Stofresten of stukjes nagelriem kunnen anders kleine onregelmatigheden op de gelnagels veroorzaken. Als u tips gebruikt voor het modelleren, kan het zijn dat ze niet goed houden of er ongelijk uitzien als u te veel of te weinig lijm aanbrengt.
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.
Wanneer je naar een goede nagelsalon gaat om gelnagels te zetten kost dit je al snel zo'n 60 euro. Opvullen kost je vaak zo rond de 30 euro en het verwijderen rond de 20 euro.
Het verwijderen van de gellak zorgt voor de beschadiging. Gellak wordt namelijk vaak verwijderd met sterke aceton of door het in water te weken, hierdoor drogen je nagels heel erg uit. Je herkent droge nagels gelijk, ze zien er dof en wit uit.
Wanneer moet ik gelnagels laten bijwerken? Omdat je natuurlijke nagel blijft groeien, zie je na een poosje uitgroei ter hoogte van de nagelriem. Hoe snel je die uitgroei moet laten bijwerken, hangt af van de snelheid waarmee je natuurlijke nagel groeit. Meestal moeten gelnagels na een drietal weken bijgewerkt worden.
De meeste nagelbijters schamen zich diep voor hun nagels. Toch kunnen kunstnagels op alle nagels aangebracht worden, hoe kort deze ook zijn. Al na één behandeling zien ze er ineens weer toonbaar uit. In veel dingen heeft u de keuze, maar in 1 ding niet: de lengte van uw kunstnagels.
Als je de gel te dik aanbrengt moet deze heel veel krimpen in de uv lamp en zal uiteindelijk makkelijk loslaten. Het andere gevaar van te dik aanbrengen is, dat de gel in de nagelwallen terecht komt of er zelfs overheen. De gellak zal dan ook loslaten.
Gellak (ook wel Gel Nagellak, Gellac of Gel Polish genoemd) is een nagellak op Gelbasis die minimaal 2 weken lang mooi blijft zitten! Gellak moet, in tegenstelling tot nagellak, worden uitgehard onder een Nagellamp (UV of LED) en wordt in minimaal 3 verschillende lagen opgebouwd (Basecoat, Kleur & Topcoat).
Als je de gellak verwijdert, kunnen je nagels wat dunner aanvoelen, omdat gellak vrij zwaar voelt. Het is niet zo dat nagels ook daadwerkelijk dunner worden na het dragen van gellak, wel kunnen je nagels beschadigen als je de gellak er probeert af te krabben.
Het moet ook per laagje uitharden onder de UV-lamp. Gellak groeit net als bij gel nagels gewoon met je eigen nagel mee, dus zul je, met ongeveer 2 à 4 weken moeten opvullen.
Gellak blijft vaak tot 3 weken mooi op je vingernagels. Op je teennagels kan de gellak zelfs 6 tot 8 weken mooi blijven zitten! De lak is dikker dan gewone nagellak en door de manier waarop gellak wordt aangebracht, is het ook beter gehecht aan je nagels.
Als je gellak of gel polish te dik is, rol hem dan tussen je handen. Door de warmte van je handen word de gellak wat vloeibaarder en makkelijk verwerkbaar. Je kunt het flesje gellak of gel polish ook in een bakje warm water leggen, zodat het wat vloeibaarder word. Of zet de gellak even op de verwarming.
Omdat het product Gellak is blijft het gel en plakkerig daarom moet je na het uitharden van de Top Coat de nagels afnemen met SmoothNails Cleaner. De Cleaner doe je ook op een wrap en daarmee wrijf je een aantal keer over je nagel heen.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
De Kleurlaag moet 2-4 minuten onder de UV lamp, met LED licht is dat 30 tot 60 seconden. De toplaag moet ongeveer 5 minuten onder de UV lamp, met LED licht is dat weer 30 tot 60 seconden. Een lamp met UV lampen is minder duur dan een lamp met LED lichten.
Gelnagels zijn sterker dan uw eigen nagels. In principe kan je dus alles doen met gelnagels wat je normaal doet. Natuurlijk moet je bij het plaatsen van je gelnagels wel op de lengte letten, immers lange kunstnagels zullen moeilijk(er) werkzaam zijn indien je veel actief met je handen bezig bent.
3. In de zon Gellak heeft eigenlijk gewoon UV-licht nodig om goed te kunnen drogen. Daarom kun je dus ook gewoon in de zon gaan zitten op een dag waarop de UV-kracht van de zon hoog is.
Voor de plaatsing van gelnagels op eigen nagels betaal je gemiddeld 40 tot 60 EUR. Bij sommige nagelstylistes betaal je redelijk wat meer en bij andere betaal je minder. Let echter zeer goed op wanneer je langsgaat bij een nagelstyliste die werkt aan bijna de helft van de gemiddelde prijs.
Onze expert Stefanie heeft een tip voor je over hoe je veilig van je gelnagels afkomt: "Om de natuurlijke nagel te beschermen kun je je gelnagels gewoon laten uitgroeien - je hoeft alleen de nagel in te korten, de rest laat je zoals hij is.
Gelnagels kan je niet zelf verwijderen, dat kan alleen de nagelstylist. Je kan ze dus beter zo lang mogelijk goed verzorgen. Je kan je gelnagels korter vijlen, zodat ze minder snel loskomen. Doe dit met een professionele vijl en vijl van schuin onder de nagel, zodat je de kleur en de toplaag niet beschadigt.
Vaak hebben mensen met zwakke nagels een tekort aan biotine (vitamine B 8), vitamine D, calcium en/of zink. Deze vitamines en mineralen kun je halen uit eieren, vis, zuivel, noten, fruit en groenten. Ook zijn er supplementen waar je deze voedingsstoffen uit kunt halen om je nagels te verzorgen.
Normale, gezonde nagels zijn glad en egaal gekleurd. Geribbelde, broze of zachte nagels, witte vlekken of gele nagels kunnen daarentegen indicatoren zijn van verschillende aandoeningen, zoals stoornissen in de bloedsomloop, schildklierproblemen of tekorten.