Appelciderazijn is goed voor de pH van je hoofdhuid en zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten, waardoor je haar minder snel klit en beschadigt, en meer glanst.
Het beste is om de spoelingen te beperken tot maximaal twee maal per week. Zodra je haar is aangepast aan het gebruik van de haarzeep kun je gaan minderen, tot bijvoorbeeld twee keer per maand de appelazijn spoeling gebruiken.
Appelazijn de natuurlijke haarconditioner
Kraanwater waarmee je je haar wast hard is vrijwel overal rijk aan kalk en andere mineralen die op je haar kunnen neerslaan. Vooral bij lang haar kun je dat merken. Spoeling van appelazijn zorgt ervoor dat dit oplost en dat je haarschubben zich sluiten.
Een haarspoeling maken van appelazijn doe je het best met een biologische appelciderazijn zonder sulfiet, die ongepasteuriseerd is en zo nog alle krachtige eigenschappen bevat.
De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen van azijn helpen de pH-waarde van de hoofdhuid in balans te houden en doodt gist op de hoofdhuid die roos veroorzaakt. Ook laat azijn de haarschubben sluiten. Het spoelt opgehoopte restanten weg, zoals restjes zeep, shampoo en conditioner.
Na de appelazijn spoeling
Na vijf minuten spoel ik mijn haar goed uit en breng ik een deepco (haarmasker) aan. Deze laat ik nog een half uur tot 45 minuten intrekken voordat ik ook deze uitspoel. Tot slot style en droog ik mijn haar zoals gebruikelijk.
Appelciderazijn in je haar
En regelmatig spoelen helpt weerstand op te bouwen tegen bacteriën en schimmels die roos en haaruitval kunnen veroorzaken.
Meng 2 gelijke delen azijn en warm water door elkaar (hoeveel je nodig hebt hangt af van de lengte van je haar). Breng het mengsel aan op je haar. Zorg dat je haar goed nat wordt. Wikkel je haar in plastic folie of zet een douchemuts op en laat het mengsel ongeveer 15 minuten intrekken.
Het is niet wetenschappelijk bewezen dat appelazijn je lichaam helpt ontgiften, maagzuur vermindert, helpt bij afvallen en zorgt voor een stralende huid – geen wondermiddel dus.
Je huid voelt meteen lekker fris aan! Appelazijn werkt antibacterieel, balanceert de ph-waarde van de huid en verwijdert dode huidcellen. Appelazijn bevat natuurlijke AHA (Alpha Hydroxy Acids) die zowel bij acne als huidveroudering effectief zijn.
Heb je last van puistjes, eczeem of een vette huid? Dan zou appelazijn je daar wel eens vanaf kunnen helpen. Het heeft namelijk een antiseptische werking, dat wil zeggen: een ontstekingsremmende werking (het doodt bacteriën en schimmels) en verbetert de zuurgraad van je huid.
Appelazijn en appelciderazijn zijn hetzelfde. De azijn wordt gemaakt door appelsap te fermenteren met azijnzuurbacteriën. Deze azijn is meestal iets milder en zoeter dan gewone azijn.
Appelazijn stimuleert een betere bloedcirculatie naar de haarzakjes - iets dat essentieel is voor het stimuleren van de haargroei en het voorkomen van haaruitval. Bovendien draagt dit bloed essentiële voedingsstoffen naar de haarzakjes cellen, wat de wortels versterkt en de haargroei zal bevorderen.
Lichamelijke voordelen van appelazijn
Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om je lichaam te helpen ontgiften. Daar heb je in principe dus geen dure detox- of sapkuur voor nodig! Ook kan het product je – door de hoge zuurgraad – extra energie geven. Het helpt daarnaast bij het doden van schimmels en bacteriën.
Kalknagels behandelen met azijn
Week elke dag de aangetaste nagel in een bakje met pure azijn. Doe dit gedurende een kwartier, zodat de azijn goed kan doordringen tot onder je nagel. Spoel je voeten daarna goed af met water. Je kan je kalknagels ook aanstippen met appelazijn.
Optie 2; ouderdomsvlekken verwijderen met appelazijn en ui
De sap van een ui bevat antioxidanten die effectief kunnen zijn tegen het behandelen van littekens. Het dagelijks gebruik van appelazijn en uiensap kan ervoor zorgen dat je ouderdomsvlekken verdwijnen.
Voorop gesteld: appelazijn is gezond omdat het veel vitamines en mineralen bevat. Om er maar even een aantal te noemen: vitamine A, B1, B2, B6, C, E en kalium, fosfor, magnesium en ijzer. Verder bevat appelazijn belangrijke enzymen, spoorelementen en antioxidanten.
Zowel witte azijn als appelazijn zijn goede remedies. Het verzacht de huid en voorkomt irritatie. De zuurtegraad brengt de verbrande huid weer helemaal in evenwicht. Bovendien is het heerlijk verkoelend.
Er zijn vele redenen waarom rijstwater wordt aangeprezen. Het zetmeel dat het bevat, maakt je haar dikker, minder pluizig en makkelijker te ontwarren. Het doet je haar glanzen en houdt het bovendien in toom. Bij langdurig gebruik zou rijstwater ook een gunstige invloed hebben op je haargroei.
Kalkaanslag verwijderen
Doe de azijn, het liefst wat verwarmd, in een spuitfles en spuit hier de aangedane oppervlakten (badkamer, douche, wasbak) mee in. Laat de azijn vervolgens 15 tot 20 minuten intrekken. Vervolgens even goed poetsen met een sponsje, en u bent weer (grotendeels) van de kalkaanslag af.
Bier geeft glans en volume aan dof en fijn haar, waardoor het er mooier en gezonder uit ziet. Vooral de eiwitten en vitamine B in het bier zijn verzorgende bestanddelen. Volgens Beautyweb.nl doet bier wonderen voor je haar.
Als je op zoek bent naar een veelzijdig, natuurlijk beautyproduct, moet je snel eens in je keukenkastjes duiken. Een flesje appelazijn kan namelijk wonderen voor je huid doen. Je kunt het best kiezen voor een appelazijn die 100% natuurlijk is (oftewel: onbewerkt en ongefilterd). Daar wordt je huid het meest blij van!
Appelazijn kan worden gebruikt bij het schoonmaken, wassen, bewaren van eten en kan de huid verbeteren. Het kan worden verwerkt in allerlei recepten, waaronder saladedressings, soepen, sauzen, warme dranken en meer.