Wanneer u extra support wilt en uw borsten ook 's nachts wilt ondersteunen, kunt u gewoon een BH dragen als u slaapt. Er zijn eigenlijk geen bewezen gezondheidsrisico's aan verbonden. Ook als u grotere cupmaten heeft en het niet prettig vinden om zonder BH te slapen, kan het slapen met een BH geen kwaad.
Lymfen houden niet van bh's
Deze striemen blijven in je weefsel achter, waardoor er vervormingen kunnen ontstaan. Daarnaast zeggen deze experts dat de bloedtoevoer door een te strakke beha kan worden afgekneld, waardoor de lymfeklieren rond je borsten en onder de oksels het erg lastig krijgen.
In je borst lopen ligamenten die ook wel de ligamenten van Cooper worden genoemd. Dit is bindweefsel wat helpt om je borsten in vorm en op hun plek te houden. Geen beha dragen zou ervoor zorgen dat deze ligamenten minder sterk worden, waardoor je borsten zouden gaan hangen en hun vorm zouden verliezen.
Integendeel zelfs: door minder vaak een beha te dragen, worden je borsten net stéviger, omdat je bindweefsel en ondersteunende ligamenten zich beter kunnen ontwikkelen. Een beha dragen is dus nergens voor nodig."
Het beste kan je BHs om de 2 à 3 dagen dragen wassen. Draag je ze langer, dan zullen zweet, huidvet en verzorgingsproducten het materiaal van de BH aantasten en dit is wederom niet goed voor het elastiek.
Lingerie experts geven aan dat de beha's gemiddeld acht maanden gegaan. En dat is alleen als de beha's ook goed worden verzorgd. Na deze acht maanden rekken beha's zich vaak zo ver uit dat ze de borsten niet meer de nodige ondersteuning bieden. Hoe meer beha's, hoe vaker je ze verwisselt, hoe langer je beha's meegaan.
Het elastische materiaal in bh's verliest juist sneller zijn kracht als de vezels niet goed schoon zijn. Wij raden onze klanten altijd aan om na 3 á 4 dagen een bh wasje te doen, maar als jij wat meer transpireert is het natuurlijk slimmer om wat vaker te wassen.
Wat kan het u schelen dat ik geen bh draag? Free the nipple!
80% van de vrouwen draagt de verkeerde bh maat. Een onderzoek van TNS Nipo onder ruim duizend vrouwen toont dit aan. Een kwart van deze vrouwen heeft nooit de bh maat op laten meten.
Door je haar vast te dragen, voorkom je dat er wrijving ontstaat tussen je kussen en je haar. Zeker wanneer je veel beweegt in je slaap, is het af te raden om met los haar te slapen. Gelukkig zijn er tal van leuke kapsels, waarmee je beschadiging van je haar voorkomt én waarmee je wakker wordt met een mooie coupe.
Goed slapen betekent kiezen voor een goede matras, beddengoed van goede kwaliteit en het creëren van een gezonde omgeving van natuurlijke, onbehandelde materialen. Wat slaapkleding betreft, geven sommige mensen de voorkeur aan een pyjama, terwijl anderen de voorkeur geven aan een t-shirt, een broek of een nachtpon.
Een slaapbh is een specifiek soort bh die wordt gebruikt om in te slapen. Dat klinkt ook wel logisch. Het voordeel is dat ze heel comfortabel zitten. Daarom is het ideaal om erin te slapen, aangezien er geen ongeregeldheden in zitten die je slaap kunnen belemmeren.
"Er gaan nogal wat fabels rond dat het slecht zou zijn voor je rug om een bh met beugel in bed te dragen, maar dat is dus niet waar," zegt Wong. En slaap je het liefst in een sport-bh, dan doe je dat gewoon. Veel mensen willen weten of het slecht is om te slapen in een sport-bh, zegt Constance M.
De juiste bh zorgt niet voor rare striemen en rode afdrukken. In tegendeel: een goede bh biedt je borsten en schouders ondersteuning en kan hiermee lichamelijke klachten zoals bijv. nek-en rugpijn helpen voorkomen. Helemaal als je grotere borsten hebt.
Bralettes zijn een mix tussen een bh en een top. Het verschil tussen een bh en een bralette zit hem vooral in het draagcomfort. Bralettes kunnen zelfs comfortabel genoeg zijn om in te slapen.
Het dragen van een te kleine of slecht zittende beha kan leiden tot pijn in de schouders en armen, spanning in het schouderbereik, hoofdpijn, halswervelklachten maar ook rugpijn in de dieper gelegen wervelkolom. Smalle, insnijdende en slecht verlopende schouderbandjes kunnen spieren en schouders belasten en irriteren.
De band moet zo strak zitten dat deze niet wegglijdt, ook niet tijdens het bewegen. Bijvoorbeeld als de armen omhoog gaan. Als de band insnijdt, is de maat te klein, indien de bh glijdt of omhoog gaat op de rug dan is de omvang te groot.
Als je beha mee omhoog komt, dan is hij te klein. Samengevat moeten we dus rekening houden met drie zaken: als een beha insnoert in de borst, of de beugel prikt in de borst, of hij komt omhoog als je de armen omhoog doet, dan is hij te klein.
Doe je bh altijd in een waszakje. Maak daarnaast de haaksluiting van je bh vast om te proberen om beschadigingen te voorkomen. Sorteer en was je bh's op kleur (denk aan zwart, wit, rood en kleur). Gebruik het liefst een wasmiddel voor fijne was en stel je machine in op een was programma voor fijne was.
De cups zijn te klein en snijden in de boezem. De cups zijn te groot en sluiten niet aan of er zitten plooien in. Uw bh moet achteraan en vooraan op dezelfde hoogte zitten, mag bij het dragen niet verschuiven en nergens snijden of duwen. Een optimale ondersteuning van de borsten is belangrijk.
In de meeste gevallen kun je ondergoed dus op 30 graden wassen. Is het echter nodig om 'hygiënisch schoon' te wassen (bijvoorbeeld door bovenmatige tekenen van gebruik), dan is 60 graden de beste keuze. Check wel altijd even het wasvoorschrift in je ondergoed.
Volgens Henriëtte heeft een vrouw minimaal vier bh's nodig. “Een bh draag je, een andere mag in de was zitten, eentje hangt te drogen en tenslotte heb je nog een bh die je voor speciale gelegenheden draagt.
Ieder lichaam ontwikkeld en groeit namelijk in z'n eigen tempo. Maar wanneer heb je dan wel je eerste bh nodig? Als je je zonder bh niet meer prettig voelt, als ze door je shirt heen goed te zien zijn of als ze tijdens het lopen of met sporten pijn doen, is het tijd om een bh te gaan dragen.
Van oude beha naar nieuwe bralette
Op TikTok gaat namelijk een handige hack viral waarmee je beha's omtovert tot mooie bralettes. Deze beha's zonder voering en vulling zijn steeds populairder. Ze geven minder support dan een gewone beha, maar zijn wel heel comfortabel. En je kunt 'm dus makkelijk zelf maken.