Is het doel de dialoog aan gaan met klanten en volgers, dan is WhatsApp meer geschikt. Gaat het om korte en vaak eenzijdige berichten dan is SMS een betere keuze. Leveranciers van zakelijke communicatiemiddelen kunnen u helpen in de keuze voor het juiste kanaal.
Sms (short message service) is de oudste manier om berichten te sturen. Deze manier van berichten sturen moet steeds meer inboeten voor apps. Smsen worden verstuurd via het netwerk van je provider en kunnen dus verstuurd worden zonder dat je internet nodig hebt.
WhatsApp en Signal hebben een end-to-end encryptie, Telegram zegt wel dat ze (soms) encryptie gebruiken maar ze bewaren zelf ook de encryptie sleutels, dus eigenlijk is dat geen end-to-end encryptie. Eigenlijk moet de discussie niet zijn waar staat het maar waar wordt de informatie voor gebruikt zonder dat je het weet.
WhatsApp is automatisch al behoorlijk veilig. De app verstuurt chatberichten namelijk via end-to-end-encryptie. Het komt erop neer dat berichten standaard versleuteld worden en alleen jij en de ontvanger de sleutel hebben (en de inhoud dus kunnen zien).
Waar 'Chat' verschilt van andere mobiele chat-applicaties is dat het gebruikmaakt van zogeheten Rich Communication Services (rcs), een systeem dat al in ontwikkeling is sinds 2007 met als doel de sms te vervangen door een meer moderne versie die meer mogelijkheden biedt dan tekst en de occasionele smiley.
Nee, je hebt recht op privacy, ook als nog geen 18 jaar bent. Niemand mag je dagboek, mails of sms'en lezen zonder jouw toestemming.
Een groot nadeel van Whatsapp is dat er geen mogelijkheid is om uit te loggen van de app. Mocht je een ander nummer willen gebruiken of iemand anders Whatsapp laten gebruiken dan ben je genoodzaakt om de gehele app te verwijderen en opnieuw te downloaden. Dit is niet alleen onhandig, maar dit is ook niet echt veilig.
Sms-berichten zijn niet specifiek beveiligd. Ze worden wel verzonden en ontvangen via een afgeschermd netwerk. Het betekent niet dat jan en alleman uw berichtjes kan aftappen, maar wel dat er geen speciale techniek wordt gebruikt om het sms-verkeer te versleutelen. Voor normaal gebruik is sms prima geschikt.
Eerder werd gedacht dat iPhones goed bestand waren tegen virussen en malware. Helaas is dit niet langer het geval en worden virussen onder andere via WhatsApp verstuurd.
Er is een tijdelijk netwerkprobleem. Jij of de andere gebruiker hebben de privacyinstellingen voor de profielfoto of de functie Laatst gezien en online gewijzigd. Jij en de andere gebruiker moeten allebei jullie contacten opnieuw synchroniseren. Je bent geblokkeerd door dit contact.
WhatsApp-chats gaan na verloop van tijd steeds meer opslagruimte innemen. Vooral als je gesprekspartner veel gifjes, afbeeldingen of filmpjes stuurt, kan de hoeveelheid gebruikt geheugen al gauw oplopen tot honderden MB's.
Sms'en is mogelijk dankzij de uitgebreide infrastructuur voor mobiele telefoons, bestaand uit zendmasten en satellieten. Daarom is sms niet gratis.
Wat is SMS? SMS, of Short Message Service, is een bekende en lang bestaande berichtenservice waarmee mobiele telefoons tekstberichten van maximaal 160 tekens kunnen uitwisselen. Elke mobiele telefoon, waar ook ter wereld, kan SMS-berichten verzenden én ontvangen.
Ga hiervoor naar de sms app en tik dan op de instellingen, als het goed is zie je dan staan Meer instellingen. Vervolgens klik je op U ziet wanneer het is afgeleverd/Ontvangstbevestiging en vink dit aan.
Ja! WhatsApp maakt gebruik van end-to-end-encryptie waardoor je berichten veilig worden verzonden. Anderen kunnen dus niet zomaar zien wat jij naar mensen stuurt. Daarmee maken we in Nederland gebruik van een veilige app om dagelijks mee te communiceren.
Ze kunnen zelfs zelfs WhatsApp-accounts kapen of stemgeluid van de bekende afspelen. Oplichting via WhatsApp is een veel voorkomende vorm van online criminaliteit. Het was in 2020 al veel in het nieuws was, maar de Fraudehelpdesk meldde meer dan 8000 gevallen in 2021.
In het begin kostte WhatsApp een klein bedrag, maar sinds begin 2016 is dit afgeschaft. De dienst is sindsdien zonder kosten te gebruiken, al gaan er wel steeds geluiden dat er op termijn geld verdiend moet worden met WhatsApp. Dat kan bestaan uit reclames of betaalde abonnementen.
WhatsApp gebruikt het mobiele netwerk of het wifinetwerk van je telefoon om berichten en gesprekken te verzenden en te ontvangen. Als je nog onder je mobiele datalimiet zit, dan mag je mobiele provider je geen kosten in rekening brengen voor het gebruik van WhatsApp.
Met spraakoproepen bel je gratis naar je contacten via WhatsApp, ook als ze in een ander land zijn. Voor spraakoproepen wordt gebruikgemaakt van de internetverbinding op je telefoon in plaats van je belminuten. Er kunnen datakosten in rekening worden gebracht.
Een vorm van WhatsAppfraude die we steeds vaker zien is WhatsApp-hacking. Bij WhatsApp-hacking wordt je WhatsApp-account overgenomen door iemand anders. Diegene kan dan vanuit jouw account berichten sturen. Het is mogelijk om je WhatsApp-account op een extra apparaat te installeren.