In Moldavië tref je volgens het onderzoek de slechtste wegen, beoordeeld met een 2,6.
In Moldavië tref je volgens het onderzoek de slechtste wegen aan, beoordeeld met een 2,6. Bosnië-Herzegovina volgt met een 2,8 en ook in Roemenië en Oekraïne (beiden een score van 3) is het slecht gesteld met de kwaliteit van de wegen.
Nederland heeft na Singapore en Zwitserland de beste wegen ter wereld. Dat staat in het Global Competitiveness Index 2018 van het World Economic Forum, een jaarlijkse graadmeter voor de internationale concurrentiepositie van 140 landen. Op het gebied van bereikbaarheid scoort ons land echter vrij laag.
Nederland heeft de beste wegen van heel Europa. Dat blijkt uit cijfers van het World Economic Forum, in kaart gebracht door Landgeist.com. Op een schaal van 1 tot 7 scoort Nederland een 6,4. Slechts één land komt daarbij in de buurt.
België heeft de slechtste wegen van West-Europa. Dat blijkt uit een onderzoek van het Wereld Economisch Forum. Een van de oorzaken is dat er zeer veel vrachtwagens op onze wegen rijden, en ook de jarenlange verwaarlozing door hogere overheden speelt een rol.
De allerslechtste wegen in Europa zijn een stuk verder bij ons vandaan te vinden. Daarvoor moet je namelijk naar het voormalige Oostblok. In Moldavië tref je volgens het onderzoek de slechtste wegen, beoordeeld met een 2,6.
"Bij regen zakt het water snel weg en dat is goed voor de veiligheid en doorstroming op de wegen. Daarnaast wordt veel geluid door het beton opgenomen, waardoor er minder overlast ontstaat." Ook het budget voor het onderhoud van de wegen is een van de goede punten in Nederland, zegt hij.
Naast Noorwegen is ook Schotland onlangs uitgeroepen tot mooiste land ter wereld. Vooral het ruige groen-oranje-bruine landschap, met rotspartijen, glooiende landschappen en ruige kusten maakt dat dit een van de droombestemmingen van Europa is.
De achtergrond is dan blauw of groen. België heeft met 57,8 km per 1000 km² het grootste aantal kilometers snelweg per landoppervlakte van de Europese Unie. Nederland komt op de tweede plaats met 56,8 km per 1000 km². In totaal heeft Nederland 2360 km snelweg op 41.543 km² en België 1763 km op 30.528 km² (cijfer 2011).
Nederland kent de volgende wegbeheerders: Rijkswaterstaat (RWS) voor de rijkswegen. De provincies voor de provinciale wegen. De gemeentes voor de lokale wegen.
En dat al voor de 12de keer intussen! Je leest het goed, intussen voor de 12de keer prijkt Noorwegen helemaal bovenaan als 's werelds beste land om te leven, met een score van maar liefst 94,4%. Zij lieten naar verluidt de beste score optekenen op het gebied van levensverwachting, onderwijs en levensstandaard.
Frankrijk staat op nummer één als het meeste bezochte land ter wereld, met de Verenigde Staten op plaats twee. Maar verrassend zijn bijvoorbeeld Turkije op de zesde plaats en het feit dat Rusland nog in de top 10 staat.
België staat qua goede wegen dan ook mijlenver van de top, te weten Zwitserland (3), Singapore (2) en de Verenigde Arabische Emiraten (1). Wat betreft de andere mobiliteitsinfrastructuur scoort België een stuk beter. Qua haveninfrastructuur zijn we zelfs een wereldspeler (zevende plaats).
Het nieuwe seizoen van De gevaarlijkste wegen is vanaf zondag 4 december wekelijks rond 21.10 uur te zien op NPO 3.
Eyre Highway – Australië – 146,6 kilometer
De Eyre Highway is een stuk weg van 1.600 kilometer lang. De snelweg verbindt West-Australië met Zuid-Australië. Het langste rechte stuk op deze snelweg meet 146,6 kilometer.
Met 241 kilometer is de A7 de langste snelweg van Nederland. Deze weg begint bij knooppunt Zaandam in Noord-Holland, en loopt vervolgens via Hoorn en de Afsluitdijk naar Friesland.
1. De langste weg ter wereld. De Pan-Amerikaanse weg strekt zich uit over meer dan 30.000 kilometer van Alaska in het noorden tot het uiterste zuiden van Argentinië. Als automobilist doorkruis je maar liefst 17 landen en reis je door twee continenten met zes tijdzones en vier klimaatzones!
In Europa is Noorwegen verreweg het duurste vakantieland, gevolgd door Denemarken, Zwitserland en IJsland. Dat blijkt woensdag uit cijfers van ING. De prijzen van typische vakantie-uitgaven als horeca, vervoer, voedsel en drank liggen in het Scandinavische Noorwegen bijna 70 procent hoger dan in Nederland.
Europa biedt zes van 's werelds tien meest bezochte landen: met Frankrijk (op 1), Spanje (2), Italië (5), Verenigd Koninkrijk (7), Turkije (8) en Duitsland (9). Nog eens vijf Europese landen – Oostenrijk, Griekenland, Rusland, Polen en Nederland – staan in de top 20.
De snelweg A38 loopt van knooppunt Ridderkerk (A16/ A15) naar Ridderkerk. Met een lengte van 1,5 km is het de kortste snelweg van Nederland.
In de loop der jaren werd het plan geactualiseerd en werd de nummering vaak aangepast. Hierdoor zijn gaten in de nummering ontstaan en zodoende kwam er nooit een A3. Het oorspronkelijke plan, een weg van Amsterdam via Gouda naar Rotterdam, is nooit uitgevoerd.