Probeer je hoesje eerst schoon te maken met afwasmiddel. Maak een mengsel van warm water en afwasmiddel waarna je een tandenborstel gebruikt om te schrobben. Vergeet niet de hoeken en gaten van binnen en buiten schoon te maken. Droog het af met een zachte doek en laat het minimaal een uurtje drogen.
Met baking soda
Ook baking soda reinigt en verwijdert verkleuringen. Strooi daarvoor wat poeder over het telefoonhoesje en gebruik een natte (tanden)borstel om de verkleuring weg te poetsen. Spoel ook nu na met water en laat goed drogen voor u het terug op uw mobiel plaatst.
De Siliconen telefoonhoesjes.
Dit zijn de hoesjes die vaak gemaakt zijn van zacht en buigbaar materiaal. Deze hoesjes zijn makkelijk schoon te maken met een natte doek met een beetje afwasmiddel er op. Let op dat je geen agressief schoonmaakmiddel gebruikt. Dit kan je hoesje meer beschadigen dan schoonmaken.
Leg een kunststof, rubberen of houten telefoon hoesje in een sopje met warm water en afwasmiddel. Gebruik een schone tandenborstel om de cover te schrobben. Hiermee bereik je makkelijk de randen van het device. Droog het telefoonhoesje na het schoonmaken af met een doek en laat het minstens een uur drogen.
Dat kan komen door straling van de zon of door oliën en chemicaliën die van je handen op het hoesje terechtkomen. Gelukkig hoef je niet meteen een nieuw hoesje te kopen als deze verkleurt. Na een grondige schoonmaakbeurt ziet jouw telefoonhoesje er weer uit als nieuw.
Gebruik een schone doek met warm water en milde handzeep om het iPhone-hoesje voorzichtig schoon te maken. U kunt ook een mild schoonmaakproduct met een droge, schone doek gebruiken. Schoonmaakproducten en conditioners voor leer kunnen het leer doen verkleuren.
Hoe maak je een siliconen mal schoon? Maak na elke gieting de siliconen mal direct goed schoon met een mild sopje, zoals afwasmiddel en warm water. De meeste siliconen epoxy mallen zijn bestendig tot 250 graden. Gebruik nooit staalwol of schuursponsjes, hiermee kan je de siliconen mal beschadigen.
Om te beginnen, kun je dat doen door je transparante hoes zoveel mogelijk uit de zon te houden. Polymeer, het materiaal waar transparante hoezen in de meeste gevallen van gemaakt zijn, verkleurt namelijk door zowel UV-straling als warmte.
Waarom wordt mijn transparante hoesje geel? Eigenlijk zijn er meerdere redenen waarom jouw telefoonhoesje na een tijdje een gelige kleur krijgt. De belangrijkste reden is de zon. Door zijn ultraviolette straling krijgt jouw transparante hoesje een gelige kleur, vooral als je veel buiten bent met je smartphone.
Polymeer, het materiaal waar transparante hoezen in de meeste gevallen van gemaakt zijn, verkleurt namelijk door zowel UV-straling als warmte. Door jouw transparante hoesje hier zoveel mogelijk van weg te houden, zal de case minder snel geel kleuren.
De Spigen Ultra Hybrid verkleurt niet naar viezig geel, iets wat met goedkopere doorzichtige hoesjes na verloop van tijd vaak wel gebeurt. Dit Apple iPhone 12 Pro Max hoesje heeft uitsparingen voor bijvoorbeeld de camera en past dus goed op je toestel.
Een siliconen hoesje is een bescherming
Een kleine botsing en de telefoon ligt op de stenen grond. Met een siliconen hoesje om je telefoon ben je niet bestand tegen alle ongelukken, maar wel tegen heel veel. De hoesjes van IYUPP zijn flexibel maar van excellente kwaliteit, dus ze kunnen heel wat hebben.
Het hoesje is gemaakt van flexibel materiaal, hierdoor is het eenvoudig te bevestigen, zit het super strak om de telefoon en voegt het nauwelijks volume toe aan het toestel. Met deze gel case geef je jouw telefoon tevens een mooie uitstraling.
Pas op!
Azijn en siliconen gaan namelijk niet goed samen. Veel randen in de badkamer zijn afgedicht met siliconenkit. Hier kan schoonmaakazijn veel schade aanrichten. Niet doen dus!
Schoonmaakazijn. Maak een mengsel met 1 deel water en 1 deel schoonmaakazijn. Spuit dit met een plantenspuit op de kitranden en laat het goed intrekken. Vervolgens kunt u het met een spons weer verwijderen.
Kitranden schoonmaken met soda
Soda is dus ook perfect voor kitranden. Maak een mengsel van water en soda en wrijf dit met een spons in de kitranden. Even laten intrekken en dan afspoelen. Maak om het nóg grondiger aan te pakken een papje van baking soda (reinigingszout) en water.
Houd je iPhone in het licht of gebruik een (zak)lamp, zodat je goed in de oplaadpoort kan kijken. Nu duw je de satéprikker of tandenstoker zachtjes in de poort en schraap je alle viezigheid naar buiten. Je ziet pluisjes en stofdeeltjes tevoorschijn komen.
Als je een iPhone wilt schoonmaken, koppel je alle kabels los en schakel je de iPhone uit (houd de sluimerknop ingedrukt en versleep de schuifknop op het scherm). Vervolgens gebruik je een zachte, licht bevochtigde, pluisvrije doek. Zorg dat er geen vocht in de openingen binnendringt.
Het sideflip hoesje beschermt het display van je mobiel met een handige flap. De ingebouwde magneet zorgt ervoor dat de flap veilig en exact weer sluit. Dit telefoonhoesje is zeer gemakkelijk aan te brengen en weer eenvoudig te verwijderen. Indien nodig kun je het hoesje met een vochtig doekje reinigen.
Sinds de iPhone XR brengt Apple een transparant hoesje uit, zodat je de originele kleur kunt blijven zien. Sindsdien brengt Apple elk jaar een nieuw transparant hoesje uit, waarbij ze sinds de iPhone 12 zijn voorzien van MagSafe-magneten. Ze kosten tussen de 45 euro en 59 euro.
De Hardcase
Een hardcase volgt dezelfde contouren als je toestel en klikt zeer eenvoudig om je smartphone heen. Het stevige materiaal van de hardcase zorgt voor de juiste bescherming van de randen en achterzijde van het toestel.