Wat is spoor 3 re-integratie?

Wat is spoor 3? Re-integratie derde spoor is er voor de werknemer die na twee jaar van arbeidsongeschiktheid nog geen passende werkplek heeft gevonden. Derde spoor re-integratie wordt ingezet als de werkgever eigen risico drager is voor de WGA.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op denieuwekracht.nl

Wie bepaalt of een functie passend is?

Ben je als werknemer volgens de wet verplicht dit werk te accepteren? Ja, want als de werknemer daadwerkelijk in staat is andere passende arbeid te verrichten of de aangeboden arbeid ook passend is, zal dit uiteindelijk moeten worden beoordeeld door de arbodienst, de bedrijfsarts en/of een arbeidsdeskundige.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op staatvandienst.nl

Wie betaalt loon tweede spoor?

Wie betaalt het 2e spoor traject? Een 2e spoor traject is een wettelijke verplichting volgens de Wet verbetering Poortwachter en wordt altijd betaald door de werkgever.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op teveldecoaching.nl

Wat zijn mijn rechten en plichten bij re-integreren?

De werkgever en werknemer hebben de volgende rechten bij re-integratie 2e spoor: Een werknemer hoeft in het eerste halfjaar geen werk te accepteren dat niet passend is. Dat wil zeggen dat het werk onvoldoende aansluit op de functionele mogelijkheden, werkervaring, salaris en opleiding van de werknemer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reintegratiekiezen.nl

Wat is passend werk bij re-integratie?

Passend werk is werk dat past bij wat u kunt en weet. Wat voor u passend werk is, hangt af van verschillende zaken. Bijvoorbeeld van uw gezondheid, wat voor werk u eerder heeft gedaan, hoelang u ziek bent en hoever u bent met uw re-integratie op dat moment.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uwv.nl

Informatievideo - Re-integratie 3e spoor/WGA

17 related questions found

Hoe lang mag je re-integreren?

Samen met uw werkgever moet u er alles aan doen om snel weer aan het werk te gaan. U en uw werkgever moeten daarbij een aantal stappen volgen. Die stappen heten samen 're-integratietraject'. Een re-integratietraject duurt meestal maximaal 2 jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischloket.nl

Kan iemand die aan het re-integreren is worden ontslagen?

Ontslag op staande voet tijdens re-integratie is mogelijk.

Aangesloten bij. Een werknemer op staande voet ontslaan is een zware maatregel. Dit mag u als werkgever niet zomaar doen. Als de werknemer zich bij re-integratie onvoldoende inspant kunt u na waarschuwing het loon opschorten en uiteindelijk zelfs stopzetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bernhaege.nl

Kan de bedrijfsarts je verplichten te gaan werken?

Wanneer verplicht bedrijfsarts tot werken? Dat de bedrijfsarts verplicht tot werken komt nooit voor. Deze persoon heeft namelijk een adviserende rol. Hij of zij zal aan u als werkgever daarom aangeven of de werknemer wel of niet in staat is om te werken volgens de beoordeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op proficientgroep.nl

Wat mag niet in Plan van aanpak?

Een plan van aanpak zorgt voor duidelijkheid voor zowel werkgever als werknemer. In het plan mag alleen informatie staan die gerelateerd is aan de re-integratie. Er mag nooit medische informatie in het plan van aanpak staan. Zelfs niet als de medewerker hiervoor akkoord geeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op assistverzuim.nl

Wie beslist of je gaat werken huisarts of bedrijfsarts?

Bedrijfsarts bepaalt of je ziek bent

Een bedrijfsarts beoordeelt of je hierdoor je werk wel of niet kan uitvoeren. Dat is een andere beoordeling. Je huisarts of behandelaar kan hier natuurlijk wel een oordeel over hebben, maar het oordeel van de bedrijfsarts is in beginsel doorslaggevend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rechtopjuristen.nl

Kun je het 2e spoor weigeren in je werk?

Mag ik een 2e spoor traject weigeren? Nee, medewerking door de werknemer aan het tweede spoor is verplicht op basis van de Wet verbetering poortwachter. Bij weigering of onvoldoende inspanning moet de werkgever het loon stopzetten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op riforce.nl

Wat als je in het tweede spoor geen baan vind?

U kunt na twee jaar, of 104 weken, uw werkgever vragen om uw loon wat langer door te betalen als tweede spoor niet lukt. Dan wacht u nog even met het aanvragen van een WIA-uitkering. In deze tijd werkt u samen verder om te re-integreren. U vult dan samen een formulier Aanvraag verlenging loondoorbetaling WIA in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goingconcern.nl

Wat als er geen passend werk is?

Een werkgever moet er alles aan doen om aangepast werk te vinden, tijdens of na een ziekte. Als dit niet lukt binnen het eigen bedrijf, dan bestaat de verplichting voor de werkgever om bij een ander bedrijf naar passend werk te zoeken. Eventueel met behulp van de arbodienst of een re-integratiebedrijf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Wat moet een werkgever doen als een werknemer na ziekte niet terug kan keren in zijn oude functie?

Lukt het niet om de werknemer terug te laten keren in zijn oude functie, dan moet de werkgever hem passend werk aanbieden binnen het bedrijf, bijvoorbeeld werken in deeltijd of met een aangepast takenpakket. In het uiterste geval kan de werkgever hem een andere functie aanbieden of een baan bij een andere werkgever.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Is het tweede spoor verplicht?

Re-integratie 2e spoor is wettelijke verplichting

Het inzetten van een 2e spoortraject is een wettelijke verplichting voor de werkgever. Tweede spoor wordt ingezet op zijn vroegst na de 8e week en op zijn laatst in de 52e week van de arbeidsongeschiktheid. Dat is 6 weken na de eerstejaarsevaluatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reintegratiekiezen.nl

Hoe lang mag je iemand op aangepast werk zetten?

De bedrijfsarts geeft daarbij aan dat dit aangepaste werk aan bepaalde eisen moet voldoen. Zo moet de werknemer het staan en zitten kunnen afwisselen, mag hij geen zware dingen tillen en mag hij de werkzaamheden maximaal 4 uur per dag verrichten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondernemenmetpersoneel.nl

Wie bepaalt re-integratie?

Zowel de werkgever als de zieke werknemer zijn verantwoordelijk voor de re-integratie. Dat betekent dat zij er beiden alles aan moeten doen om de getroffen werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Wat als werknemer plan van aanpak niet tekent?

Wanneer het Plan van Aanpak ontbreekt, of niet getekend is dan zal UWV normaliter de re-integratieactiviteiten als onvoldoende beschouwen en een sanctie opleggen aan u als werkgever ten laste van maximaal een jaar extra loondoorbetaling; over verspilling van tijd en geld gesproken..!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verzuimweg.nl

Hoe ziet een goed plan van aanpak eruit?

In het theoretisch kader van je plan van aanpak ga je in op de belangrijkste begrippen, theorieën en modellen die met je onderwerp te maken hebben. Je legt hierbij uit wat deze inhouden en gaat daarna vooral in op waarom deze voor jouw onderzoek relevant zijn (e.g., welke deelvraag je hiermee kunt beantwoorden).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scribbr.nl

Wat wel en niet tegen bedrijfsarts zeggen?

Vertel de dokter waar je last van hebt en wat je klachten zijn. Beperk je daartoe. Ga niet uitweiden over hoe slecht je leidinggevende functioneert en de slapeloze nachten die je daarvan krijgt. Dan denkt de dokter dat er sprake is van een arbeidsconflict en daar geldt een apart protocol voor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intermediair.nl

Wat mag een bedrijfsarts niet doen?

Een bedrijfsarts mag een aantal dingen niet doen: Een bedrijfsarts mag niet eisen dat je weer gaat werken. De bedrijfsarts adviseert je werkgever over jouw arbeidsgeschiktheid of -ongeschiktheid. Meestal volgt de werkgever dit advies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kennisbank.patientenfederatie.nl

Kan een bedrijfsarts mij afkeuren?

Alleen een bedrijfsarts kan bepalen of een zieke werknemer (tijdelijk) arbeidsongeschikt is. Een werkgever kan en mag dat niet beoordelen. Het is dan ook belangrijk dat de werkgever de ziekmelding zo snel mogelijk en bij voorkeur binnen een week aan de bedrijfsarts of arbodienst doorgeeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arboportaal.nl

Wat als re-integratie niet mogelijk is?

Wat als re-integratie niet lukt? de arbeidsarts van oordeel is dat je medewerker definitief ongeschikt is voor het overeengekomen werk; je geen ondersteunings- en begeleidingsmaatregelen kan aanbieden. Dit moet je beargumenteren in een gemotiveerd verslag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op liantis.be

Wat gebeurt er als je niet wil meewerken aan re-integratie?

Niet meewerken aan reïntegratie

Als je niet meewerkt aan je reïntegratie, kan je werkgever verschillende maatregelen treffen. Eén daarvan is het vragen van een deskundigenoordeel van het UWV. Een ander is het stopzetten van je loon. In het uiterste geval kan het tot ontslag leiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op juridischplatform.nl

Kan ik een re-integratietraject weigeren?

Ook een werknemer is verplicht mee te werken aan zijn of haar re-integratie. Als een werknemer ten onrechte blijft weigeren mee te werken aan zijn re-integratie, kan dit leiden tot verlies van de aanspraak op loon en zelfs tot verlies van de opzegbescherming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amsadvocaten.nl