DYLON brengt geen schade toe aan je wasmachine. Omdat DYLON een textielverf is, kunnen rubberen onderdelen zoals een deurrubber mogelijk licht vlekken. De vlekken hebben geen invloed op de volgende wasbeurten.
Wilt u kleding of textiel verven? Dat doet u best niet in de wasmachine. De wasmachine reinigen na het verven van was is meestal erg moeilijk en vaak blijven ongewilde resten verf in het zeepbakje of op het rubber aanwezig. Zo bent u veilig.
Weeg 250 gram zout af voor één verpakking Dylon handwas. Het zout zorgt ervoor dat de poriën van de stof open gaan staan en de kleur beter wordt geabsorbeerd. Zout fixeert de kleur, zo was je hem er niet meer uit.
De verf kan zorgvuldig worden aangebracht, waardoor het een uitstekende keuze is voor het verven van delicate was die niet geschikt is voor de wasmachine (zoals zijde bijvoorbeeld) en voor kleine voorwerpen zoals sokken.
Laat je werkstuk goed drogen, minimaal 24 uur! Wassen op maximaal 30°C met een kleurwasmiddel, maar pas na 72 uur!
Ontdek de textielverf van DYLON voor handwas: ideaal voor kleinere items en fijne stoffen. Dylon textielverf is er in heel veel verschillende kleuren te verkrijgen.
Schimmel. Maar veel langer dan een nachtje raadt ze niet aan. Want als je de natte was te lang in de wasmachine laat, ontstaat er schimmel, waardoor het gaat stinken. Dat ruik je direct, waardoor het volgens haar niet moeilijk is om erachter te komen wanneer je de was te lang in de trommel laat zitten.
In kleding die niet gewassen mag worden in de wasmachine of met de hand vind je meestal het rondje of de rondjes met A of P erin. Dit betekent dat je het naar de stomerij kunt brengen om het te laten reinigen.
Elk stuk textiel heeft een label met een wasadvies. Deze is afgebeeld met een wastobbe. Hierop staat de maximale temperatuur waarop je het wasgoed mag wassen. De strepen onder de tobbe adviseren over de mildheid van het wasprogramma.
Voor het verfproces heb je een wasprogramma op 40°C nodig. Het is aangeraden om het langste katoenprogramma op 40°C te gebruiken, geen voorwas-, snelwas- of zuinige programma's. Je verkrijgt het beste resultaat met een standaardprogramma op 40°C voor gekleurde was.
Textielverf is gemaakt om goed te blijven zitten, goed te hechten, dus ook op je huid blijft het snel zitten. Water wast het niet af, zeep ook niet echt. Op zich slijt het snel. Na een paar dagen is het weg.
Dylon textielverf is eenvoudig in gebruik en volledig veilig voor je wasmachine! Deze textielverf is geschikt voor katoen, linnen en viscose.
Als de textielverf juist wordt gebruikt en juist wordt gefixeerd, dan kan de stof gewoon in de wasmachine zonder dat de verf verdwijnt of vervaagt.
Textielverf kan gebruikt worden op natuurlijke stoffen zoals katoen, linnen, zijde en wol en sommige synthetische stoffen. De kleding verf is op waterbasis, niet giftig, biologisch afbreekbaar en dus veilig in gebruik.
De verfvlekken kun je het beste verwijderen met terpentine of wasbenzine. Dep de vlek voorzichtig met een oude doek gedrenkt in de terpentine. In de meeste gevallen kun je de vlek hiermee vrijwel helemaal weg krijgen.
In de meeste gevallen kun je ondergoed dus op 30 graden wassen. Is het echter nodig om 'hygiënisch schoon' te wassen (bijvoorbeeld door bovenmatige tekenen van gebruik), dan is 60 graden de beste keuze. Check wel altijd even het wasvoorschrift in je ondergoed.
30 graden of kouder
De meeste was krijg je prima schoon op 30 graden, zeker als je een goede wasmachine hebt. Dankzij geavanceerde technologie kan bij veel Miele-wasmachines de temperatuur worden verlaagd tot 20 graden of zelfs koud.
Maar wat levert dat tegenwoordig nog op? Dat 's nachts de wasmachine laten draaien goedkoper is dan overdag komt van het idee dat veel mensen een gesplitste stroomprijs hebben: een normaal tarief en een daltarief. Het normaal- en een daltarief komt uit de jaren 60, met de bedoeling om het energieverbruik te spreiden.
“Het is geen enkel probleem om je was een nacht in de wasmachine te laten zitten,” verklaart ze. Ze raadt het natuurlijk niet aan om het een hele week te laten zitten. “Als je natte was toch begint te ruiken, betekent dat dat je was al te lang in een ruimte zit waar er geen lucht aan kan.
Hoe lang gaat een wasmachine mee? De levensduur van een wasmachine varieert van 2 tot 8 jaar. Hoe lang een wasmachine daadwerkelijk meegaat hangt af van verschillende factoren. Zo heeft het te maken met de bouwkwaliteit, hoe vaak je ermee wast, hoe je de wasmachine gebruikt, en hoe je hem onderhoudt.
Er blijft namelijk vocht achter in de wasmachine na het wassen, en dat maakt de wasmachine een broedplek voor bacteriën. Door de deur open te laten kan de wasmachine drogen en blijft het een stuk schoner daarbinnen. Dus denk eraan: klaar met wassen? Laat het deurtje dan lekker open!
Hoe je je schoenen het beste voorbereidt
Zorg ervoor dat je schoenen geschikt zijn om te verven – witte katoenen canvas schoenen zijn het beste, omdat de natuurlijke vezels de textielverf absorberen (synthetische stoffen doen dat niet) Maak de schoenen met warm water schoon en laat ze vochtig worden.