Zo download je de app
Ga op je smartphone of tablet naar de App Store of Google Play. Zoek op ING Bankieren, dan vind je onze app.
Gouden regel: altijd inloggen via ING.nl
Daar log je in op Mijn ING met je gebruikersnaam en wachtwoord.
Je beveiligt de Mobiel Bankieren App met een 5-cijferige mobiele pincode. Deze kies je zelf tijdens het activeren van de app. Met jouw persoonlijke 5-cijferige mobiele pincode kun je veilig inloggen en betalingen verrichten.
Kies op het nieuwe apparaat voor 'aanmelden extra toestel' of op de qr-code die in beeld komt. Vervolgens scan je de code met het eerste toestel waarop de app geïnstalleerd staat en doorloop je een aantal stappen om ING Bankieren te activeren op je nieuwe apparaat.
Vul 3 keer een verkeerde mobiele pincode in op de Mobiel Bankieren App. De app wordt dan geblokkeerd. Je kunt de app daarna opnieuw activeren, zodat je een nieuwe mobiele pincode kunt instellen.
Om te kunnen internetbankieren heeft u bij veel banken een speciaal kastje nodig waarop codes moeten worden ingetoetst of waar uw pinpas moet worden ingestoken. Op de website van uw eigen bank kunt u internetbankieren aanvragen. U krijgt de benodigde materialen en informatie dan van uw bank.
Internetbankieren met Mijn ING en de Mobiel Bankieren App
Je kunt je geldzaken regelen op je computer, op je tablet of je smartphone. Op de computer gebruik je daarvoor Mijn ING. Op je tablet of smartphone gebruik je de onze app.
Identificatie in de ING App
In je app vind je een bericht waarin we je vragen te identificeren. Dit bericht kan een titel hebben bijvoorbeeld zoals: 'Let op, je identiteitsbewijs ontbreekt nog'. Via deze link start je het identificatieproces.
Als u wilt beginnen met internetbankieren hebt u een bankrekening en een bankpas nodig. Die kunt u aanvragen via de website van ING. Het gebruik van Mijn ING is gratis voor particulieren. Zakelijke klanten betalen wel voor het internetbankieren.
Ja, je kunt de app van ING op meerdere toestellen INSTALLEREN.
De bank schrijft daarin dat Microsoft is 'gestopt met ondersteuning van de software voor de Windows Phone' en dat er geen actuele veiligheidsupdates meer komen. ING geeft dat aan als reden om te stoppen met de app. Klanten worden aangeraden om over te stappen naar Android of iOS.
Om te internetbankieren heb je meestal een bankpaslezer of digipas nodig. Dit is een apparaatje dat codes genereert, zodat je bijvoorbeeld een betaling kunt doen. Bij internetbankieren gaat betalen (en soms inloggen) in 2 stappen: De klant voert inlog- of rekeninggegevens in.
Ben je je wachtwoord vergeten? Je kunt zelf je wachtwoord opnieuw instellen door je gebruikersnaam en geboortedatum in te vullen en een nieuw wachtwoord te kiezen Hierna bevestig je de wijziging met je Mobiel Bankieren app of ING Scanner.
Mobiel bankieren en je bankrekening bekijken via een app op je smartphone of tablet is veilig, zeker ten opzichte van internetbankieren via een browser op een openbaar wifi-netwerk .
Bankieren zonder internet
Wilt u echt niet via internet bankieren, dan kunt u nog terecht bij de bekende grootbanken. Deze banken hebben een kantorennetwerk, daar kunt u naartoe om betaal- en spaarrekeningen te openen en te beheren.
Met de ING App kunt u onder andere uw saldo checken, bij- en afschrijvingen bekijken en geld overboeken. Om te kunnen bankieren met de ING Bankieren App heeft u nodig: Een Smartphone of tablet met internetverbinding. Een betaalrekening bij de ING met ING Internetbankieren.
Als u geld over wilt maken zonder gebruik te maken van het internet, kan dit via een overschrijvingskaart. Die kunt u, samen met een bijpassende envelop, bij de bank bestellen. Triodos heeft voor bestaande klanten nog overschrijvingskaarten beschikbaar maar geeft aan dat deze op lange termijn verdwijnen.
Log in en ga naar 'Service' onderin beeld. Ga naar 'Je rekening' en klik op 'Daglimiet Mobiel Bankieren App' Schuif met je vinger over de balk tot het juiste bedrag verschijnt. Klik op 'Instellen' en wacht 4 uur (uit veiligheid) tot je limiet is aangepast.
Gebruik het 4G-netwerk van uw eigen provider
Wifi-netwerken zonder wachtwoord of met een wachtwoord dat iedereen kan gebruiken, zijn niet veilig. Gebruik daarom altijd het 4G-netwerk van uw mobiele provider.
De beste bankapp van 2021 is de Mobiel Bankieren App van Knab Bank.