Ga via de webinterface van uw router naar de pagina die een overzicht geeft van alle apparaten die verbonden zijn met uw router. Voor
Elk apparaat dat verbinding maakt met je internetnetwerk heeft een eigen IP-adres. Het gaat hierbij om computers, smartphones en tablets, maar ook alle Bluetooth-apparaten zoals luidsprekers, printers en smart-tv's.
De eenvoudigste manier om iemands IP-adres te krijgen, is door een van de online IP-opzoektools te gebruiken, zoals WhatsMyIPAddress.com. Ga gewoon naar de site, voeg een IP-adres toe dat u wilt volgen en het geeft u informatie zoals geolocatie en meer.
Een hacker die toegang heeft tot uw router kan alles zien wat u op die website doet, inclusief de persoonlijke gegevens die u verstuurt of ontvangt. Met een packet-sniffer kan een hacker alle internetverkeer op uw netwerk volgen en die gegevens zelfs voor eigen gebruik onderscheppen.
De enige manier om er achter te komen of er een hacker actief is op je pc, is door je netwerk te monitoren. Daar zijn middelen voor, zowel software als hardware. Er bestaat ook speciale apparatuur die IP-adressen controleert.
Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.
Klik in het linkernavigatievenster op Beveiliging. Klik in het deelvenster Je apparaten op Apparaten beheren. Scroll omlaag naar 'Waar je bent uitgelogd'. Je ziet de apparaten waarop je in de afgelopen 28 dagen bent uitgelogd van uw Google-account.
Volg deze stappen om het lokale IP-adres van je mobiel te vinden (Ieder apparaat dat verbonden is met het lokale netwerk via de router, krijgt een uniek lokaal IP-adres).
Alle IP-adressen zijn altijd uniek. Gebeurt dit niet, dan raakt een netwerk in de war. In een netwerk hebben twee apparaten dus nooit hetzelfde IP-adres.
Wij zeggen u, ja. Aangezien u verbonden bent met het internet, bent u verbonden met een IP-adres en dit vanaf elk type toestel. Door het IP-adres te controleren dat aan een telefoon of apparaat is gekoppeld, kunt u het identificeren, op internet, in het algemeen, maar ook op uw thuisnetwerk, dat " domestique ".
Wanneer je gebruikmaakt van een 4G/5G verbinding krijg je meestal een dynamisch IP-adres.
Hoe is een IP-adres opgebouwd? Een IP-adres kent twee delen. Het begint met het identificatienummer van een bepaald netwerk op het internet gevolgd door een aanduiding van het gebruikte apparaat binnen het netwerk.
Hoeveel mensen kunnen op je wifi? Een standaard wifi-modem kan gemiddeld tien apparaten een goede wifi-verbinding bieden. Dus om antwoord te geven op je vraag: als er verder geen apparaten met wifi zijn verbonden, kunnen tien mensen met hun telefoon, tablet of laptop internetten via jouw wifi-modem.
Je loopt dan het risico dat je persoonlijke informatie in handen van anderen komt. Denk hierbij aan bestanden als foto's en tekstbestanden maar ook aan creditcardgegevens of wachtwoorden. Je kunt ook zonder het te merken worden omgeleid naar kwaadaardige websites die zich voordoen als bijvoorbeeld je eigen bank.
Er zijn veel manieren om je IP-adres te verbergen, maar de veiligste en makkelijkste methode is het gebruik van een virtueel privénetwerk (VPN). Dit geeft je een nieuw IP-adres via het versleutelde netwerk van wereldwijde servers die de dienst biedt.
De term internet werd voor het eerst gebruikt in 1974 in een document van Vinton Cerf en zijn manager Bob Kahn. De uitvinder van het world wide web is Tim Berners-Lee. Hij voegde twee technieken samen, namelijk internet en hypertext.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
De huidige wet bestaat sinds 1 september 2009 en werd ingesteld naar aanleiding van de aanslagen in Londen en Madrid. De wet schrijft voor dat providers zoals Vodafone, KPN maar ook kabelmaatschappij Ziggo gegevens van klanten een half jaar tot een jaar moeten bewaren.
Je kan inloggen in je modem, daar kan je zien welke apparaten in je netwerk zitten. Je zou op je smartphone ook een app zoals Fing https://www.fing.com/products/fing-app kunnen gebruiken, die scant je netwerk en laat daarna alle verbonden apparaten zien.
Hackers kunnen op je smartphone heel wat schade aanrichten. Als jij je toestel niet goed genoeg beveiligt, door bijvoorbeeld de nieuwste updates te installeren of niet op te letten waar je op tikt, dan kunnen hackers zo meeluisteren met je gesprekken, je geld stelen of met je camera meekijken.
Tekenen dat je bent gehackt kunnen zijn dat je geen toegang meer hebt tot je apparaat of bestanden, het opduiken van programma's of software die je niet herkent of dat je apparaat plots veel langzamer is.