Volgens het Amerikaanse Ministerie van landbouw, het USDA, consumeren Amerikanen maar drie soorten groenten: tomaten, sla en aardappelen. Het USDA stelde vast dat alle overige groentesoorten slechts 40% uitmaken van het Amerikaanse voedingspatroon, waarbij geen enkele geconsumeerde groentesoort hoger scoorde dan 5%.
De Amerikaanse lunch is een stuk uitgebreider dan de Nederlandse: men gaat er echt voor zitten en van een simpel broodje kaas of ham is geen sprake. U moet er ook niet van opkijken als u naast uw omelet nog patat of salade krijgt geserveerd. Bij het diner zijn veel Amerikanen niet gewend veel groente te eten.
In principe eten ze alles wat los en vast zit en in alle rare combinaties. Hierboven is al aangegeven wat ze zoal eten, daarnaast eten ze veel maïs, veel vlees, veel koek en chips en drinken ze veel melk. De gemiddelde werkende Amerikaan luncht altijd buiten de deur.
De meeste Amerikanen eten buitenshuis. Een lekkere sandwich of wrap, uiteraard héél rijkelijk belegd. Bruin brood kennen ze (bijna) niet, alles wordt geserveerd op witte kleffe bollen. Heel Amerikaans is het om er een zakje chips of pretzels erbij te eten.
Amerikaanse gerechten: big, bigger, biggest
Als je aan de Amerikaanse keuken denkt, denk je natuurlijk al snel aan hamburgers, chocolate chip cookies, pizza en mac 'n cheese. Veel eten, heel vet eten en vooral véél fastfood.
De totale calorie-inname van de gemiddelde Amerikaan groeide van 2.109 kcal in 1970 naar 2.586 kcal in 2010.
Een gemiddelde werkweek in Amerika bestaat uit 40 uur. Een werkdag start meestal om 9.00 uur en eindigt om 18.00, met een uur pauze in de middag. Maar hoe hoger de functie, hoe meer werkuren er gemaakt zullen worden.
Amerikanen drinken voor het eerst in tientallen jaren meer flessenwater dan koolzuurhoudende frisdranken zoals cola. Vorig jaar was water, gemeten in omzet, de meest gedronken drank in de Verenigde Staten, zegt het onderzoeksbureau Beverage Marketing Corp.
Werkelijk alles is groot in Amerika
Amerika is niet alleen een groot land, alles in het land is ook erg groot. Denk aan enorm brede wegen, grote auto's en gigantische parkeerplekken. Maar ook als je een koffietje bestelt krijg je een grote mok vol zwarte koffie (wat totaal niet lekker is trouwens).
In Zuid-Amerika is het eten eenvoudig maar lekker. De basis bestaat vooral uit mais, rijst, bonen, lokale granen en pompoen. Dit vullen ze aan met vlees, vis en hier en daar wat salade. Het eten kenmerkt zich door het simpele karakter.
Volgens inkomensonderzoek van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) ligt het gemiddeld inkomen in de Verenigde Staten op $ 5.782,- (Amerikaanse dollar). Omgerekend naar euro's is dat € 5.070,-. In Nederland verdienden we in datzelfde jaar gemiddeld € 4.181,- bruto per maand.
De standaard Amerikaanse werkweek is 40 uur. De gemiddelde werknemer werkt acht uur per dag, vijf dagen per week. Wel is er veel verschil tussen banen. Sommige posities zijn parttime, wat betekent dat iemand minder dan 40 uur per week werkt.
Het gemiddelde bedrag is 1540 dollar per maand (18.500 dollar per jaar). De uitkering hangt af van wat je tijdens je werkzame leven hebt verdiend en aan premies hebt betaald, en bedraagt maximaal 3113 dollar (2733 euro) per maand. Een minimum is er niet.
Voor een gemiddelde volwassen man adviseert het Voedingscentrum per dag 2500 calorieën, voor vrouwen 2000. Kinderen tot 13 jaar hebben tussen de 1000 en 2000 calorieën per dag nodig.
Om af te vallen adviseren wij je om dagelijks ongeveer 500 Kcal minder te eten dan je caloriebehoefte is. Daarmee val je ongeveer een halve kilo per week af.
Wanneer je het 1200 kcal dieet volgt zou je in slechts een week al meerdere kilo's afvallen.
Een typisch Amerikaans ontbijt bestaat uit pancakes met uitgebakken spek en ahornsiroop. Vaak wordt er ook nog geroosterd brood en roerei bij geserveerd.
Taki's Chips uit Amerika
Heb jij al gehoord van de Taki's? Deze hete opgerolde tortillachips zijn een ware hit in Amerika, en ver daar buiten!
Zo hebben we klassiek Amerikaans snoepgoed zoals Twizzlers, Airheads en noem maar op.