Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Vrees niet! Je ouders kunnen je internetgeschiedenis niet zien op de internetrekening. Er zijn bepaalde dingen die uw Internet Service Provider (ISP) via andere wegen kan vertellen, maar ze kunnen uw surfgeschiedenis niet uit de internetrekening halen.
WiFi routers hebben meestal niet de mogelijkheid om precies te zien wat iemand op het internet doet. Daarnaast is dit zelfs als je toegang hebt tot het "ruwe verkeer" vaak niet mogelijk. Dit heeft te maken met de technologie, waarbij het verkeer vaak versleuteld is.
Je internetprovider, of ISP, is jouw poort tot het internet. Alles wat jij online doet, gaat via je provider. Dit betekent dat zij automatisch een hoop informatie over jou krijgen. Zolang jouw internetverkeer niet voldoende versleuteld is, kan jouw internetprovider het zien.
Incognitovenster in Chrome
Klik rechtsboven op 'Google Chrome aanpassen en beheren', dat is het pictogram van drie puntjes. Klik op Nieuw incognitovenster. Een nieuw tabblad opent met de tekst 'Je bent incognito'. Surf zoals u gewend bent, maar dan zonder sporen achter te laten.
Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.
Je hebt het recht om de gegevens die we van je hebben in te zien. Daarom kun je een overzicht bij ons opvragen van de gegevens die we verzamelen, met welk doel we dat doen en met welk soort organisaties we die gegevens delen. Deze gegevens stellen wij digitaal beschikbaar en kun je daarna eenvoudig downloaden.
Iedereen kan meekijken
Als iedereen goede bedoelingen zou hebben zou dat geen probleem zijn, maar het is goed te realiseren dat ook kwaadwillenden kunnen inloggen en meekijken. Daarom raden we aan nooit bankzaken te doen via publieke hotspots.
Wie kunnen meekijken met wat ik online doe? Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Het simpele antwoord is: hoogstwaarschijnlijk niet, maar technisch gezien absoluut wel. Als jij bij tante of bij kennissen gebruik maakt van hun WiFi met hun medeweten dan is de kans heel erg klein dat deze mensen het kunnen zien, simpel vanwege het feit dat ze daar geen moeite voor (willen) doen.
In je geschiedenis zie je de pagina's die je in de afgelopen 90 dagen in Chrome hebt bezocht. De geschiedenis bevat geen Chrome-pagina's die je hebt bezocht, zoals chrome://settings, pagina's die je hebt bezocht tijdens privé browsen, of pagina's die je al hebt verwijderd uit je browsegeschiedenis.
En docenten op school kunnen ook op onze beeldschermen kijken als we zijn ingelogt op de computer en alles zien wat we doen en onze Browsergeschiedenis bekijken.
Providers bewaren dus geen gegevens over je zoekhistorie of ander internetgebruik. Ze kunnen niet zien welke websites je bezoekt. De volgende gegevens zijn bij je provider wel geregistreerd: Naam, adres, woonplaats.
Kinderen kunnen de incognitomodus niet gebruiken. Ouders kunnen beheren welke websites hun kinderen mogen bezoeken in Chrome, en bepalen of ze rechten aan websites mogen verlenen.
Browsegeschiedenis wissen Chrome (Android)
Tik op Instellingen. Tik op Privacy en beveiliging. Tik op Browsegegevens wissen. Controleer of er een vinkje staat bij Browsegeschiedenis.
Stalkerware is een vorm van malware waarmee iemand een smartphone bespioneert. Dit gebeurt zonder toestemming van de eigenaar van de smartphone. In het gros van de gevallen wordt stalkerware gebruikt om de (ex-)partner in de gaten te houden.
Via een onbeveiligde wifi-verbinding kunnen hackers ook malware verspreiden. Als in jouw instellingen het delen van bestanden via een netwerk is toegestaan, kan de hacker eenvoudig geïnfecteerde software op je computer installeren. Sommige slimme hackers zijn er zelfs in geslaagd om het verbindingspunt zelf te hacken.
De systeembeheerder of IT-afdeling van een organisatie beschikt hiervoor veelal over specifieke software. Hiermee lukt het om te achterhalen welke websites je allemaal hebt bezocht. Alle data die je ontvangt en verzendt legt een monitorprogramma namelijk vast in een informatiebestand.
als je die instelt en accepteert, dan krijg je ineens te zien wat je laatst gekeken hebt. Het is dus een privacy setting. En niet richting Ziggo maar richting je medegebruikers van de Horizon box. Op het moment dat je het aanzet, dan zie je direct de historie van voorgaande kijk acties.
Browsegeschiedenis: Als je je browsegeschiedenis wist, worden de volgende items verwijderd: Webadressen die je hebt bezocht, worden verwijderd van de pagina Geschiedenis. Snelkoppelingen naar die pagina's worden verwijderd van de pagina Nieuw tabblad.
Selecteer Instellingen en meer > Instellingen > Privacy, zoeken en services . Selecteer onder Browsegegevens wissen voor Internet Explorer > Browsegegevens nu wissen de optie Kiezen wat u wilt wissen. Kies de typen gegevens die je wilt wissen. Selecteer Verwijderen.
Mijn werkgever controleert e-mail en internetgebruik
Uw werkgever mag wel samen met de ondernemingsraad regels maken over het privégebruik van e-mail en internet. Hij mag ook controleren of werknemers zich aan deze regels houden. Het doel van de controle moet vooraf duidelijk zijn.
Ja, een werkgever kan de activiteit van zijn werknemers in bepaalde omstandigheden en onder bepaalde voorwaarden die op deze website worden beschreven, controleren met elektronische middelen.
“Gaat het om een zakelijk WhatsApp-account waarop je met klanten praat, dan mag de baas dat gewoon inkijken. Dat is geen privacyprobleem.” Gaat het om je persoonlijke WhatsApp, dan ligt de zaak complexer. “Als het om je eigen telefoon met je eigen WhatsApp gaat, mag je leidinggevende daar zeker niét zomaar in neuzen.