Kun je nog zingen, zing dan mee geeft een omvangrijk tijdsbeeld van de liedcultuur in de tweede helft van de negentiende en het begin van de twintigste eeuw - en geeft daarmee ook zicht op een grote groep liedschrijvers, tekstdichters en toondichters die in die decennia in het Nederlandse taalgebied naam hadden.
Bundeling van 146 vaderlandse liederen en enkele sinterklaas- en kerstliederen, voorzien van pianobegeleiding. Je leent deze bladmuziek bij je eigen Bibliotheek.
Kun je nog zingen, zing dan mee
Heb deze CD gekocht voor zwaar dementerende tante. Als ze heel onrustig is, (of laatste ontwikkeling zelfs agressief) en deze cd wordt opgezet dan kalmeert ze heel snel, ze kan ook alles meezingen. Thuiszorg ook enthousiast.
De eenvoudigste manier om jouw zangstem te bepalen is het zingen van de toonladder. Zing de octaven van de toonladder van laag naar hoog. Bepaal welke lage noot je helder kunt zingen en ga dan steeds een toon hoger tot je niet verder kunt. Je weet nu wat het bereik van je stem is.
Meezingen is gezond
Amerikaans onderzoek wijst uit dat als we zingen de stof oxytocine vrijkomt. Deze stof wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd, vandaar het goede gevoel. Daarnaast komt er tijdens het zingen ook endorfine vrij, wat pijn en stress vermindert en het gevoel van geluk en plezier vergroot.
Conclusie. Zingen is een prachtige hobby voor kinderen, die ze altijd en overal kunnen beoefenen. Zelfs als baby's houden kinderen van muziek. Zodra ze kunnen spreken, beginnen ze mee te zingen en bewegen ze zich actief op de muziek.
Werk aan je bereik
– Doe veel oefeningen die je bereik rekken. Dit kan je doen door bijvoorbeeld toonladders te zingen. Als je elke dag de hoge noten en het bovenste stukje van stembanden 'aanraakt', zal je merken dat je steeds wat hoger kunt zingen. Zing de hoge noten eerst zacht als je toonladders doet.
Wanneer je op een podium staat verstijf je, je krijgt een droge mond en een brok in je keel waardoor er niets meer uit je handen of keel komt, thuis durf je soms niet eens te zingen of spelen omdat je bang bent dat de buren je horen, je vindt jezelf niet goed genoeg en bent bang dat anderen dat ook vinden.
Iedereen wordt geboren met stembanden en door die stembanden op de juiste manier te trainen kan ook jij goed leren zingen. Goed zingen ziet er vaak makkelijker uit dan het daadwerkelijk is. Als iemand goed kan zingen wordt dat gezien als een aangeboren talent, maar niets is minder waar.
Iemand van zestig heeft niet meer de stembanden van iemand van twintig, maar het verbeteren van de stem en de juiste technieken aanleren kan altijd nog. Met training wordt alles beter en makkelijker. Daarnaast is het een heerlijke bezigheid wat niet aan een leeftijd gebonden is.
Eén van de meest gestelde vragen aan de vocalcoaches van VocalCenter tijdens zanglessen is: “Kan iedereen zingen?” En het antwoord is eigenlijk simpel “JA, iedereen kan zingen”. Het hangt er alleen wel vanaf hoe hoog je de lat zelf legt om te zorgen dat je er altijd realistisch van kunt genieten.
'Oefening baart kunst' is dus zeker van toepassing wanneer je wilt leren zingen. Wanneer je elke dag oefent zal je al na zo'n 4 weken resultaat hebben. En na 3 maanden kan je een compleet andere zangstem hebben. Met goede zanglessen kan ook jij leren zingen.
Zingen ontspant en geeft energie
Wanneer je zingt, komen er endorfinen vrij. Deze stofjes werken pijnstillend en geven je een geluksgevoel, terwijl het hormoon oxytocine afrekent met stress en angst. Door te zingen kun je goed ontspannen en van zingen krijg je meer energie!
Despacito, dé zomerhit van 2017, is officieel het meest gestreamde nummer EVER! Dit meldt het Amerikaanse Variety.
Tijdens het zingen maakt ons lichaam endorfines aan, kleine shotjes 'geluksdrugs' die ons een goed gevoel geven. Helemaal bijzonder wordt het als we samen zingen. Door de aanmaak van serotonine en oxytocine ontstaat een gevoel van verbinding en community.
Zingen en musiceren is ontzettend leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Het maakt bijvoorbeeld sociaal, vergroot de fantasie en creativiteit, en stimuleert de taalontwikkeling.
Een zanger of zangeres is iemand die de zangkunst beoefent. Je kan zingen als hobby, maar als je het heel goed kan ook als beroep.
Zingen doe je met je hele lichaam, dus zorg er voor dat je gezond bent. Beweeg genoeg en eet gezond. Thee met honing staat er om bekend dat het de stem smeert, maar als je er verder een slechte eet en drink -gewoonte op nahoudt, moet je geen wonderen verwachten.
Zingen is leuk, maakt gelukkig én is goed voor de longen. Je leert om je longinhoud zo goed mogelijk te gebruiken, en daar heb je ook in het dagelijkse leven voordeel van. De zangexpert: 'Zingen maakt minder benauwd.
Iemand die vaak zingt, weet uit eigen ervaring: regelmatig zingen vormt een behoorlijke belasting voor je stem. Niet voor niets nemen professionele zangers en zangeressen regelmatig rust. Dat is ook voor jou ontzettend belangrijk. Je stembanden kun je namelijk overbelasten.