De kleur groen kun je met alle andere kleuren van de kleurencirkel combineren. Al is dit wel afhankelijk van het soort groen. Ook jij kunt dus groen met blauw dragen als je weet wat je kleurtype en
Combineer kunt u een groen item met basics in wit, zwart, grijs of bruin. Zo springt het groen er extra uit en wordt het de highlight van uw outfit. Ook een klassieke donkerblauwe jeans past trouwens perfect bij een groene trui of blouse.
Natuurlijke kleuren zoals wit, grijs, beige, crème en zwart zijn ook zeer geschikt. Uw look zal opvallender en contrastrijker zijn met felle kleuren zoals zonnegeel, pink en roze, paars of grasgroen. Bordeaux of taupe passen er ook goed bij.
Een beetje preppy is de combinatie van donkerblauw met groen, maar niet als je het warme van het indigo combineert met frisgroen. Zo wordt groenblauw een combinatie die elk seizoen kan.
Blauw combineren met neutrale basiskleuren
Wit, grijs en zwart, maar ook bruine tinten vormen steeds een mooie match met blauwe kleuren.
Combineer je groen met zijn kleurencirkel-buurman blauw, dan krijg de ruimte een wat geheimzinnige en vintage uitstraling. Hetzelfde geldt voor grijs- en bruintinten, prachtig voor in de slaapkamer!
Complementaire kleuren zijn eigenlijk kleuren die vloeken, zoals geel en paars of rood bij groen. Deze kleuren staan tegenover elkaar in de kleurencirkel.
Als je een RGB-kleurenwiel gebruikt, is er nog een reeks secundaire kleuren die additieve kleuren worden genoemd: cyaan wordt verkregen met blauw en groen, magenta met blauw en rood, en groen met blauw en geel.
Aan je groene broek kun je kleuren en tinten toevoegen zoals zwart, oranje, fuchsia, geel, blauw, donkerbruin, beige-crème en natuurlijk wit. En vergeet niet dat de kleurencombinatie die je kiest voor je look past bij de mode van dat seizoen, aangezien niet alle tinten passen bij de verschillende seizoenen..
Zwart en donkerblauw of bruin
Zwart past bij zowat elke tint, behalve bij donkerblauw en bruin. Kies je toch voor deze combinatie? Speel dan met accessoires en prints. Draag bijvoorbeeld zwarte panty's bij een donkerblauw jurkje of kies een bloemenprint die zwart en bruin combineert.
Blauw combineert eigenlijk met bijna alles. Wit, grijs, beige, groen of juist een opvallende rode tint? Het kan!
“Donkerblauw en zwart kun je toch niet met elkaar combineren?'', is een vraag die vaak wordt gesteld. Maar als je het goed doet, is donkerblauw en zwart een hele goede combinatie. Geen combinatie is zo chic, stijlvol, klassiek en stoer tegelijk. Zwart wordt gezien als de enige echte tijdloze tint.
Blauw betekent: evenwichtig en vriendelijk.
Blauw staat in de kleurensymboliek voor evenwichtigheid, stabiliteit, geduld en loyaliteit. Voor veel mensen is blauw hun lievelingskleur.
Wat kan men het best onder groen dragen? Truien, T-shirts en tops in groen zorgen voor mooie highlights en kunnen veelzijdig worden gecombineerd. Qua kleur passen broeken en rokken in wit, beige en donkerblauw er altijd perfect bij, maar ga gerust eens voor combinaties met pastelkleuren zoals rosé of zonnegeel!
Een broek in een krachtig helder groen trekt de aandacht naar zich toe. Het is een kledingstuk dat op zichzelf staat. Combineer een opvallende groene broek dus met zachte, neutrale kleuren zoals roze, licht blauw, turkooispastel, wit of ecru. De groene broek komt zo helemaal naar voor.
Beige en zand – Lichte kleur zoals beige en crème kunnen prima onder een lichtgroen pak. Je maakt hier een mooie, frisse outfit mee. Mooie beige veterschoenen of gespschoenen, of een nette sneaker of loafer in deze kleur. Print – Ook een groene, crème of witte schoen met print zou mooi staan onder een lichtgroen pak.
Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurencombinaties. Veel gebruikte combinaties zijn oranje-rood, blauw-turquoise en groen-geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze best met neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart.
Groen (een secundaire kleur) bestaat uit blauw en geel (die beiden primaire kleuren zijn). Als je meer blauw toevoegt aan de door het mengen van blauw en geel verkregen groene verf, dan wordt de verf donkerder groen. Zou je meer geel toevoegen, dan wordt de verf lichter groen.
Dit kun je doen door 3 stapels te maken: Bonte was: gekleurd wasgoed. Witte was: wit, crème, heel lichtblauw of lichtgrijs wasgoed. Donkere was: zwart, grijs of donkerblauw wasgoed.
Geel/groen: Aardedraad dat zorgt voor ontlading en afvoer van spanning. Bruin: Fasedraad (aanvoerdraad van de stroom) Blauw: Nuldraad (afvoerdraad van de stroom) Zwart: Schakeldraad om schakelaars mee te bedienen.
Vloeken mag
Oranje met roze, blauw met groen: lange tijd waren dit vloekende combinaties en zouden ze gevoelsmatig niet door één deur kunnen.
een kleur heeft, kan je 't zien. Het voorbeeld van kleuren die je niet kunt zien zijn natuurlijk al bekend uit het kleurenspectrum, infrarood en ultraviolet.
Bij het combineren van kleuren om nieuwe tinten te maken, zijn er drie primaire kleuren die niet kunnen worden gemaakt door andere kleuren te mengen. Dit zijn de primaire kleuren rood, blauw en geel.
Warme kleuren, zoals rood, geel en oranje, doen ons denken aan warme dingen, zoals de zon of vuur. Koude kleuren, zoals blauw, groen en magenta doen ons eerder denken aan koele dingen, zoals water of gras. Wanneer je primaire kleuren (rood, geel en blauw) met elkaar vergelijkt,is het verschil in warmte duidelijk.