Je kunt overstappen naar een andere provider kun je tegenwoordig al twee maanden tot vier maanden (60 / 120 dagen) voor het einde van het huidige contract aanvragen. Dat is wel zo fijn, want dan vergeet je het niet. Het nieuwe abonnement met nummerbehoud kan pas ingaan na de einddatum van je huidige contract.
Hoelang van tevoren kan ik een overstap aanvragen? Een overstap met nummerbehoud naar de nieuwe provider kan meestal vanaf 120 dagen voor de einddatum van je huidige contract. Bij een overstap met nummerbehoud heb je bij je huidige provider altijd een opzegtermijn van één maand.
Je hoeft niet te wachten tot de einddatum van je contract voor je kunt verlengen of overstappen: dit kan al een paar maanden van tevoren. En als je bij je bestelling een nieuwe telefoon uitzoekt, versturen we deze direct. Zo kun je je nieuwe toestel al gebruiken tijdens de looptijd van je huidige abonnement!
Je hebt een maand opzegtermijn bij jouw huidige aanbieder. Dit komt 'goed' uit, een gemiddelde overstap is binnen 3 tot 4 weken gerealiseerd. Overstappen naar kabel kost gemiddeld 10 werkdagen.
Als je overstapt naar een nieuwe provider en de overstapservice gebruikt, duurt het gemiddeld 30 dagen voordat de levering van je nieuwe provider begint.
Je kan jouw telefoonnummer altijd behouden. Je hebt enkel een simkaart nodig van je nieuwe operator. Je tekent of valideert online een schriftelijke opdracht aan je nieuwe telecomoperator.
Met een duo-simkaart heb je twee simkaarten met hetzelfde simkaartnummer en telefoonnummer. Je kunt deze twee simkaarten vervolgens in twee verschillende telefoons of, bijvoorbeeld, in een tablet en een telefoon plaatsen. Je hoeft je simkaart dan niet steeds te verwisselen.
Zelf nummerbehoud regelen
Dan moet het omzetten goed gaan. Aanbieders hebben namelijk maximaal 10 werkdagen de tijd om nummerbehoud te regelen. Je kunt ook pas op de laatste dag van je abonnement besluiten je nummer mee te nemen. Het kan dan wel zijn dat je een aantal dagen niet bereikbaar bent op je oude nummer.
In het eerste kwartaal van 2023 is Simyo namelijk opnieuw uitgeroepen tot de Beste mobiele provider door het panel van de Consumentenbond. We zijn enorm trots op de erkenning die we keer op keer ontvangen. Het succes komt vooral doordat we consistent hoog scoren op de kwaliteit van bellen, internetten en administratie.
Heb je een abonnement voor een vaste periode, bijvoorbeeld een jaar, dan zit je daaraan vast. Je kunt vragen aan het bedrijf of je eerder mag stoppen. Maar daar heb je geen recht op. Staat het bedrijf eerdere opzegging toe, dan kan het een opzegvergoeding vragen.
Het enige wat je moet doen, is contact opnemen met je nieuwe operator en aangeven op welke dag je wil overschakelen. Voortaan dus geen excuses meer om niet over te stappen naar een goedkopere provider.
Kan je dual sim met twee providers gebruiken? Jazeker, je hebt twee simkaarten en dus twee aparte telefoonnummers in je smartphone zitten. Dat betekent dat je twee (bijvoorbeeld sim only) abonnementen bij verschillende providers kan afsluiten.
Volgens klanten is KPN de beste internet provider. Ook provider Ziggo scoort hoog en komt op de tweede plek. Deze twee providers zijn het beste beoordeeld in 2023. Kom hier meer te weten over de beste keuze: KPN of Ziggo.
Wil je overstappen naar een Vodafone abonnement, dan zorgt Vodafone voor de opzegging van het abonnement bij je huidige provider. Zo weet je zeker dat je nummer niet komt te vervallen. Je oude en nieuwe abonnementen lopen zo mooi in elkaar over. Houd hierbij wel rekening met één maand opzegtermijn.
De nadelen van dual sim:
Je kunt niet altijd beide simkaarten tegelijkertijd gebruiken. Je kunt ze wel beide AAN hebben en daardoor op beide simkaarten oproepen en berichten ontvangen. Maar niet vanuit twee simkaarten twee oproepen tegelijk ontvangen. De dual sim is nog niet op elke smartphone beschikbaar.
Met duosim krijg je bij één abonnement twee simkaarten met hetzelfde telefoonnummer. Zo ben je dus op hetzelfde nummer bereikbaar via twee telefoons. Wat je daaraan hebt? Het kan handig zijn als je vaak vanuit de auto belt.
Over het algemeen geldt de regel dat hoe groter het vliegveld is waar je op overstapt, hoe meer overstap tijd je nodig hebt. Je kan dus niet stellen dat er een vaste richtlijn voor is qua tijd die je minimaal nodig hebt. Zo hanteert Schiphol een minimale overstaptijd van 40 minuten.
Het overzetten van je abonnement op een andere naam is mogelijk door middel van een contractovername bij de provider. Voor meer informatie over een contractovername kan je bij de klantenservice van jouw provider terecht. Bekijk de contactgegevens van alle providers.
Bij alle providers kan je al overstappen vanaf 120 dagen voor het einde van je contractdatum. Dit betekent dat je in die tijd al een nieuw contract kan uitzoeken. Aan de einddatum van je contract verandert er overigens niks. Je nieuwe contract gaat pas in na de einddatum van je huidige contract.
U vraagt nummerbehoud aan bij uw nieuwe aanbieder. Hij doet de aanvraag bij uw oude aanbieder. Uw oude aanbieder mag deze aanvraag niet weigeren. Verder hebt u recht op nummerbehoud tot 1 maand na de datum van beëindiging van de overeenkomst.
Voorwaarden voor nummerbehoud
Geldt voor een sim only abonnement en voor abonnementen in combinatie met een telefoon. Geldt niet bij prepaid. Je hebt bij het afsluiten van het nieuwe contract aangegeven dat je je huidige nummer wilt behouden.
Om gebruik te maken van je nieuwe abonnement, met bijvoorbeeld onbeperkt internet, moet je de nieuwe simkaart op de afgesproken dag verwisselen met je huidige simkaart. Als je hebt aangegeven dat je je nummer wilt behouden, staat jouw nummer al op de nieuwe simkaart. Je hoeft dan verder niks te doen.