Dat is wettelijk bepaald. Het verschil zit hem vooral in hoe prettig het smeert en of het een witte waas achter laat op je lichaam of niet. Een goedkope factor 30 beschermt dus net zo goed als een dure factor 30. Toch kiezen mensen vaak voor een duurdere variant.
Professionele haarproducten daarentegen bevatten veel hogere concentraties van de werkzame stoffen. Dit maakt het product niet alleen een stuk beter, maar ook effectiever. 1 druppel van jouw professionele shampoo doet veel meer dan 1 druppel van een drogisterijshampoo.
Vermijd in ieder geval shampoos die zeepingrediënten bevatten: zeep reinigt op zeer agressieve wijze, verstoort de pH-waarde van je haar en hoofdhuid én laat een witte aanslag achter. Een goede shampoo is pH-huidneutraal (heeft een pH-waarde van tussen de 5 en 6).
Het probleem met goedkopere producten is dat ze je haar vaak in een slechtere conditie achterlaten. Dit komt door de schadelijke chemicaliën die het haar kunnen ontdoen van haar natuurlijke oliën. Als je lief wilt zijn voor je haar, kun je dus toch beter voor een duurdere shampoo gaan.
De haarverzorgingsproducten van de professionele kapper zijn geconcentreerder en er zijn ingrediënten en technologieën toegepast om veel dieper in te gaan op specifieke haar en-hoofdhuidproblemen. Bij een beetje roos, kan je prima een shampoo van de drogist gebruiken al zal het probleem hier vaak niet door verbeteren.
Na bijna een jaar testen is hier dan eindelijk mijn review van de – denk ik – duurste shampoo ter wereld. Namelijk de Philip B Russian Amber Imperial Shampoo! De shampoo kost maar liefst €169,- voor 355 ml en zit in een pot in plaats van in een tube.
De shampoo en de conditioner vind ik erg fijn, ze maken mijn haren heel zacht en glanzend. Ook ruiken ze heerlijk. Het 1-minuut masker is echt een aanrader, hij maakt mijn haar een stuk minder pluizig en ook deze ruikt heerlijk.
Of het nu om haarverf, shampoo, stylingproducten of verzorgende producten gaat, voor kappers is alleen het beste goed genoeg. Hierbij wordt gekozen voor bekende merken zoals L'Oréal, Wella of Goldwell. Ook Schwarzkopf en KIS zien we veel in kapperszaken voorbij komen.
Een goedkope shampoo die óók nog eens een goede shampoo kan worden genoemd. De Elvive shampoo is een voedende shampoo met olie-extracten die je haar laten glanzen zonder het te verzwaren. De shampoo voedt het haar intensief en houdt het tegelijkertijd luchtig, verzorgt droog haar en geeft het een zacht gevoel.
Hoe vaak moet je je haar wassen als man? Voor mannen geldt dezelfde frequentie als voor vrouwen. Was gemiddeld twee keer per week je haar. Ook is het voor mannen te adviseren om een shampoo en conditioner te gebruiken bij elke wasbeurt.
Doe goede research
Vraag bij vrienden, buren en/of familie in de buurt of zij wel is gebruik maken van deze kapper en wat zij ervan vinden. Zoek op het internet naar reviews over deze kapper . Ga is langs bij de kapper en praat met hem/haar, een goede band tussen jou en de kapper is belangrijker dan je denkt.
Middellange tot lange haren: 8-12 weken
Je kan de kapper bezoeken als je het gevoel krijgt dat je haar uit model gaat of als je gespleten haarpunten ontdekt. Wel is aan te raden om om de 10 weken naar de kapper te gaan voor een voedende behandeling om het haar gezond te houden.
Lang haar laten knippen
Ook ogen de punten van lang haar sneller dun, met name als je haar van nature fijn is. Eens in de twee maanden een bezoekje aan je haarstylist brengen, is daarom aan te raden om het zo gezond mogelijk te houden en om te voorkomen dat je punten te ver splijten.
Zorg ervoor dat je borstels en stijl- en krultangen geregeld schoonmaakt, omdat ze al snel vol gaan zitten met bacteriën en overblijfselen uit je haar. Het beste? Je haren iedere keer meteen uit je borstel(s) halen en één keer per maand alles eens een goede schoonmaakbeurt geven met babyshampoo.
Andrélon Krul Care Shampoo is vrij van sulfaten en speciaal ontwikkeld om krullend haar te verzorgen en intensief te hydrateren. De shampoo bevat plantaardige reinigende bestanddelen en is verrijkt met kokosolie, cactuswater en proteïne.
Een sulfaatvrije shampoo is milder voor je haar en je hoofdhuid. Je haar wordt er minder droog van en de kans dat je hoofdhuid geïrriteerd raakt is een stuk kleiner. Een sulfaatvrije shampoo maakt het wassen van je haar een stuk prettiger.
Wel belangrijk om te weten: was je haar niet vaker dan één keer per week op deze manier om uitgedroogd haar te voorkomen. Hoe je het doet? Meng 1 eetlepel baking soda met genoeg water om een papje te maken. Masseer dit in en spoel het uit, precies zoals je met shampoo zou doen.