€ 749,- inclusief montage, inclusief BTW.
De Stinger is een (draagbare) infraroodgeleide luchtdoelraket. Dit luchtverdedigingswapen beschermt grondobjecten en –troepen tegen vliegtuigen en helikopters op de korte afstand van 0,5 tot 5 kilometer.
Radardetectoren ook wel “radarverklikkers” genoemd zijn echter al sinds 2004 verboden in Nederland. Indien de politie dit apparaat aantreft in uw auto wordt het apparaat in beslag genomen en krijgt u een boete van maar liefst 430 euro.
Een lasershield/laserecho is een apparaat waarmee lasergun-metingen gestoord kunnen worden. De apparaten an sich zijn niet verboden, maar het is wél verboden om de politie te belemmeren een opsporingshandeling uit te voeren. Dat wordt aangemerkt als een misdrijf.
In bijna alle Westerse landen is het gebruik en bezit van een Stinger volledig legaal. Ook in Nederland geldt dat de verkoop, het bezit en het gebruik van een Stinger volledig legaal zijn.
De maximale meetafstand is afhankelijk van het type lasergun. Zo kan de politie gebruikmaken van een lasergun die tot een afstand van 1000 meter meet. Sommige mogen maar tot 400 meter of 900 meter gebruikt worden.
Onder andere in ons land is een flitsmelder wel toegelaten, maar je navigatiesysteem moet zijn informatie ophalen uit een openbare databank zoals bijvoorbeeld bij de app Waze.
LaserShield. De 'laser-blokkeer' functie van je Stinger. Als je wilt kan je Stinger een onmiddellijk schild van onzichtbaar licht optrekken op het moment dat je auto wordt beschoten door een laserpistool. Als gevolg daarvan zal de snelheidsmeting worden uitgesteld totdat het LaserShield zich automatisch terugtrekt.
Een radar is een apparaat waarmee objecten kunnen worden waargenomen op grote afstand, in de mist, achter wolken, achter muren en in het donker. Radar is de afkorting van 'Radio detection and ranging'. Radars worden onder andere gebruikt door defensie, maar ook om vliegtuigen te volgen en het weer te voorspellen.
Op die manier kan het volgens Ollongren een 'belangrijke bijdrage leveren aan de Oekraïense zelfverdediging'. De raketten die de Patriot afvuurt, zijn kostbaar. Elke PAC-3-raket kost zo'n 4 miljoen euro, een PAC-2-raket ongeveer 2 miljoen euro.
Het wapensysteem kan helikopters, bemande en onbemande vliegtuigen, ballistische raketten en kruisraketten uitschakelen. Het kan meerdere doelen tegelijk volgen en meerdere onderscheppingen tegelijk uitvoeren. Het kan dat actuele informatie nog niet is toegevoegd op deze pagina.
Patriot is een systeem dat gemaakt is om raketten en vliegtuigen uit de lucht te schieten, tot op grote hoogte. "Dan moet je niet aan meters denken, maar aan kilometers", zegt oud-commandant der Landstrijdkrachten Mart de Kruif. "De Patriot wordt vaak gezien als het meest geavanceerde systeem, omdat het zo compleet is.
Vanaf 2021 ondergaan 325 van de oorspronkelijke 365 exemplaren een midlife update. 18 voertuigen (de Stinger-uitvoering) worden niet meegenomen in de MLU, maar blijven wel in dienst. Na de MLU zijn er dus nog 345 in gebruik.
De FIM-92A Stinger of kortweg Stinger is een draagbare luchtdoelraket van Amerikaanse makelij (Manpads).
Stinger is sinds jaar en dag de beste radar detectoren in de markt. Dit Nederlandse merk beschermt de automobolist al sinds jaar en dag met zijn inovatieve oplossingen tegen de berm graaiers van de overheid.
Lasergun. Een lasergun meet de snelheid waarmee een auto op het apparaat afrijdt. Hij doet dat met de snelheid van het licht en tot op drie cijfers achter de komma nauwkeurig. Een lasergun laat alleen zien hoe hard iemand rijdt, maar slaat geen informatie van de automobilist op.
Het apparaat zendt continu een radarsignaal uit op een vaste frequentie. Het verkeer rijdt door deze radarbundel en reflecteert het signaal. De frequentie van het teruggekaatste signaal is een maat voor de snelheid van het voertuig (dopplereffect).
Een radarverklikker is een apparaat om radars te detecteren die door de politie worden gebruikt voor snelheidscontroles. Het principe is dat van een scanner: het apparaatje zoekt constant de radiofrequenties af die door de radar worden gebruikt om de snelheid van voertuigen te meten.
Voorlopig is er geen enkel probleem om het navigatiesysteem van google te gebruiken.
Flits-apps als Waze en Flitsmeister verboden in Duitsland (nou en?) Bestuurders die een flitspaal-waarschuwing in de auto gebruiken, lopen voortaan kans beboet te worden in Duitsland. De Bondsraad heeft hiertoe de wegenverkeerswet aangescherpt.
Bij een staande houding in Duitsland van een tijdje geleden ontdekt de politie dat de bijrijder een flits-app aan heeft staan. Blijkbaar zien de agenten dat de bestuurder de telefoon van zijn bijrijder aan de kant probeert te duwen.
Juridisch gezien is er geen bezwaar tegen het verbaliseren op kenteken bij gebruik van de lasergun. Omdat echter bij het gebruik van de lasergun meestal geen fotografische- of videoregistratie van de gedraging of overtreding plaatsvindt, moet in beginsel tot staandehouding worden overgegaan.
De politie mag niet laseren vlak achter een bord dat een snelheidslimiet aangeeft. Gebeurt dat wel dan leidt dat tot vrijspraak.
Door de groene kleur, is de laserpen maar liefst tien keer sterker dan bijvoorbeeld laserpennen met een rode kleur, zelfs als de rode laserpen hetzelfde vermogen zou hebben. Door de sterkte groene laser is de laserstraal overdag ook al enorm goed zichtbaar.