In 1976 werden alle wegen in Nederland van een letter voorzien: de autosnelwegen kregen de letter A, alle niet-autosnelwegen de letter N.
N-wegen zijn namelijk hoofdwegen zonder de kenmerken van autosnelwegen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van vangrails. De snelheidslimiet van een N-weg is 80 km/u of 100 km/u. De herkenbare groene, dubbel doorgetrokken streep op een N-weg geeft aan dat je daar 100 km/u mag rijden.
Ondanks dat de N-wegen in Nederland slechts 6 procent van het totale wegennet opmaken, claimen de wegen liefst 1 op de 5 doden. Gemiddeld gekeken zijn provinciale wegen liefst driemaal gevaarlijker dan rijkswegen. Het gaat hier in totaal om ongeveer 70 verschillende provinciale wegen.
Een op de Nederlandse markt toegelaten desinfectievloeistof is voorzien van een N-nummer (registratie Ctgb) of een E-nummer (registratie medisch hulpmiddel). Op het etiket of in de bijsluiter moet staan waarvoor het is toegelaten en hoe het gebruikt dient te worden.
E-wegen (Europese autosnelwegen) zijn rijkswegen met een Europese aansluiting op buitenlandse doorgaande wegen. De in Nederland gelegen E-wegen zijn in beheer van RWS.
Een recreatieve weg/recreatieroute (of recreatie- en regionale weg) is een wegtype in Nederland dat is genummerd met een r-nummer. De wegnummering wordt met name gebruikt in recreatiegebieden. R-wegen zijn meestal niet langer dan 10 km en vrij rustig.
Maximumsnelheid autowegen (N-wegen)
Op onze autowegen geldt een maximumsnelheid van 80 of 100 km/h. Een autoweg wordt aangeduid door een blauw bord met een auto. Een N-weg waar 100 km/h gereden mag worden is herkenbaar aan een dubbele doorgetrokken streep met een groene vulling.
Desinfectie is het onschadelijk maken van micro-organismen zoals bacteriën, schimmels en virussen op (levenloze) oppervlakken, of intacte huid. Dit kan met bijvoorbeeld alcohol. Schoonmaken met water en zeep of allesreiniger zorgt er ook voor dat het aantal micro-organismen kleiner wordt.
Reinigen is het verwijderen van zichtbaar vuil. Vuil is een voedingsbodem voor ziekteverwekkers. Door het vuil te verwijderen voorkom je dat micro-organismen zich vermeerderen of verspreiden. Desinfecteren is het doden/inactiveren van ziekteverwekkende organismen, zoals bacteriën en virussen.
Eerst reinigen, dan desinfecteren
Dit verwijdert het vuil en vet. Door deze vuil- en vetlaag te verwijderen, kun je hardnekkige bacteriën, schimmels en ziektekiemen die zich hieronder bevinden, goed bereiken met een desinfectiemiddel.
In 1976 werden alle wegen in Nederland van een letter voorzien: de autosnelwegen kregen de letter A, alle niet-autosnelwegen de letter N. Bij het opstellen van deze routenummering werden bepaalde rijkswegen samengenomen in 1 routenummer.
Met 241 kilometer is de A7 de langste snelweg van Nederland. Deze weg begint bij knooppunt Zaandam in Noord-Holland, en loopt vervolgens via Hoorn en de Afsluitdijk naar Friesland. Vanuit hier gaat de snelweg daarop langs Heereveen naar Groningen, om uiteindelijk bij Bad-Nieuweschans aan de Duitse grens te eindigen.
Een N-weg is een genummerde hoofdweg die niet de kenmerken van een autosnelweg heeft. Een N-weg wordt geïdentificeerd door een uniek nummer dat begint met de hoofdletter N, afgeleid van "nationaal" of "niet-autosnelweg" (in Nederland).
dubbele witte middenstrepen zonder groene kleur: 80 kilometer per uur; geen middenstreep: 80 kilometer per uur, behalve als er langs de weg een bord staat met 60 kilometer per uur.
In de loop der jaren werd het plan geactualiseerd en werd de nummering vaak aangepast. Hierdoor zijn gaten in de nummering ontstaan en zodoende kwam er nooit een A3. Het oorspronkelijke plan, een weg van Amsterdam via Gouda naar Rotterdam, is nooit uitgevoerd.
Azijn is vloeistof die ontstaat als gegiste producten verzuren door bacteriën. Er ontstaat dan een vloeistof die azijn wordt genoemd. Het is een goed werkend ontsmettingsmiddel en gaat bacteriën en schimmels tegen.
Denk bij het schoonmaken aan het volgende: Werk van hoog naar laag: eerst bovenop kasten, dan tafels en vensterbanken en als laatste de vloer. Zo valt stof en vuil niet op een plek die al schoon is. Werk van schoon naar vies.
Je toetsenbord, het gele doekje op het aanrecht, de deurklink, al dan niet van het toilet; allemaal voorbeelden van eldorado's voor bacteriën. Heb je smetvrees? Lees dan vooral niet verder. Veel mensen vermoeden dat een toiletbril een van de grootste verzamelplaatsen van bacteriën is.
U kunt uw huis blijven schoonmaken met uw gebruikelijk schoonmaakmiddel. Is iemand uit uw gezin besmet of mogelijk besmet, dan kunt u best harde oppervlakken die vaak aangeraakt worden ontsmetten met bleekwater (ook wel “javel” genoemd).
Onder het vriespunt delen ze zich niet meer, maar blijven ze wel in leven als in een soort winterslaap. Bij temperaturen hoger dan 75 °C, bijvoorbeeld tijdens het koken, gaan bacteriën dood.
Buiten de bebouwde kom is de maximumsnelheid 70 km/u. Er moet dus geen verkeersbord geplaatst worden om je aan deze limiet te doen herinneren.
50 km/h is de standaard binnen de bebouwde kom. Zoals aangegeven merk je dat aan het plaatsnaambord dat je voorbij rijdt. De rijbaan wordt vaak aangegeven door middel van een onderbroken of doorgetrokken streep tussen jou en de tegenligger.
Is er geen middenstreep en staat langs de weg een bord met 60 km/uur dan mag u maximaal 60 km/uur. Staat er geen snelheidsbord dan mag u 80 km/uur. Houd daarom goed de verkeersborden in de gaten, die blijven bepalend! De onderbroken zijstrepen laten de weg smaller lijken, zodat u langzamer gaat rijden.