Vermijd strakke kledingstukken die je buik benadrukken, zoals aansluitende jurken of strakke tops. Draag hoge taille broeken of rokken: Een hoge taille kan je onderbuik bedekken en je een slanker silhouet geven. Kies voor een stijlvolle hoge taille broek of rok en combineer deze met een shirt dat comfortabel voelt.
In een jurk met een printje vallen eventuele rolletjes minder op dan in een effen stof. Een print kan de aandacht van je buikje afleiden. ^ In een printje vallen hobbeltjes en bobbeltjes minder op. Deze jurkjes hebben tevens een mooi decolleté, dit leidt de aandacht ook weg van je buikje.
Heb je een klein buikje of een dikke buik? Dan is een high waist jeans perfect om je buikje in te verstoppen. Door de hoge tailleband zijn vetrolletjes of een klein buikje vrijwel onzichtbaar. Heb je een dikkere buik dan zorgt de hoge taille band dat deze veel minder opvalt.
Een slanke, maar dikke buik kan 3 oorzaken hebben: een te hoog vetpercentage, te veel buikvet of een disbalans in je hormonen.
Een bootcut, flared, slim of straight model brengt je figuur bovendien meer in balans en laat je benen langer en slanker lijken. Vermijd jeansbroeken die los zitten aan je billen (zoals de boyfriend fit, bijvoorbeeld), want die bezorgen je net het omgekeerde effect.
Corrigerende onderjurk: een onderjuk die zorgt voor een gladde shaping rondom de buik, heupen, dijen en rug. Corrigerende body (met pijpjes): zorgt voor een gladde shaping rondom de buik, heupen, dijen en rug.
Kies in ieder geval voor een getailleerde top of jasje, maar voorkom een te stugge stof. Met dikker materiaal ligt het accent dan namelijk juist op je bovenlichaam. Een bloes met v-hals laat je taille optisch smaller lijken, waardoor je lichaam meer in verhouding komt.
Vrouwen met een appelfiguur vermijden het best korte shirtjes, lage broeken en kleding die tot boven of onder het middel valt. Als appel draag je het best een V-hals of ronde hals. Ook tops die wat wijder vallen vanaf de onderkant van je borsten passen goed bij jou.
Een voordehand liggende keuze om onder een strakke jurk te dragen is een shapewear onderjurk. Je ziet geen naden onder een strakke outfit en ook is er een shaping effect voor je heupen en buik. Maar wist je dat ook onder een wijdere jurk het prachtig kan zijn om shaping underwear te dragen?
Als je een appelfiguur hebt dan gaat dit figuur vaak gepaard met een paar slanke benen. Deze benen mogen natuurlijk gezien worden. Een mini-jurk past hierom perfect bij dit figuur. Maar ook een maxi-jurk staat mooi.
Dus: beter wel of geen onderbroek dragen? Kortom: je kunt met een gerust hart elke dag een onderbroek blijven dragen, want met commando gaan verbeter je de gezondheid van je vagina eigenlijk niet. Geen onderbroek dragen kan bovendien een bepaald beschermlaagje tussen je vagina, vulva en kleding weghalen.
Wie weet biedt shapewear voor jou de uitkomst. Corrigerende broekjes kunnen zelfs tot aan je navel of tot net onder je bh gedragen worden. Je benen en billen komen niet alleen mooier uit: je rug en buik worden direct ondersteund. Tip: kies een top zonder borstgedeelte zodat je je eigen bh's kunt blijven dragen.
Om doorschijnen te voorkomen, kun je kiezen voor huidkleurig ondergoed, maar ook voor grijs, roze of rood ondergoed. Ook kun je kiezen voor naadloos ondergoed, zodat de randjes en stiksels ook niet zichtbaar zijn.
Het is een klassieker, maar donkere kleuren slanken écht af. Op de plekken waar je slanker wil lijken, draag je dus best zwart, blauw, grijs of bruin.
Oversized en wijde kleding maakt je onnodig optisch zwaarder en van een te strakke tailleband van je broek krijg je de zogenaamde muffintop (het vet dat uitpuilt boven een strakke broek). Zakken die uitstaan of volgepropt zijn met je halve huishouden geven ook meer volume. Maar ook andere pasproblemen maken dikker.
Draag kleding met verticale lijnen en stiksels: die verlengen en verslanken je. Let dus op met de traditionele marine look; draag alleen horizontale lijnen op plaatsen die je breder wil laten lijken. Heb je bredere heupen? Kies dan voor een jurk in A-lijn: die zit onderaan losser en valt soepel over je dijen.
Er wordt meer lucht dan normaal ingeslikt, bijvoorbeeld omdat je te snel eet of drinkt, te veel eet of te snel praat. De bacteriën in je darmen zorgen voor (overmatige) gasvorming. Voedselintolerantie, bijvoorbeeld voor lactose of gluten. Gewichtstoename.
Opgeblazen. In de ochtend opstaan met een strak lichaam en 's avonds voor het slapen gaan eindigen met een opgezette, opgeblazen buik. Het overkomt vooral veel vrouwen en het heeft te maken met de darmflora en de hormoonhuishouding van de vrouw.
Gember is goed voor je darmen en maag
Dit zijn de samentrekkende bewegingen van je maag en darmen. Dankzij deze eigenschappen helpt gember brandend maagzuur, verstoppingen en een opgeblazen gevoel tegen te gaan!