Een verzekering heeft dus alleen zin als er een risico bestaat dat schade, letsel, enz. tot faillissement zou kunnen leiden. Als je eventuele schade gemakkelijk zelf kunt betalen, dan is een verzekering niet echt de moeite waard.
Andere verzekeringen zijn dan weer facultatief: u bepaalt zelf of u ze neemt. De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid bijvoorbeeld is verplicht voor elk motorvoertuig waarmee u op de openbare weg komt: auto, motor, speed pedelec, scooter, kampeerauto, … Een bestuurdersverzekering is daarentegen niet verplicht.
Zelfs als je de meest uitgebreide dekking kiest voor jouw autoverzekering, is het dus zinvol een aanvullende Inzittendenverzekering af te sluiten. Alleen met een Inzittendenverzekering ben je als bestuurder zelf ook verzekerd als er door jouw eigen schuld een ongeluk gebeurt. Het is dus bovenal een must voor jezelf.
Indien je een object verzekert tegen een waarde die hoger is dan de werkelijke waarde van het object, is er sprake van een oververzekering. De verzekeraar keert bij schade echter nooit meer uit dan de kosten van de werkelijk geleden schade. Je betaalt bij oververzekering dus meer premie dan nodig is.
Dat is bij inboedelverzekeringen zonder verzekerde som niet het geval. Alle schade die onder het maximaal uit te keren bedrag blijft, wordt in principe volledig uitgekeerd. De stelling 'Bij een inboedelverzekering zonder verzekerde som kan er geen sprake zijn van onderverzekering' is daarom een feit.
Een basisverzekering voor zorg is verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder die in Nederland loon, uitkering of pensioen ontvangt. Hiermee wordt de belangrijkste zorg die je nodig hebt vergoed. Daaronder valt de standaardzorg van bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek.
Een inzittendenverzekering is vooral nuttig voor jou als bestuurder, als je zelf het ongeluk hebt veroorzaakt. Jouw passagiers zijn automatisch verzekerd via jouw WA-verzekering.
Een Inzittendenverzekering is niet verplicht. Toch kan het handig zijn om deze aanvullende dekking af te sluiten, zélfs als je altijd alleen in de auto zit.
Een inzittendenverzekering is al voor 4 of 5 euro extra per maand af te sluiten bij jouw autoverzekering. Deze aanvullende verzekering dekt niet alleen de automobilist maar ook, de passagiers en de spullen in de auto.
Neen. In tegenstelling tot de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering voor automobilisten of motorrijders is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid gezin (of familiale verzekering) niet wettelijk verplicht.
Je kunt altijd een autoverzekering afsluiten bij de Vereende; deze verzekeraar accepteert altijd. Zij richten zich op mensen die zich nergens anders meer kunnen verzekeren. Een autoverzekering bij de Vereende heeft geen vaste premie.
Een rechtsbijstandsverzekering is niet verplicht, maar zeker nuttig om te hebben. Redenen waarom je een rechtsbijstand kan inschakelen: bij lichamelijke letsel of overlijden.
De ongevallen inzittenden verzekering betaalt een vast bedrag uit. De schadeverzekering inzittenden betaalt enkel de daadwerkelijk geleden schade uit. De ongevallenverzekering inzittenden betaalt enkel uit bij invaliditeit of overlijden. De schadeverzekering inzittenden betaalt uit bij letselschade en materiële schade.
Premie terug na opzeggen
Als je een verzekering wil opzeggen, dan moet je altijd eerst de premie betalen die je nog schuldig bent. Het bedrag dat je te veel hebt betaald, krijg je teruggestort. Let er altijd op dat je de vooruitbetaalde premie of een deel daarvan terugkrijgt als je de verzekering eerder opzegt.
iemand die in een voertuig zit Voorbeelden: `de inzittenden van een auto`, `Alle inzittenden zijn bij de noodlanding ongedeerd gebleven.
U kunt zoveel inzittenden meeverzekeren als er gordels aanwezig zijn in het voertuig. Normaal gesproken zijn er vier inzittenden verzekerd op de ongevallen- of schade-inzittendenverzekering.
Er bestaan 2 soorten verzekeringen: schadeverzekeringen en sommenverzekeringen. De meeste verzekeringen zijn schadeverzekeringen. Bekijk hier wat het verschil is tussen beide soorten.
Het is in Nederland niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Je bepaalt zelf of je jouw spullen wilt verzekeren. Het is toch wel aan te raden om een inboedelverzekering te nemen.