Virussen vormen geen enorme bedreiging voor iPhones. Daarom is antivirus voor iPhone niet de meest essentiële app als deze alleen maar virussen blokkeert. Een iPhone-virus is echter niet de enige bedreiging die er is. U kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met Phishing op uw iPhone.
Kunnen iPhones een virus krijgen? Gelukkig voor Apple-fans zijn iPhone-virussen uiterst zeldzaam, maar ze komen wel voor. Een iPhone is meestal veilig, maar een van de manieren om ze kwetsbaar te maken voor virussen is als de telefoon 'jailbroken' is.
Tekenen dat je Apple ID is gehackt
Apple heeft je op de hoogte gesteld (via een melding of e-mail) van accountactiviteiten die je niet herkent (bijvoorbeeld als je Apple ID is gebruikt om in te loggen op een apparaat dat je niet herkent of als je wachtwoord is gewijzigd door iemand anders dan jezelf).
Wanneer je verstandig omgaat met je Mac en geen illegale applicaties download en installeert is er vaak niets aan de hand. Daarnaast beschikt macOS standaard over een eigen "anti-virusprogramma". Dit wordt ook wel XProtect genoemd en is onderdeel van File Quarantine en GateKeeper in macOS (OS X).
Apps crashen vaker dan normaal. De telefoonrekening van je mobiel abonnement is onverklaarbaar veel hoger dan anders. Je batterij gaat sneller leeg. Je telefoon is warmer dan normaal.
Met name Chinese Android apparaten waren gevoelig voor virussen, zo'n 500.000 Chinezen zijn getroffen. Het virus zorgde ervoor dat er ongevraagd betalingen werden uitgevoerd vanaf de tablet of smartphone.
Op je iPhone staan vaak veel persoonlijke gegevens die alleen voor jouw ogen bestemd zijn. Denk daarbij aan wachtwoorden, notities en foto's. Je beveiligt je iPhone heel eenvoudig met bijvoorbeeld Face ID of een toegangscode. Zo weet je zeker dat je gegevens veilig zijn als het toestel zoekraakt of gestolen is.
Als uw Apple apparaat een privacywaarschuwing of een waarschuwing over zwakke beveiliging weergeeft voor een wifinetwerk, is het mogelijk dat informatie over uw apparaat door het betreffende netwerk wordt blootgesteld.
Informatiebeveiligingsbedrijven zijn het er unaniem over eens dat Apple-apparaten veiliger zijn dan Android-apparaten. Volgens een rapport van Forbes, richt 97 procent van de smartphone malware zich op Android-telefoons. Android-telefoons krijgen malware en virussen in het bijzonder binnen via app stores.
– Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple.
Android: een antivirus kan helpen om je Android-smartphone te beschermen, maar het is geen topprioriteit. Hoewel een antivirus op je telefoon je kan beschermen tegen kwaadaardige apps, is de beste bescherming nog steeds om nooit iets te downloaden dat niet uit de officiële Play Store komt.
Voor gesloten systemen, zoals iOS, Windows Mobile en het ouderwetse Blackberry, wordt bijna geen malware geschreven. Zelfs als het eenvoudiger zou zijn om in te breken in een iOS-apparaat, bieden Android-apparaten meer kansen voor hackers die persoonlijke informatie willen stelen, omdat deze zo vaak worden gebruikt.
Een Apple computer (of dat nu een Mac, iPhone of iPad is) is standaard veiliger dan een vergelijkbare concurrent (Windows PC, Android smartphone, andere tablet) Een Apple computer is niet standaard 100% veilig.
Google Pixel 3: Dit is één van de veiligste telefoons op de markt. Veel beveiligingsfuncties zitten er standaard op met regelmatige updates. BlackBerry KEY2: Het merk BlackBerry heeft sowieso een goede, veilige reputatie. Met de alle ingebouwde beveiliging van de KEY2 doen ze deze naam nogmaals eer aan.
Het belangrijkste onderdeel is de Secure Enclave-coprocessor, die te vinden is in alle moderne iOS-, iPadOS-, watchOS- en tvOS-devices en alle Macs met Apple T2 Security-chip.
Conclusie. Of iOS of Android voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Waar iOS erg gebruiksvriendelijk is, heb je met Android de mogelijkheid om je toestel te personaliseren. Verder ben je met iOS minstens 5 jaar lang verzekerd van snelle software- en beveiligingsupdates.
Uw iCloud-gegevens zijn versleuteld en de encryptiesleutels zijn beveiligd in de datacenters van Apple, zodat we u kunnen helpen met gegevensherstel. Alleen bepaalde gegevens zijn end-to-end versleuteld.
Zien welke beveiligingsupdate je hebt
Open de app Instellingen op je telefoon. Tik onderaan op Systeem -> Systeemupdate. Bekijk je Android-beveiligingsupdate.
De iPhone-maker heeft maar liefst 210 miljard aan cash en makkelijk verhandelbare stukken liggen, maar daar staat een schuld tegenover van 108 miljard dollar.