Door de toenemende handel werd communicatie belangrijker dan ooit te voren. Omdat het Engels in alle uithoeken van de wereld al werd gesproken, groeide het uit tot wereldtaal. Nadat de Britse koloniën onafhankelijk werden, werden veel van deze landen officieel meertalig.
Er zijn vele redenen om Engels te leren; het laat u toe wereldwijd te communiceren, nieuwe vrienden te maken en zakelijke contacten aan te knopen. Meer en meer bedrijven in alle continenten gebruiken het Engels als belangrijkste of als tweede taal. Vele industrieën gebruiken het ook als eerste communicatietaal.
Met de dominantie van de Britse marine, handelsposten en territoriale claims overzee werd het Engels wereldwijd verspreid. Het Britse koloniale rijk was veruit de grootste macht in de 19e eeuw en daarmee is de taal geworteld, vooral in vestigingskoloniën in Noord-Amerika en in Oceanië.
Engels is de eerste wereldtaal, ook in het bedrijfsleven en dat zal in de toekomst ook zo zijn. Als je kiest voor Engels als tweede taal, overweeg dan om zakelijk Engels te studeren. Het geeft je toegang tot het internationale bedrijfsleven, met interessante en goed kansen voor je ontwikkeling en carrière.
Volgens het Guinness Book of Records zijn de moeilijkste talen het Tabassaran in de Kaukasus omdat deze taal maar liefst 48 naamvallen kent; de Noord-Amerikaanse indianentaal Haida, die met 70 de meeste voorvoegsels ter wereld heeft; Amale uit Papoea-Nieuw-Guinea, de taal met de meeste werkwoordsvormen: meer dan 69.000 ...
Een polyglot is iemand met een hoge graad van taalbeheersing in veel verschillende talen. Veel moet hier gezien worden als in één, twee, drie, veel.
Britse kolonisatie
Al vanaf de 20e eeuw is het Engels de meest invloedrijke taal van de wereld. Dit gaat terug naar de tijd van de kolonisatie. Groot-Brittannië was in de 17e, 18e en 19e eeuw één van de grootste koloniale machten ter wereld. De Britse koloniën waren verdeeld over de hele wereld.
ZÜRICH, 17 november 2020 /PRNewswire/ -- Van alle landen waar Engels niet de moedertaal is, beheersen de Nederlanders voor het tweede jaar op een rij die taal het best. Denemarken en Finland volgen op plaats 2 en 3.
Het Nederlands en het Engels lijken op elkaar
Het Nederlands en het Engels lijken op elkaar. Het zijn namelijk beide Germaanse talen die behoren tot dezelfde taalfamilie. Een andere taalfamilie is die van de Romaanse talen, waar het Spaans, Portugees en Italiaans juist weer onder vallen.
De oudste, nog bestaande, gesproken talen ter wereld zijn geïdentificeerd als Albanees, Armeens, Bantoe, Baskisch, Tamil en Welsh, hoewel sommige taalkundigen nu van mening zijn dat de Australische inheemse taal van Pama Nyungan het goed zou kunnen hebben overleefd sinds de laatste ijstijd.
Mandarijn (Chinees), meer dan 955 miljoen native speakers
De meest gesproken taal ter wereld is…. Mandarijn! Het Mandarijn hoort bij de Chinese taalfamilie en wordt vooral gesproken in China, Taiwan en Singapore. En door héél veel mensen dus.
Als u op zoek bent naar het nauwste verwant aan het Engels dat absoluut een aparte taal is, is het antwoord Fries. Het Fries is een groep van drie talen die in delen van Nederland, Denemarken en Duitsland worden gesproken. Het is een West-Germaanse taal die 80% lexicale gelijkenis vertoont met het Engels.
Nederland heeft voor het tweede jaar op rij de beste Engelse talenkennis in de wereld. Er werd een onderzoek gedaan onder een miljoen volwassenen uit tachtig landen die Engels als tweede taal spreken. Dat blijkt uit de internationale taalvaardigheden-ranglijst van de onderwijsinstelling Education First (EF).
Voordelen Engels leren op de basisschool
Het leren van een nieuwe taal dwingt je kind om na te denken over taal en zich te uiten met woorden die hij niet gewend is. Deze activiteiten zetten je kind aan op een creatieve manier na te denken. Hoe jonger kinderen Engels leren, hoe vrijer ze vaak durven te spreken.
Engels is toch maar een lastige taal om te leren: woorden met verschillende betekenissen alleen omdat de klemtoon anders ligt, onregelmatige meervouds- en werkwoordsvormen, grappige voorzetsels en veel onlogische woorden, vier verschillende uitspraken bij één letter of lettercombinatie…..
Er is moeite met spellen. Doordat er weinig inzicht is in de woordopbouw is er meestal grote moeite om woordbetekenissen te herleiden. Er is moeite met het onthouden van de te leren woordjes. Er is onvoldoende resultaat van intensief oefenen.
Engels. Het zal je niet verbazen dat Engels over het algemeen gezien wordt als de makkelijkst te leren taal. Dit komt voornamelijk doordat vrijwel alle films, series en muziek die we zien en luisteren, in het Engels zijn. Hierdoor pikken de meeste mensen heel snel deze taal op.
Wereldwijd spreken ongeveer 23 miljoen mensen als moedertaal Nederlands. Behalve in Nederland, spreekt men Nederlands in Vlaanderen en in Suriname. Nederlands is ook een officiële taal in Aruba, Curaçao en Sint Maarten.
Duits is de EU-taal met het grootste aantal moedertaalsprekers in de EU. Maar het wordt niet veel gesproken buiten Duitsland en Oostenrijk. De EU-talen die wereldwijd het meest gebruikt worden, zijn Engels en Spaans, maar de meeste sprekers daarvan wonen buiten Europa.
De oorsprong van het Engels ligt in Germaanse stammen: de Angelen, Saksen en Juten. Zij kwamen naar de Britse eilanden rond 450. De oorspronkelijke Keltische bewoners werden naar het noorden en westen (Schotland en Wales) verdreven. De taal van de Angelen, Saksen en Juten is wat we nu het Oud-Engels noemen.
Meeste talen & meeste woorden
Daarnaast is het Engels de taal met de meeste woorden, namelijk ongeveer 750.000 (en er komen elke week nog nieuwe bij).
Een polyglot is iemand met een hoge graad van taalbeheersing in verschillende talen. Wanneer iemand zich vlot kan uitdrukken in twee verschillende talen is die persoon tweetalig.
Of er een maximum aantal talen is dat een mens kan leren, is onbekend. Volgens de Braziliaanse uitgave van het World Book of Records is de Libanees Ziad Fazah, die in Brazilië woont, met 58 talen recordhouder.
▲Patty spreekt maar liefst zes talen! Behalve Nederlands spreekt ze ook Italiaans, Engels, Spaans, Duits en Frans. Ook kent ze een aantal Indonesische (Bahasa) woorden: 'Tolol!, roepen mijn Indische vrienden en ik de hele tijd, en: 'Wat ben jij rákus'.