Breng een laagje nagellak aan. Persoonlijk werken we dunne laagjes, zodat de nagellak goed kan drogen. Je kunt er echter voor kiezen om met dikkere lagen te werken en voor de lak gedroogd is, nogmaals over de nagellak te strijken. Omdat de nagellak een gellook heeft, trekt hij geen strepen.
Het is belangrijk om de juiste laktechniek te gebruiken. Zet het kwastje in het midden van de nagel, en duw zachtjes, zo ontstaat er een 'waaier'. Duw vervolgens het kwastje naar beneden tot iets boven de nagelriemen en strijk het kwastje daarna omhoog richting de nageltop.
Nagellak verdunnen met nagellakremover of aceton
De nagellak wordt door de nagellakremover wel dunner, maar ook wateriger. Nagellak kan gaan klonteren en verkleuren. De structuur van de nagellak is dan aangetast, waardoor je strepen krijgt als je de nagellak weer gebruikt. Ook kan de nagellak er mat uit gaan zien.
Probeer het flesje eerder tussen je handpalmen te wrijven. Als je de nagellak schud, dan ontstaan er miljoenen bijna onzichtbare belletjes in je flesje die springen bij het drogen.
Als je nagellak schudt, ontstaan er luchtbelletjes die de nagellak onregelmatig van structuur maakt. Als je hem niet schudt, maar rolt, wordt de nagellak vloeibaarder en brengt hij egaler aan.
Gebruik alcohol als remover
In parfum, haarspray, desinfectiemiddel voor de handen, deodorant en ontsmettingsalcohol bevatten een hoog percentage alcohol en zouden je nagellak eraf kunnen halen. Gebruik deze producten hetzelfde als hoe je een nagellakremover gebruikt.
Heel simpel: neem een wattenstaafje en gebruik het om Vaseline op de huid rondom je nagels aan te brengen, voordat je met nagellak in de weer gaat. Als je dan toch nagellak náást je nagels knoeit, zal het niet blijven 'plakken' aan de huid.
Nagellakverdunner gebruiken is gemakkelijk. Voeg een paar druppeltjes toe aan de stroperige, ingedikte nagellak en rol het flesje vervolgens een aantal keren goed tussen je handen op en neer. Zo kan de verdunner goed zijn werk doen.
Tip 2: zoek altijd een nagellak uit die past bij je kleurtype. Welk kleurtype jij bent, is afhankelijk van jouw huidskleur, haarkleur en de kleur van je ogen. Een wintertype straalt bijvoorbeeld door diepe tinten met een koele ondertoon te gebruiken, terwijl een lentetype juist profiteert van zachte, warme tinten.
Zo kun je het beste twee minuten wachten tussen de lagen nagellak die je aanbrengt. Als je het lakken van je nagels combineert met iets leuks, bijvoorbeeld een goede serie of film op televisie, dan heb je ook niet het idee dat je echt zit te wachten en lukt het je makkelijk om een uur te blijven zitten.
De nagels moeten goed droog zijn voordat je de lak aan gaat brengen. Dus laat tussen het douchen en het lakken zeker ongeveer zo'n 4 uur zitten. Anders is de nagel nog vochtig en als er dan lak overheen word gedaan is dit een voedingsbron voor schimmels.
“Als de klant gehaast is of de nagellak moet snel drogen, dan gebruik ik maar één laag. Als de nagellak dik is en veel dekking geeft, kun je gemakkelijk één of twee laagjes aanbrengen. Maar als de nagellak een dunne substantie heeft, dan moet je al snel drie lagen gebruiken.”
Het is van belang om kaal hout eerst in de grondverf te zetten. Doe dit met een ronde verfkwast en een verfroller voor de grote oppervlakken. Breng de grondverf in verticale banen aan en verdeel de verf in een horizontale richting. Probeer in lange banen te schilderen, zo voorkom je strepen!
Verticale zwarte strepen op de nagels worden splinterbloedingen genoemd. Ze kunnen verschillende oorzaken hebben en zijn meestal onschuldig. Een houtsplinter onder de nagel veroorzaakt een splinterbloeding doordat de bloedvaten die zich onder de nagel bevinden beschadigt raken.
Alle kleuren staan goed op korte nagels
Maffe kleuren zoals wit, geel en turkoois zijn voorbeelden van kleuren die je goed op korte nagels kan dragen. Ook donkere kleuren staan vaak ontzettend goed op korte nagels, maar zorg er wel voor dat je ze netjes lakt.
De meest voorkomende oorzaak van rimpelende gellak is de korte uitharding hiervan. De bovenkant van de laag gellak wordt vaak wel droog, maar daaronder niet. Omdat het lijkt alsof de lak al is uitgehard, ga je gewoon door met de overige lagen aanbrengen. Hierdoor ontstaan er bobbeltjes en deukjes in de lak.
Stop je nagels in ijswater of hou ze onder koud water
Koude doet nagellak sneller drogen, dus een paar minuutjes in een kommetje ijswater helpen je een heel eind verder. Opgepast als je voor de kraan kiest: als je nagellak nog heel nat is, kan je 'm verpesten door de sterkte van de stroom.
De lak is over de houdbaarheidsdatum
Net als veel andere beauty-producten heeft ook nagellak een houdbaarheidsdatum. Meestal is dat 12 maanden.
Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
Een topcoat vind je net als de basecoat in het schap bij de nagellak producten. Een topcoat gebruik je als laatste bij het nagels lakken. Het is een laagje van meestal transparante nagellak die je over een andere nagellak aanbrengt zodat de nagellak langer op de nagels blijft.
Een Basecoat vind je net als de topcoat in het schap bij de nagellak producten. Als je de nagels gaat lakken is een basecoat eigenlijk noodzakelijk om mooie nagels te houden. Een basecoat is een transparante lak die je aanbrengt onder je nagellak zodat de nagellak niet in je nagels trekt.
Nagellakremover met aceton werkt vaak beter, omdat aceton een goed oplosmiddel(extra informatie) Een oplosmiddel is een vloeibare stof waarin andere chemische stoffen opgelost kunnen worden.
Het beste antwoord. Je kunt nagellakremover (eventueel zonder aceton) gebruiken. Dat tast de gellak niet aan aangezien je gellak niet kunt verwijderen daarmee.
In tegenstelling tot normale gel lak, kun je deze peel-off gelnagellak van MEANAIL dus gewoon van je nagel trekken als je er klaar mee bent. Het is niet schadelijk voor je nagels en ondanks het peel-off gedeelte blijft de lak toch lang zitten.