Denk bijvoorbeeld aan varens, deze planten houden van een hoge luchtvochtigheid.Maar ook de lepelplant is een geschikte keuze voor in uw badkamer. Deze plant komt oorspronkelijk uit het regenwoud en houdt daarom ook van een vochtige ruimte.
Donkere hoekjes – Bromelia, Orchidee, Calathea, Sierasperge, Vrouwentong, Varens, Aloë Vera, Venushaar, Graslelie, Lepelplant, Tillandsia, Bamboe het zijn allemaal planten die je zonder probleem in je badkamer kan zetten, want de badkamer, zo blijkt al langer uit de woonbladen, is ontdekt als groene ruimte.
In de woonkamer, slaapkamer, badkamer of in de keuken, de pannenkoekenplant maakt van iedere ruimte een aangename plek! Pannenkoekenplant ofwel Pila peperomiodes is een bijzondere plant en past ook zeker bij jouw interieur!
Orchideeën komen uit de tropen, wat betekent dat ze graag in een vochtige omgeving staan. De badkamer is hier dus ideaal voor! De orchidee heeft alleen wel licht nodig, dus als je geen ramen in je badkamer hebt moet je haar af en toe even in indirect zonlicht zetten.
Je kunt de top van de stam afknippen, deze weer laten wortelen in een glaasje water en daarna in een nieuw potje zetten. Zo heb je weer een kort stammetje, vol met blad. Je kunt ook stekjes gebruiken om de plant opnieuw mee te starten.
De Pannenkoekplant houdt van een lichte plek, maar houdt 'm uit de felste middagzon direct achter glas. Als de plant het te heet krijgt, kunnen de bladeren verschrompelen. Worden de bladeren slap en gelig, dan kan dat komen doordat 'ie teveel of juist te weinig licht krijgt. Probeer een andere plek in huis.
Varens doen denken aan stille bossen; een perfecte plant om de wellness-sfeer in je badkamer te versterken dus. Fijne venushaar (Adiantum raddianum) is een frisgroen exemplaar met zwarte stelen en heel zachte blaadjes. Het groeit mooi wijd uit als hij niet te licht staat en vochtig genoeg blijft.
Als je op zoek bent naar grote kamerplanten met weinig licht, dan is de Dracaena ideaal. Over het algemeen is de Dracaena wel een 'makke kamerplant' als het gaat om een plekje in de woonkamer. De Dracaena valt onder het kopje 'semi-schaduw liefhebber', maar kan vrij flexibel zijn.
Hoeveel water je de plant geeft is afhankelijk van het jaargetijde. In de zomer geef je hem één keer in de 5 tot 7 dagen en in de winter één keer in de 10 dagen. Dat kan je doen door hem te vernevelen. De orchidee is in staat om zowel via de bloem, blad als wortel het vocht op te nemen.
Zo breng je 'm opnieuw tot leven. Een orchidee kan zo'n drie tot zes maanden bloeien. En daarna moet je 'm zeker niet weggooien, want met wat liefde en aandacht kun je een orchidee opnieuw laten bloeien! Hierdoor kun je het hele jaar door van de plant genieten.
De Orchidee heeft veel licht nodig. Wel is het belangrijk dat de plant afgeschermd staat van zonlicht, om bladverbranding te voorkomen. Verder heeft de Orchidee nog een aantal specifieke eisen over de standplaats: Zet de plant niet in de buurt van de verwarming.