Waar draait het om in een relatie? In gezonde, sterke relaties draait het om het geluk en welzijn van beide partners. Je ontwikkelt je in een fijne relatie niet alleen samen maar ook individueel. Zo'n relatie biedt een veilige basis, waardoor je moed en vertrouwen hebt om nieuwe ervaringen op te doen in dit leven.
Je moet respect hebben voor elkaar, je moet elkaar kansen geven en als één van de twee iets niet wilt dan moet je dat aanvaarden. Het belangrijkste is vertrouwen en elke dag klaarstaan voor je partner. Laten weten en voelen dat je elkaar graag ziet. Respect, je moet elkaar bijna alles kunnen zeggen, geen geheimen.
In een relatie is het van belang om open en eerlijk te zijn naar de ander. Dit betekent dat je niet alleen de leuke dingen met elkaar deelt, maar ook de minder leuke dingen. Zelfs als je bang bent dat je partner misschien boos, teleurgesteld of verdrietig zou kunnen worden.
Wat zijn verwachtingen van een relatie? Je verwacht dat je partner jou accepteert zoals je bent, want je wilt jezelf kunnen zijn. Je verwacht dat je je gevoelens kunt delen over wat je meemaakt en dat je partner hier aandacht voor heeft een tijd voor neemt.
In een goede relatie laat je je partner voelen dat hij of zij geliefd is. Er is een verschil tussen geliefd zijn en geliefd voelen. Wanneer je je geliefd voelt, voel je je gewaardeerd en geaccepteerd, begrepen door je partner. Jullie zorgen ervoor dat de ander zich geliefd en emotioneel vervuld voelt.
Een van de belangrijkste kenmerken van een goede relatie is dat je samen over van alles kan praten. Jij en je partner moeten in staat zijn om open en eerlijk te zijn tegen elkaar. Dit is hoe vertrouwen wordt opgebouwd en hoe jullie verbinding sterk blijft.
Houd rekening met de gevoelens van de ander. Heb lol met elkaar, verras elkaar, stuur lieve appjes of posts, geef af en toe een cadeautje. Zorg dat je niet álles samen doet. Vergeet je andere vrienden en vriendinnen niet.
Vrouwen vinden het het allerbelangrijkst dat hun man respect heeft voor wie ze is, en haar daar onvoorwaardelijk in steunt. Vrouwen vinden het 'wij-gevoel' in een relatie essentieel en willen dat mannen dat snappen en ze daarin tegemoet komen.
Ze luisteren naar elkaar
"Een van de signalen dat je date een maatje wordt, is als hij of zij echte interesse toont in je leven en naar je luistert als je praat. Ze herinneren zich dingen die je over jezelf hebt verteld."
Een liefdevolle relatie is in harmonie zijn met de ander, er zijn voor jezelf en de ander, liefde kunnen delen. Dat is wat we willen hebben: een liefdevolle relatie. In gelijkwaardigheid jezelf kunnen zijn en jezelf kunnen ontplooien. Onafhankelijk zijn en alles met een ander kunnen delen.
Als je een gelukkige relatie hebt, wil je tijd doorbrengen met je partner. Je bent enthousiast voor date-avonden en je kan niet wachten om in de armen van je lover te kruipen. Maar als dat gevoel veel minder wordt en je alleen maar zin hebt om met je andere af te spreken, kan dat einde relatie betekenen.
Volgens de psycholoog zijn in een stabiele relatie beide personen toegewijd om conflicten en problemen op te lossen. En daarin bedreigt of beschadigt de oplossing de relatie niet. Bij een instabiele relatie zijn er constant directe of indirecte bedreigingen die het einde kunnen betekenen voor het koppel.
Het is in een gezonde relatie ontzettend belangrijk om allebei je eigen vrienden, dromen, doelen in het leven en verlangens te hebben. Het is heel logisch en heel normaal om allebei je eigen dingen te hebben. Een eigen leven hebben naast je relatie, is dé key om het fijn met elkaar te hebben en te blijven hebben.
Hoge hakken, korte rokjes, decolletés: heteromannen zien vrouwen zoals bekend het liefst in kleding die het minimale aan de verbeelding overlaat.
Een mooi gezicht is niet alleen een lust voorhet oog, maar ook een lust voor het brein. Over symmetrie, goede genen en orgasmen. Ons gezicht is ons raam naar de wereld. Andere mensen zien eraan af hoe we ons voelen; of we boos, verdrietig, bang of blij zijn.
Wat ADD bij vrouwen triggert
Vaak al vanuit hun kindertijd zijn ze gewend zich aan te passen en sociaal wenselijk te gedragen. Ze voelen zich anders, maar blijven hun best doen erbij te horen, wat veel energie kost en op termijn hun zelfvertrouwen kan ondermijnen. De copingstrategie kan later leiden tot verwarring.
WAT IS EEN DESTRUCTIEVE RELATIE? Destructieve relaties zijn relaties die je meer kwaad doet dan goed. Ze gaat heel erg op en af. Het gaat goed en alles is fijn totdat er een confrontatie is die uitmondt in een heftige ruzie.
In een gezonde relatie versterk je elkaar en haal je het beste in de ander naar boven. Bij een slechte relatie gebeurt het tegenovergestelde. De ander triggert jou continu om dingen te doen waar je later spijt van krijgt en tijdens ruzies worden de lelijkste dingen naar elkaar geroepen.
Beginnende relatie twijfels
Om te beginnen: af en toe twijfelen aan je relatie is niet erg. Iedereen doet dat wel eens. Soms krijg je twijfel aan je relatie door depressie of door de impact van een overlijden van een dierbare. In het leven zijn komen gebeurtenissen en situaties voor die veel impact op jullie hebben.
Ook zonder seksualiteit kan in een relatie intimiteit aanwezig zijn. De betekenis van intimiteit is het uitwisselen en tot uitdrukking brengen van authentieke gevoelens en behoeften ten opzichte van elkaar zonder deze bewust te censureren. Vertrouwelijkheid, noemt de Dikke van Dale het.
De vijf belangrijkste voorspellers voor relatietevredenheid bleken de intentie bij elkaar te blijven en het samen te rooien wat er ook gebeurt, waardering hebben voor je partner, het gevoel dat je partner blij is met jou, seksuele tevredenheid, en weinig conflict.