Volgens de marktonderzoeker bezit 35 procent van alle Nederlanders nu een iPhone. In 2018 was dat nog 30 procent. Het marktaandeel van Samsung is tussen 2018 en nu niet veranderd. Samsung heeft een marktaandeel van 43 procent in Nederland.
Volgens de marktonderzoeker geeft 15% van de consumenten die een iPhone heeft gekocht aan dat men is overgeschakeld van een Android-gebaseerde smartphone, wat de hoogste waarde is in vijf jaar tijd.
In het eerste kwartaal van dit jaar waren er in Nederland ruim 5,6 miljoen Samsung-smartphones en bijna 4,7 miljoen iPhones in gebruik. Het marktaandeel van Samsung blijft volgens Telecompaper stabiel, terwijl dat van Apple de afgelopen jaren nog wel is gegroeid.
Chinese merken verliezers
Deze Chinese merken zijn de nummers drie, vier en vijf van de wereldwijde smartphonemarkt. Marktleider in 2022 was Samsung (22 procent), gevolgd door Apple (19 procent).
Omdat zo veel merken smartphones op Android draaien, heeft Android de meeste gebruikers. Wereldwijd is dat zelfs 72% van alle smartphones, met 27% voor iOS. In Nederland is het verschil iets minder groot: Android heeft 61% gebruikers en iOS 38%.
Apple iPhone: gemakkelijk en veilig in gebruik
Er zijn meer dan 1 miljoen apps beschikbaar voor je iPhone. Veiligheid staat daarbij voorop. Je downloadt enkel apps via de App Store en die apps worden door Apple gecontroleerd en goedgekeurd. Maak je daarnaast geen zorgen over je privacy.
Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple.
Welk platform is het veiligst? Met een gesloten ontwikkelaarssysteem, een kleinere markt en strenge beveiligingsprotocollen voor appontwikkelaars is het iOS-besturingssysteem van iPhones van oudsher veiliger dan Android-apparaten.
Ben je Android-gebruiker en wil je overstappen naar een iPhone, dan wordt het extreem makkelijk voor je gemaakt. Apple heeft namelijk een speciale app met de naam Move to iOS gemaakt, die je helpt bij het overzetten van alle belangrijke data zoals foto's, personen in je contactenlijst en meer.
Meer Nederlandse jongeren zijn de afgelopen vier jaar overgestapt op een iPhone. Zo'n 60 procent van de groep tussen 18 en 24 jaar bezit nu een iPhone. In 2018 was dat nog 51 procent. Dat meldt Telecompaper, dat maandelijks 5000 Nederlanders ondervraagt over hun smartphonegebruik.
Door personeelstekort kan er minder geproduceerd worden, waardoor er schaarste heerst. En schaarste voert de prijs op, zoals dat in marktwerking gaat. Bovendien is er bij de productie sprake van stijgende energiekosten, wat het fabriceren van een iPhone ook weer duurder maakt.
Het aantal mobiele telefoons in Nederland
96,1% van de Nederlanders beschikt over een smartphone. De andere 4,9% heeft een ouder toestel. Nederlands hebben regelmatig meer dan 1 smartphone.
Het staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en strak design. Daarnaast kun je via iOS je iPhone makkelijk integreren met andere Apple apparaten, zoals bestanden op je iPad.
Hoe lang doe jij met je iPhone? Al jarenlang gaat de trend dat we steeds langer met een iPhone doen. In 2019 bleek al uit een onderzoek dat we gemiddeld zo'n 33 maanden met een iPhone doen.
iOS: gebruiksvriendelijk besturingssysteem
Doordat Apple haar eigen hard- en software produceert, werken deze naadloos met elkaar samen. iOS is zo gebouwd dat iedereen ermee overweg kan. Ja, zelfs je niet zo technische tante. De interface is zo eenvoudig dat iedereen binnen een dag leert hoe iPhone werkt.
Momenteel is de iPhone 11 in ons land het meest gebruikte iPhone-model: 16 procent van de Nederlandse iPhone-bezitters heeft deze versie. Dat meldt Telecompaper op basis van een onderzoek onder 1800 Nederlanders.
Grote kans dat je dít toestel hebt. De iPhone staat bekend om zijn breekbaarheid, maar toch blijken het de nieuwste Samsungmodellen te zijn die het snelst breken als je ze laat vallen. Europese consumentenorganisaties hebben verschillende toestellen getest op vallen om te zien hoe snel ze kapot gaan.
De smartphonefabrikant stopt de verkoop van de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max. Beide worden vervangen door de gelijknamige versies van de iPhone 12. Eerder dit jaar nam Apple al afscheid van de iPhone 8, toen deze werd vervangen door de tweede generatie iPhone SE.
Het grootste voordeel van iOS is dat het systeem erg veelzijdig is, omdat het erg goed in elkaar zit. Een iPhone heeft erg veel functies, om nog maar te zwijgen over de 1 miljoen apps die beschikbaar zijn voor het toestel. Je kunt gerust stellen dat een iPhone de veiligste smartphone ter wereld is.
Nee, iOS 16 wordt niet ondersteund op een iPhone 7 of iPhone 6s. iOS 15 is de laatste versie voor deze iPhones. Welke iPhone kan iOS 15? De iPhone 6s t/m de iPhone 13 en iPhone SE 3 ondersteunen iOS 15.
Irritant: broekzakbellen
Om dit uit te schakelen (standaard staat de optie ingeschakeld) gaat u naar Instellingen. Druk op Algemeen, scrol een stukje naar beneden en druk dan op Codeslot.
Samsung Galaxy S22
Het meest voor de hand liggende alternatief voor de iPhone 14 is de Samsung Galaxy S22. Hij heeft net als Apples instapper een 6,1 inch-scherm, dat bovendien een hogere verversingsnelheid heeft. Daardoor oogt het display een stuk soepeler.
De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 13 en 14
Zo heeft de iPhone 14 een groter werkgeheugen (6 GB vs. 4GB), een grotere batterij (3.279 mAh vs. 3.227 mAh) en een nóg helderder display dan de iPhone 13. Verder zijn de camerasensoren van de iPhone 14 lichtsterker, waardoor ze beter presteren bij weinig licht.
Met de camera's maak je niet alleen foto's, maar natuurlijk ook video's. Bij de Samsung schiet je video's in 8K en bij de iPhone met 4K. Dankzij de 8K zijn je video's bij het Samsung vlaggenschip maar liefst vier keer scherper dan bij de iPhone. Het duurste model van Apple heeft wel een zogenoemde cinematic mode.