Je kunt gratis spellen maken en presenteren. Met onze Kahoot!+ Study-abonnementen krijg je toegang tot premium-functies om het leren interessanter motiverender en leuker te maken, maar er is nog steeds een gratis versie beschikbaar.
We genereren echter wel inkomsten door producten te maken die ons gratis platform aanvullen of verbeteren. Buiten het basis-, voortgezet en hoger onderwijs wordt Kahoot! ook actief op de werkplek gebruikt voor teambuilding en opleidingen. We hebben premium-abonnementen voor ondernemingen, waardoor we Kahoot!
De basisversie van Kahoot! is gratis.
Daarmee kun je voor persoonlijk gebruik quizzen maken bestaande uit meerkeuzevragen en waar/niet waar-vragen. En die kun je met max. 10 personen spelen.
Kahoot! is tijdelijke gratis verkrijgbaar voor scholen. Daarna zijn de kosten voor een premiumaccount €10,- per maand. Nog niet bekend met deze tool? In de onderstaande video wordt het kort uitgelegd.
wordt meestal live in groep gespeeld. Maar in je eentje is het net zo leuk! Met onze iOS-/Android-app kun je je kahoot op één apparaat spelen. Je kunt ook de optie Voorvertoning gebruiken om een livekahoot te presenteren waarbij op hetzelfde scherm een mobiel scherm wordt gesimuleerd.
Ga naar kahoot.it of open onze mobiele app en tik op PIN invoeren. Als speler-ID door de presentator is ingeschakeld, geef dan de gevraagde ID op. Als de generator van leuke nicknames door de presentator is ingeschakeld, klik of tik dan op de knop Draaien om een willekeurige nickname te selecteren.
Vragen kunnen tot 120 tekens bevatten. De tijdslimiet is minimaal 5 seconden en maximaal 4 minuten. Antwoorden kunnen bestaan uit tekst van maximaal 75 tekens of een afbeelding. Je kunt instellen of spelers een of meerdere antwoorden kunnen kiezen.
Mentimeter beschikt over meerkeuzevragen, maar ook over veel andere leuke vraagtypes zoals schalen, matrixen of woordwolken. Echter ben je beperkt in de mogelijkheden bij een gratis account. De deelnemers aan een quiz gaan met hun eigen device naar menti.com en vullen daar de code van de quiz in om mee te spelen.
Een vergelijkbare tool met Mentimeter is QANDR. Deze tool onderscheid zich van Mentimeter doordat deelnemers op een meer visuele manier met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Net als bij Mentimeter worden de resultaten realtime getoond en kun je daar online het gesprek over voeren.
de quiz SPELEN
maak eventuele teams en zeg dat ze naar kahoot.it moeten gaan. laat ze de code op het scherm invoeren en een nickname bedenken. ze hebben GEEN account nodig.
De Kahoot!-invoegtoepassing installeren
Je moet in je versie van PowerPoint 2016 of 2019 aangemeld zijn bij je Office 365-abonnement. Zoek in het dialoogvenster Nieuwe PowerPoint-invoegtoepassing toevoegen de optie kahoot om de Kahoot! -invoegtoepassing te vinden, en klik dan op OK.
Als de kahoot privé is, kun je die niet via een link delen. Als de kahoot alleen voor je team zichtbaar is (organisatie), kun je de link alleen via de browser kopiëren. Als iemand anders toegang wilt krijgen tot dit spel, moet die persoon inloggen.
Log in bij je Kahoot!- account en zoek de kahoot die je wilt presenteren. Maak verbinding met de videovergadertool van jouw keuze. Zorg dat je webcam, microfoon en luidspreker aan staan.
Op het web. Om in een webbrowser een livespel te presenteren, log je in op kahoot.com, zoek je een kahoot en klik je op de knop Start. De knop kan er een beetje anders uitzien, het hangt ervan af of je kahoot op jouw pagina met kahoots of op de pagina Ontdekken staat.
Een spel-PIN is een tijdelijke, unieke code waarmee wordt vastgesteld aan welk spel je wilt deelnemen. Deze PIN wordt gegenereerd wanneer iemand een livekahoot start of een kahoot toewijst.
Hier kun je je favoriete kahoots spelen en het tegelijkertijd tegen je vrienden opnemen. Je kunt studiegroepen maken, samen oefenen, leerstof herhalen en medailles verdienen! Alleen leerlingen van minimaal 13 jaar oud (16 buiten de VS) kunnen deelnemen aan studieliga's en liga's maken.
Als je een individueel abonnement hebt, ben je de enige eigenaar van je abonnement en kun je op elk moment opzeggen.
Je hebt een beeldscherm nodig om de quiz op af te spelen en alle deelnemers hebben een device nodig. Dit device kan een telefoon, tablet of laptop zijn. De spelers loggen in op www.kahoot.it of ze downloaden de app. Het is ook mogelijk om zonder account te spelen.
Kahoot! kan je gebruiken in de klas om kennis te testen of om lessen te evalueren. Ook is het leuk om Kahoot! te gebruiken als icebreaker in het begin van de les, het verbeteren van teamspirit, of de kennis op te halen die in de afgelopen lessen voorbij is gekomen.