Probeer kalm te blijven en hier niet veel aandacht aan te besteden. Misschien staat die persoon onder zware druk en werkt hij/zij u als uitlaatklep. Probeer op een kalme manier duidelijk te maken dat u vindt dat u aan het probleem niets kan doen en probeer tot een goede oplossing te komen.
Oncollegiaal gedrag staat met stip op nummer 1. ,,Collega's die alleen op hun eigen ambities zijn gericht en te weinig oog voor samenwerken hebben, daar houden we niet van.'' Scoren, dat vinden we zelf uiteraard helemaal niet belangrijk. Nee, zelf hebben we oog voor onze naaste collega's.
Alleen waar je je aandacht op richt groeit. Dus als we alleen maar bezig zijn met wat er niet goed is aan deze persoon, dan maken we het dus alleen nog maar erger. Zoals door er met anderen over te praten. We vertellen dan in geuren en kleuren wat die ander doet waar we ons allemaal aan irriteren.
Er is opvallend lichamelijk contact. Let eens op of diegene jouw houding spiegelt, in gesprekken naar jou gedraaid staat en of er soms 'per ongeluk' een aanraking is. Je collega maakt veel oogcontact. Bijvoorbeeld in gesprekken met andere collega's, tijdens vergaderingen of op de vrijmibo.
Stop met klagen en probeer te kijken naar de leuke dingen. Een belangrijke manier om je werk leuker te gaan vinden is door meer te socializen. Door een goede interactie met je collega's, wordt je dag een stuk gezelliger. Probeer wat vaker een koffie te doen met collega's, of in de pauze even samen een rondje te lopen.
Iemand met burn-out klachten heeft last van de volgende drie kenmerken: Spanningsklachten, zoals: lichamelijke vermoeidheid, concentratieproblemen, geheugenproblemen, onrustig slapen, piekeren en/of een gejaagd gevoel. Verliezen van grip op de situatie en een gevoel van machteloosheid.
Hij houdt rekening met jou
Wanneer een man je leuk vindt, neemt hij de moeite om je leven zo aangenaam mogelijk te maken. Dat kan iets klein zijn, zoals je zware tas dragen, of spontaan zijn trui geven wanneer je het koud hebt. Hij wil je gelukkig maken, omdat dat hem gelukkig maakt.
Wie tegen jou roddelt, zal ook over je roddelen. Zeg daarom tegen je collega's dat je liever geen onwaarheden, speculatie of intimiteiten over collega's bespreekt. Vraag eens op de man af: "waarom vertel je me dit?" Zo bevorder je het ontstaan van een nieuwe norm. Praat over geruchten alsof het je niet uitmaakt.
Ze geven eigenlijk de ander de schuld van hun eigen tekortkomingen. Deze negatieve gevoelens kunnen heel ver gaan. Het kan een echte strijd worden. Er worden roddels rondgestrooid, er ontstaan conflicten, de ander wordt genegeerd of de prestaties worden naar beneden gehaald of zelfs gesaboteerd.
Stel duidelijke grenzen: dit pik ik wel en dat pik ik niet. Schrijf deze grenzen voor jezelf op. Laat dit duidelijk in je gedrag merken. Probeer niet extra aardig of juist onaardig te zijn als hun gedrag er niet naar is, maar blijf neutraal en blijf je richten op dingen die wel goed gaan.
Dan doorbreek je het voor jezelf en misschien ook voor de ander. Wanneer je iets aan je irritatie wilt doen, kun je dat op een agressieve manier doen door je grenzen aan te geven. Je kunt het ook op een meer speelse manier aanpakken, door afleiding te creëren. Of je doet het door de irritatie te gaan overdrijven.
Ongewenst gedrag is gedrag dat als bedreigend, vernederend of intimiderend wordt ervaren. Vormen van ongewenst gedrag zijn seksuele intimidatie, discriminatie, pesten, agressie en geweld. U bent als werkgever wettelijk verplicht om ongewenst gedrag op de werkvloer te voorkomen.
Vraag hem niet tussen jou en je collega te komen, maar leg de situatie uit en vraag om advies. Op naar personeelszaken. Laat je informeren, misschien heeft de collega korte termijnproblemen, bijvoorbeeld een ziek familielid of stress.
Iemand die echt voor jou gaat, hoort je het gevoel te geven dat je bijzonder bent (want, guess what, dat bén je ook!). Je bent zo zeker van jullie connectie dat onzekerheid nergens voor nodig is. Als je merkt dat je te vaak twijfelt, kan dat een teken zijn dat hij je gebruikt en hele andere verwachtingen heeft dan jij.
Hij denkt veel aan je en ziet vooral je positieve eigenschappen. Een verliefdheid kan een man heel gelukkig maken, maar ook onzeker. Hij vraagt zich waarschijnlijk net zo goed af wat jij voelt. Zijn dagelijkse leven kan beïnvloed worden door de verliefdheid.
Kijkend naar de bewegingen bleek 70 procent van de mannen als eerste naar de ogen van een vrouw te kijken, meldt Daily Mail. De resultaten tonen aan dat mannen na de borsten het eerst kijken naar postuur, benen, kledingstijl en billen. Ook de lengte en de huid van een vrouw staan in de top 10.
Een man kan je dubbele signalen geven, omdat hij nog niet zeker weet of hij je leuk vindt. Hierdoor probeert hij niet te doen alsof hij je helemaal geweldig vindt, maar hij wil je ook niet helemaal afschrijven. Hij wil je niet het verkeerde idee geven, daarom is hij een beetje afwachtend.
Emotionele uitputting is een blokkade op de doorstroming van je gevoelens en emoties.
Om stress en mentale uitputting tegen te gaan, is het namelijk belangrijk om de Hippocampus en de frontale lob te stimuleren. En dit gebeurt onder andere door beweging, het luisteren van muziek en genoeg slaap, zoals hij uitlegt in dit interessante mini-college.
Symptomen van chronische stress zijn slecht slapen, prikkelbaarheid, gespannenheid, de neiging om je terug te trekken, verminderde eetlust of net meer zin in zoet, humeurigheid en vermoeidheid. Ook ben je gevoeliger voor pijn.