Het gemiddelde loon binnen de horeca ligt op €2.295,- bruto per maand. Het minimale of startsalaris begint bij €850,- en het maximale loon is €6.000,- bruto per maand. Uiteraard is de diversiteit aan functies groot.
Een Horeca Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 1.955 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.665 (laag) tot € 2.250 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Wat is het netto uurloon voor de horeca? Antwoord: Bij een loon van € 1725,- per maand, houd je netto waarschijnlijk zo'n € 1634,00 over als je loonheffingskorting laat toepassen. Als je dat terugrekent naar het netto uurloon, kom je op € 9,92 netto per uur.
Het gemiddelde salaris in de horeca ligt op € 2295 bruto per maand.
In de horeca werken is vaak gezellig en leuk, maar het harde werken en het gemiddelde salaris van €11,76 zorgen er voor dat er vooral ook in de horeca een groot tekort is aan deze toppers. De bedragen die hierboven genoemd worden, zijn bruto-inkomens en kunnen enorm verschillen per regio en bedrijf.
Hoeveel verdient een Kassamedewerker (m/v) bij Jumbo Supermarkten in Nederland? Gemiddelde Jumbo Supermarkten-Kassamedewerker (m/v) per uur betaling in Nederland is ongeveer € 13,97, hetgeen gelijk is aan het landelijk gemiddelde.
Minimumloon 1 januari 2023
Werknemers van 21 jaar en ouder hebben in 2023 recht op een brutoloon van minimaal 1.934,40 euro per maand. Dat is 12,40 euro per uur bij een 36-urige werkweek.
Heeft mijn oproepkracht recht op het minimumloon? Ja, (ook) werknemers met een 0-urencontract en een min-maxcontract hebben recht op het minimumloon. Per 1 juli 2021 bedraagt dit € 87,31 per dag voor werknemers van 21 jaar en ouder.
Een afwasser behoort tot categorie 3. In die categorie verdien je minimum tussen 14,1941 euro en 17,0974 euro bruto per uur. Je kan snel klimmen op de loonladder, want elk jaar ervaring levert loonopslag op! Je kan ook doorgroeien naar een andere functie en zo meer gaan verdienen.
Gemiddelde per uur-salaris voor Barista (m/v) bij Starbucks in Nederland is ongeveer € 13,39, wat 8% boven het nationale gemiddelde ligt. Salaris-informatie komt van 12 gegevens rechtstreeks verzameld van medewerkers, gebruikers en vacatures op Indeed gedurende de laatste 36 maanden.
Wat verdient een barista? Het salaris van een barista in Nederland is gemiddeld ongeveer €1970,- bruto per maand. Afhankelijk van je ervaring varieert dit tussen de €1675,- en €2270,- bruto per maand. Als we kijken naar het uurloon van een barista, dan verdient een barista tussen de €11,44 en €12,72 per uur.
Werken in de horeca kan zwaar zijn, zowel qua werkdruk als wat betreft fysieke belasting. Bovendien is het werk niet vrij van risico's. Uit onderzoek blijkt dat vooral uitzendkrachten in de horeca de kans lopen betrokken te raken bij een bedrijfsongeval.
Het WML voor werknemers van 21 jaar en ouder bij een volledig dienstverband wordt per 1 juli 2023 1995,00 euro per maand (12,12 euro bruto per uur). Bekijk hier de nieuwe loontabel per 1 juli 2023.
De meerderheid van Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars verdient een salaris tussen € 477 en € 2.804 per maand in 2023. Een maandloon voor beginnende Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars varieert van € 477 tot € 1.772. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 562 en € 2.041 per maand liggen.
Wel komt uit onderzoek dat de Albert Heijn het beste betaald van alle supermarkten.
Hoeveel verdient een Kruidvat in Nederland? Het gemiddelde kruidvat salaris in Nederland is € 27.000 per jaar of € 13,85 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 24.590 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 32.430 per jaar.
Horecamedewerker (€11,76 per uur)
Met stip op nummer 1: Horecamedewerker is de slechtst betaalde baan van Nederland.
Zwart inkomen: 10-18,- euro per uur
Werknemers in de horeca, krijgen vaak geen vetpot, of überhaupt vakantiegeld, blaat staan betaalde zieke dagen en/of pensioengeld. Oftewel, je wordt doorgaans aardig geplukt door in de horeca te werken (en maar roepen dat ze niemand kunnen vinden).