Als een goede werkgever bent u bezig met de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, betaalt u een passend salaris en houdt u rekening met de werk-privébalans van medewerkers. Ook kijkt u naar scholing, vrije tijd en zorgt u voor een veilige werkomgeving.
Goed werkgeverschap houdt in dat je je als werkgever zorgvuldig moet gedragen tegenover werknemers, dat je geen misbruik maakt van de sterkere positie die je als werkgever nu eenmaal hebt, dat je ingrijpende beslissingen motiveert en verwachtingen waarmaakt, dat je alle werknemers gelijk behandelt en dat je zorgt voor ...
Aantrekkelijk werkgeverschap wordt ook wel gedefinieerd als de sleutel tot het verkrijgen en behouden van een unieke en onderscheidende voorkeurspositie bij zowel huidige als potentiële medewerkers. Het helpt organisaties om nieuw talent aan te trekken en huidige talenten te behouden.
U houdt als werkgever elke maand loonheffing in op het salaris van uw werknemers. U betaalt ook de premies voor de werknemersverzekeringen WW, WAO en WIA.
Ze geloven dat dingen uitvoeren hun enige taak is. Een heldere visie of marsrichting ontbreekt. Ze nemen beslissingen die de wenkbrauwen doen fronsen. Collega's en ondergeschikten stellen zich vragen en betwijfelen of de genomen beslissingen wel de beste zijn voor het bedrijf.
de situatie waarin een werknemer arbeidsongeschikt is geworden (en uiteindelijk wordt ontslagen) als gevolg van verwijtbaar onvoldoende zorg van de werkgever voor de arbeidsomstandigheden.
Goed werk voldoet volgens de WRR aan deze drie voorwaarden. Goed werk komt ten goede aan de gezondheid, het werkplezier en de betrokkenheid. Dat is fijn voor werknemers en werkgevers. Minder verzuim en hogere productiviteit hebben weer een positief effect op de economie en de samenleving.
Modern werkgeverschap betekent onderscheidend zijn in wat medewerkers naast 'een baan' krijgen: ontwikkeling, inspiratie, toffe collega's, leiderschap. Dat vraagt om een samenhangende visie en HR-strategie. Daarom is ons motto: maak werkgeverschap een integraal en onderscheidend onderdeel van je strategie.
Door te werken ontwikkel je vaardigheden. Op veel werkplekken is er een mogelijkheid om door te groeien, je verder te ontwikkelen. Nieuwe vaardigheden leren, andere uitdagingen. Sowieso is werk onderhevig aan veranderingen, dus daar zal je mee moeten omgaan, wat je flexibiliteit bevordert en creativiteit stimuleert.
Wat zoek jij in een baan: persoonlijke ontwikkeling
Uit onderzoek blijkt dat young professionals vooral op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling in hun baan. Persoonlijke ontwikkeling is alles wat bijdraagt aan de ontwikkeling van jou als persoon. Denk aan vaardigheden zoals: Beter leren plannen.
Zware fout: houdt een fout in die zo groot en buitensporig van aard is dat ze onvergeeflijk is in hoofde van diegene die ze begaat.
Volgens de wet is het de werkgever niet toegestaan te vragen naar medische klachten, symptomen of naar de aard of oorzaak van de ziekte. Griep, migraine, nekklachten, een blaasontsteking, een burn-out of iets anders ergs. Mensen worden helaas ziek.
Om gezond en veilig werken mogelijk te maken, hebben werkenden ook verplichtingen. Een aantal voorbeelden: De werkende moet zorgen voor de eigen veiligheid en gezondheid, en voor die van de anderen. Hij past kennis uit zijn opleiding en instructies van de werkgever toe in zijn gedrag.
Een mogelijke oplossing hiervoor is monitoringssoftware. Via deze software kan de baas zien hoe lang de computer aan staat, het aantal muisbewegingen of ziet hij welke mails je verstuurt. In april maakte CNV bekend dat 13 procent van de werkgevers de thuiswerkers monitort.
Is er een cao, dan zet uw werkgever dat vaak in de arbeidsovereenkomst. U kunt ook uw werkgever vragen of voor u een cao geldt. Als werknemer mag u de cao inzien.
Formeel mag de werkgever van een werknemer eisen dat hij zich aan bepaalde kledingvoorschriften- en uiterlijke richtlijnen houdt. Hier valt bodyart zoals tattoos en piercings ook onder. Dit staat vastgelegd in artikel 7:660 van het Burgerlijk Wetboek, het zogeheten Instructierecht.
De belangrijkste drijfveren die worden onderscheiden zijn: beloning, status, macht, erkenning, onafhankelijkheid, idealen, zelfontwikkeling, creativiteit, arbeidsomstandigheden, sociale contacten, zekerheid, structuur, invloed, afwisseling en een balans tussen werk en privé.