De zaadcellen van de man kunnen dan de eicel van de vrouw bevruchten. Meisjes die al heel jong ongesteld zijn geworden, zouden dus op de leeftijd van 11 jaar een baby kunnen krijgen. Ook voor je eerste menstruatie kun je zwanger raken. de menstruatie zit namelijk aan het einde van je cyclus (proces van je menstruatie).
Er is geen 'vaste leeftijd' tot wanneer je zwanger kan worden. Vrouwen raken ook boven de 35 of 40 jaar nog zwanger. De gemiddelde leeftijd waarop vrouwen zwanger worden loopt al jaren op. Waar vrouwen in 1970 gemiddeld op hun 24e een eerste kind kregen, is dat inmiddels gestegen naar 29 jaar*.
Sperma kan zo'n 4 dagen overleven, waardoor je bijvoorbeeld zwanger kan raken wanneer je 4 dagen voor je eisprong seks hebt gehad. Je eisprong is gemiddeld 14 dagen vóór je menstruatie. Heb je een cyclus van 28 dagen? Dan zal deze vaak op de 14e dag van je cyclus zijn.
Van alle vrouwen die proberen zwanger te worden, is 30 procent binnen 3 maanden in verwachting, 70 procent binnen een half jaar en ruim 80 procent na een jaar. Na 2 jaar is 90 procent zwanger. Mocht je na een jaar nog niet zwanger zijn dan kan de huisarts je, als je dat wilt, doorverwijzen naar een gynaecoloog.
De oudste moeder die een baby kreeg is de 66-jarige Spaanse Maria del Carmen Bousada Lara, die in 2006 een tweeling kreeg.
Vruchtbaarheid bij meisjes
Omdat de eisprong voor de menstruatie plaatsvindt, kan een meisje al enkele weken voor de eerste menstruatie zwanger raken. De meeste meisjes worden voor het eerst ongesteld tussen hun tiende en vijftiende jaar. Gemiddeld zijn vrouwen tot hun vijfenveertigste jaar vruchtbaar.
Een van de beste seksstandjes om sneller zwanger te worden, is de missionarishouding. Bij dit klassieke standje ligt de vrouw op de rug met de benen gespreid en ligt de man bovenop. Dit zou de beste positie zijn om zwanger te worden doordat er heel intiem contact is en de penis diep in de vagina kan dringen.
Ja, dat kan zeker! Als je zonder voorbehoedsmiddelen seks hebt met een jongen (waarbij zijn sperma in jouw vagina terecht komt) kun je altijd zwanger worden. Dus net zo goed als het de eerste keer is. Dit kan trouwens ook gebeuren als je alleen maar friemelt met elkaar.
Vrouwen met een korte cyclus kunnen echter ovuleren nét na de menstruatie. Een gemiddelde zaadcel kan twee tot zeven dagen in de baarmoeder van de vrouw overleven. Heb je dus een korte cyclus en heb je tijdens de laatste dagen van je menstruatie geslachtsgemeenschap? Dan kun je gewoon zwanger raken!
De zaadcellen van de man kunnen dan de eicel van de vrouw bevruchten. Meisjes die al heel jong ongesteld zijn geworden, zouden dus op de leeftijd van 11 jaar een baby kunnen krijgen. Ook voor je eerste menstruatie kun je zwanger raken. de menstruatie zit namelijk aan het einde van je cyclus (proces van je menstruatie).
De ideale leeftijd om zwanger te worden, is tussen de 25 en 35 jaar. Gemiddeld heb je 20% kans per maand om zwanger te worden. Als je ouder bent dan 35 jaar, kan het langer duren om zwanger te worden. Na je 35ste is de kans per maand nog 10%.
Kun je zwanger worden als je ongesteld bent? Technisch gezien wel ja! Op vrijwel elk moment van je menstruatiecyclus kun je zwanger worden, dus ook als je ongesteld bent.
Symptomen zwangerschap en jouw lichaam
De eerste signalen van je zwangerschap zijn: gevoelige en opgezette borsten, tepels die groter en donkerder zijn, misselijkheid, vaak moeten plassen, trek in eten op vreemde momenten en sneller moe zijn. Het komt allemaal door nieuwe hormonen!
Je kan niet ongesteld en zwanger tegelijkertijd zijn. Dat is onmogelijk! Wij leggen het aan je uit: Als je eicel is bevrucht zorgen de zwangerschapshormonen oestrogeen en progesteron ervoor dat je baarmoederslijmvlies niet wordt afgestoten.
Diepe penetratie is belangrijk als je zwanger probeert te worden, want het sperma komt zo dieper in de baarmoederhals terecht dan bij oppervlakkige penetratie. De volgende houdingen kunnen daarbij helpen: Op z'n hondjes: bij deze houding zit je op handen en knieën voor je partner.
ZWANGER WORDEN gaat niet via de mond, zoals in vroeger tijden wel is gedacht.
Een echte norm bestaat niet
Je behoefte aan seks wordt door heel veel interne en externe factoren bepaalt. Iedereen z'n seks drive is anders. Dus: een echte norm voor hoe vaak je seks 'moet' hebben, bestaat niet. Als jij je goed voelt bij jouw seks leven, dan heb je genoeg seks.
Je hebt de meeste kans om zwanger te worden als je een paar keer vrijt in de 6 dagen voor je eisprong. De eisprong is 2 weken voordat je ongesteld wordt. De meeste vrouwen die dit doen zijn dan in 1 jaar zwanger.
De kans om binnen 6 maanden zwanger te worden is bij 4 of meer keren seks per week ruim 80%, bij 1 tot 2 keer per week 32% en bij minder dan 1 keer per week 17%.
De eicel en de zaadcel kunnen bij elkaar komen als een man en een vrouw met elkaar vrijen. Als twee mensen van elkaar houden en graag een kindje willen, gaan ze met elkaar vrijen. Ze kleden zich uit en gaan bloot tegen elkaar aan liggen. De piemel van de man gaat dan in de vagina van de vrouw.
Tienermoeder en ouderlijk gezag
Ben je jonger dan 18 en wordt je moeder, dan heb je dit ouderlijk gezag niet automatisch. Je kunt je dan bij de rechter meerderjarig laten verklaren wanneer je 16 bent: een verzoek dat je al tijdens de zwangerschap kunt indienen. Indien akkoord, kan je dan alsnog ouderlijk gezag krijgen.
In principe is er geen vast aantal dagen voor hoelang je eerste menstruatie moet duren. We zijn allemaal verschillend namelijk! De eerste keer dat je ongesteld bent zal waarschijnlijk heel licht zijn en ook maar een dagen duren.
In de stopweek kun je niet zwanger worden. Na de stopweek begin je weer met een nieuwe strip. Je begint op dezelfde dag als waarop je de vorige strip bent begonnen. Ook als je dan nog bloedverlies hebt.
Voorvocht bevat in principe geen zaadcellen. Daarom zou je denken dat je geen risico loopt. Het risico zit in het feit dat een man tijdens de gehele vrijpartij toch wel iets van sperma kan loslaten voordat hij klaarkomt.