Sommige Android-fabrikanten verbergen het antwoord op de vraag “hoe oud is mijn telefoon?” heel diep in de smartphone door met speciale codes te werken. Je ontgrendelt het raadsel in dat geval misschien door één van onderstaande codes in te vullen in de Telefoon-app: *#197328640#*
Je kunt in het belmenu van jouw telefoon *#06# invoeren, dan krijg je het IMEI nummer te zien op je beeldscherm. Het IMEI nummer is uniek voor jouw telefoon en de fabrikant kan het gebruiken om te achterhalen hoe oud jouw toestel is, wanneer er bijvoorbeeld bepaald moet worden of de fabrieksgarantie geldig is.
Het korte antwoord is: dat hangt van het model af. Bij smartphones draait ouderdom namelijk niet zozeer om de fysieke leeftijd, maar om de software die op het toestel draait. Vooral belangrijk is of je telefoon nog goed beveiligd wordt.
Smartphone leeftijd bekijken aan de hand van IMEI nummer.
IMEI staat voor International mobile Equipment indentety. Oftewel, het nummer dat een smartphone identificeert. Aan de hand van het IMEI-nummer kun je diverse punten controleren van je smartphone, waaronder de productie datum.
Mogelijk kom je bij de website IMEI.info uit. Deze site werkt heel simpel. Vul simpelweg het IMEI-nummer van je Android-smartphone in waarna je een tabel met allerlei specificaties te zien krijgt. Soms staat hierin precies op welke datum je toestel geproduceerd is.
Dit kun je doen met behulp van het serienummer op het typeplaatje. Het eerste cijfer geeft het jaartal aan en het tweede en derde cijfer geven de productieweek aan. Bijvoorbeeld 13500016 : week 35 in 2001.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
Een Samsung smartphone uit de S-serie gaat tussen de 2,5 en 5 jaar mee. Er zijn dus mensen die vijf jaar met een en dezelfde Samsung doen! De toestellen uit het middensegment (A-serie) gaan tussen de 2,5 en 4 jaar mee. De budgettoestellen van Samsung zouden tussen de 2 en 3 jaar mee moeten gaan.
Onlangs maakte Samsung bekend geen beveiligingsupdates voor de Galaxy A50 en S10-serie meer uit te brengen. Beiden verschenen in 2019. Het komt erop neer dat Samsung zich niet langer bekommert om de digitale veiligheid van deze toestellen.
Samsung stopt met het uitbrengen van software-updates voor de Galaxy S10, S10 Plus, S10e en Galaxy A50. De smartphones hebben jarenlang beveiligingspatches en meerdere Android-versies ontvangen, maar nu breit Samsung er een eind aan.
De telefoon met de beste accuduur is de Motorola Moto G7 Power. Hij gaat zelfs twee keer zo lang mee als een gemiddelde smartphone! Dat hij zo lang mee gaat komt door zijn grote 5000mAh-accu en zuinige, maar weinig krachtige, chip van Qualcomm.
Als je je telefoon niet meer kunt updaten, bijvoorbeeld omdat het toestel te oud is, dan kunnen er problemen ontstaan. Je telefoon kan bijvoorbeeld bepaalde functies missen en er kunnen beveiligingsproblemen optreden. Ook wordt je telefoon hoogstwaarschijnlijk een stuk trager en zal de batterij sneller leeg gaan.
Op 16 augustus 1994, precies 25 jaar geleden, werd de allereerste smartphone op de markt gebracht. De "IBM Simon Personal Communicator" woog zo'n halve kilo en de batterij hield het amper een uur uit, maar het toestel had een touchscreen én je kon ermee mailen en faxen.
De Samsung Galaxy A51 verscheen in januari van 2020 in drie kleuren: zwart, wit en blauw. Een Samsung Galaxy A51 met abonnement is verkrijgbaar bij alle providers.
Voor kinderen onder de 2 jaar geldt: zo min mogelijk beeldschermtijd. Hooguit 10 minuten per keer en het liefst samen met jou. Voor kinderen die ouder zijn dan 12 jaar geldt een richtlijn van maximaal 3 uur per dag. Ieder kind is verschillend en een richtlijn is niet direct op ieder kind toepasbaar.
Zo controleer je het batterijverbruik: 'Apps' > 'Instellingen' > 'Apparaatonderhoud' > 'Batterij' > 'BATTERIJVERBRUIK'. Controleer de resterende batterijlading en tijd die het apparaat nog kan worden gebruikt.
Nederlanders hebben gemiddeld na twee jaar een nieuwe telefoon nodig. Telefoons gaan vaak rond de twee jaar mee, na het tweede jaar zullen kan de accu slechter worden. Daarnaast is komt het vaak voor dat een scherm gebarsten is omdat de telefoon gevallen is.
Open de app Instellingen op uw telefoon. Bij 'Batterij' kunt u zien hoeveel batterijlading er nog is en hoelang het ongeveer duurt voordat de batterij volledig is opgeladen.
Zware apps, oftewel grote apps zijn ook grote batterij verbruikers. Denk bijvoorbeeld aan de Netflix app, Spotify, Facebook of apps zoals Skype en WhatsApp waarmee je kunt videobellen. Maak je geen gebruik van deze apps dan zal je batterij waarschijnlijk een stuk langer meegaan.
Een FD nummer (Financiële Dienstnummer) is een registratie van uw boot voor het gemeentelijk havenbedrijf van Antwerpen. Dit nummer wordt toegewezen aan het schip en niet aan de eigenaar.
Wasmachines uit de Bosch Maxx 6 serie werden als voorladers en bovenladers geproduceerd tussen 2006 en 2012. Drogers uit deze serie zijn geproduceerd in 2005 en 2006.
Bosch Siemens maakt gebruik Van FD nummer op het typeplaatje van bijvoorbeeld vaatwasser, wasdroger, wasmachine, magnetron etc. via dit FD nummer kunt je het bouwjaar van uw apparaat achterhalen.