die stikt', 'persoon die turf steekt' en 'grote soort van veenspade'.
Om zelf etiketten te maken en te printen heb je alleen een printer (laserjet of inktjet) nodig en een set stickervellen. Vrijwel alle sets stickervellen hebben standaardmaten waarmee je printer overweg kan.
Wettelijk gezien mag een snorscooter niet harder rijden dan 25 kilometer per uur. Er wordt bij snelheidsmetingen altijd rekening gehouden met een afwijking van 3 kilometer per uur. Dit betekent dat 28 kilometer per uur officieel het uiterste limiet is voor een snorscooter.
De Pickelhaube is een type helm dat in 1842 onder Frederik Willem IV werd ingevoerd voor het leger van Pruisen, gemaakt van geperst leer met metalen versierselen en een metalen punt. De punt diende ter bescherming in gevechten met een sabel.