Een bamboe kussen is hypoallergeen, verkoelend antibacterieel en zorgt voor een heerlijke natuurlijke nachtrust. Daarbij zijn bamboe hoofdkussens niet alleen lekker zacht en flexibel, ze blijven ook langer vormvast dan bijvoorbeeld kussens van katoen of synthetische kussens die ook nog eens zweteriger aanvoelen.
Het binnenkussen mag niet gewassen worden (let op: ook niet buiten in de regen leggen om te luchten), de vlokken worden dan hard en hebben dan geen veerkracht meer. De bamboe hoes kun je wassen op 40 graden in de wasmachine. Een kussen met traagschuim uit 1 vast stuk ligt vaak hard en stug.
Een goed hoofdkussen voor een zijslaper is een ergonomisch hoofdkussen dat nek en hoofd gepaste steun biedt. Zo een type hoofdkussen is vaak voorgevormd in latex, traagschuim of koudschuim. Een leuk voordeel van die materialen is de constante ondersteuning doorheen de tijd.
Wat is een bamboe kussen? Het zijn kussens waarvan de hoes gemaakt is van bamboevezels en ze gevuld zijn met traagschuim. Het kussen zelf bestaat dus niet uit bamboe, enkel de hoes.
Hotelkussens zijn met 90 of 100 centimeter een stuk breder dan 'gewone' kussens en vullen dan ook de gehele breedte van je bed. Slaapt niet alleen lekker, ziet er ook heel erg goed uit - niet voor niets krijg je hier, samen met een goed matras, dat ultieme luxe hotelgevoel van.
Ontvang 10% korting na inschrijving voor de nieuwsbrief! Hèt unieke Van der Valk hoofdkussen zoals je vindt in onze hotels. Het hoofdkussen is heerlijk veerkrachtig door de unieke Ecodown vulling en geeft een uitstekende ondersteuning voor nek en hoofd.
Hou bij de keuze van je hoofdkussen rekening met de hardheid van je matras. Als je lekker wegzakt in je matras heb je ook een minder stevig hoofdkussen nodig. Bij een harder matras dus ook een steviger hoofdkussen. Bij een matras met een schouderzone, zakken je schouders iets verder in het matras.
Het meest populair (als we naar de verkoopcijfers kijken) is nog steeds het donzen en/of veren kussen, ook wel donskussen genoemd. Al naar gelang de vulling van dit kussen is het lekker zacht (100% dons) of juist hard (100% veren).
Visco-elastische kussen of traagschuimkussens vormen zich naar je hoofd en nek en werken drukverlagend. Deze hoofdkussens hebben een vaste vorm en zijn ook bij chronische nekpijn of blessures, zoals een whiplash, zeker aan te raden.
Een hoofdkussen met een neksteun wordt vaak geadviseerd. Het biedt steun aan het hoofd en ontlast de nekwervels. Ook vormvaste hoofdkussens kunnen nek- en schouderklachten tegengaan.
Een kussen – in combinatie met een goed matras – zorgt er namelijk voor dat je ruggengraat recht loopt, van je heupen tot je hoofd. Op je zij slapen zonder kussen geeft zelfs een verhoogd risico op artrose in je nek. aar als een kussen te dun is, geeft het te weinig ondersteuning aan je nek.
Waarom heb ik iets nodig tussen mijn knieën bij het slapen? Een kussen tussen je benen leggen geeft troost en neemt de druk weg door de knieën op elkaar te houden. Het helpt ook door je heup en ruggengraat op één lijn te brengen.
De regeneratieve capaciteiten van bamboe zijn bijzonder nuttig om aangetaste of gedegradeerde bodem te verbeteren en vruchtbaarder te maken. Kortom, een uiterst nuttig en rendabel gewas met het oog op de huidige en toekomstige uitdagingen voor Europa.
Water is het eerste half jaar heel erg belangrijk voor bamboe. Geef dus vooral in droge tijden voldoende water en houdt de grond altijd licht vochtig. Pas met klei- en leemgrond op dat je niet te veel water geeft waardoor de bamboewortels kunnen gaan rotten. Bamboe is verzot op compost en andere organische mest.
Anti-bacterieel en hypo-allergeen. Producten gemaakt van bamboe zijn anti-bacterieel. Het unieke aan bamboe is dat de plant zelf een antibacteriële stof aanmaakt, waardoor er geen bestrijdingsmiddelen nodig zijn zoals pesticiden en kunstmest om bamboe te laten groeien.
Wat heel veel mensen niet weten, is dat de gemiddelde levensduur van een kussen tussen de 2 à 3 jaar ligt. Een stuk korter dan bijvoorbeeld de levensduur van een matras of dekbed. Veel mensen hebben geen idee van deze korte levensduur. Vanuit hygiënisch oogpunt raden we je zeker aan om je kussen na 3 jaar te vervangen.
Maar als je last hebt van nek- en rugpijn, dan is het nóg veel belangrijker dat een kussen je goed ondersteund. Daarom adviseren bij deze klachten een neksteunkussen. Een neksteun hoofdkussen wordt vaak gemaakt van vormvast materiaal, vaak is dit latex. Dit materiaal geeft extra ondersteuning bij hoofd en nek.
Zijslapers slapen juist op hoge en harde kussens. Rugslapers geven veelal de voorkeur aan een gemiddeld hoog en hard kussen waarbij de hoogte van het kussen afhankelijk is van de kromming van de rug. Hoe groter de kromming, des te meer steun het hoofd en de nek nodig hebben.
Je slaaphouding bepaalt hoeveel steun je hoofd nodig heeft. Buikslapers liggen met hun hoofd dicht tegen de matras en hebben dus een dun kussen nodig. Zijslapers hebben een dikker kussen nodig dat veel steun geeft. Rugslapers kiezen best iets tussenin.
Liever een (te) hoog kussen, dan een te laag kussen. Je kunt beter iets meer steun krijgen van een kussen,dan te weinig steun. Een kussen zal altijd iets inklinken naar verloop van tijd. Als je kussen bij voorbaat aan de lage kant is, komt het vaak niet meer goed met het kussen.
Volgens veel wetenschappers en fysiotherapeuten is de rugligging het beste. Door op uw rug te slapen kunnen het hoofd, de nek en wervelkolom een neutrale positie innemen tijdens de nachtrust. Op die manier wordt er geen extra druk uitgeoefend op deze delen van uw lichaam.
Ben jij een zijslaper, dan raden we je een hoog kussen aan bij nekklachten. Het kussen moet je namelijk op een manier ondersteunen dat je bovenste ruggenwervels, ook bekend als halswervels, op een horizontale lijn liggen. Een handige tip is om je schouderbreedte te gebruiken als meetpunt.
Latex kussen: Latex kussens zijn gemaakt van sap van de rubberboom. Latex is een zacht, sponsachtig materiaal dat zich snel aanpast aan de vorm van je hoofd en nek, en ondersteuning en uitlijning biedt. Ze kunnen nuttig zijn voor mensen die last hebben van spanningshoofdpijn of nekpijn.
Een hoofdkussen zorgt voor comfort, een ontspannen lichaam en daardoor een betere nachtrust. Ook kan een hoofdkussen helpen tegen kwalen als hoofdpijn en snurken. Het is dus gezond om op een kussen te slapen. De enige slaaphouding waarbij het slapen met een kussen ongezond kan zijn, is wanneer je op je buik slaapt.