Mag je eten meenemen in het vliegtuig? Ja dat mag. Let wel op met eten in verpakkingen die onder de vloeistofregels vallen, zoals bijvoorbeeld een pot of tube yoghurt, mayonaise, pindakaas of chocopasta.
Welk eten mag je wél meenemen in het vliegtuig? De meeste vaste etenswaren mag je meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Denk hierbij aan belegde broodjes, salades, groente en fruit, vlees, snoep, koekjes, nootjes, snacks, taart. Als jij een huisgemaakte appeltaart mee wil nemen aan boord, mag dat gewoon!
In je handbagage mag je geen vloeibare of gel-achtige voedselproducten meenemen. Dit mag alleen als alle vloeistoffen die je mee wilt nemen in verpakkingen van maximaal 100 ml zitten EN deze verpakkingen allemaal in 1 doorzichtig zakje van maximaal 1 liter groot passen.
Ja, je mag eten meenemen in je handbagage. Voor drinken gelden dezelfde regels als voor andere vloeistoffen: je mag 1 liter meenemen, in verpakkingen van max. 100 ml. Koop je drankjes na de veiligheidscontrole? Dan mag je die gewoon meenemen in het vliegtuig.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera's.
Mueslirepen, chips, nootjes, fruit, snoep, koekjes; het mag allemaal mee in je handbagage. Je mag zelfs een 1-minute noodles meenemen zodat je met heet water in het vliegtuig lekker je eigen soepje kan maken. Eten dat echt sterk ruikt kan wel geweigerd worden.
Vloeistoffen mogen onbeperkt mee als ruimbagage, tenzij ze ontvlambaar of op een andere manier gevaar op kunnen leveren.
Van bedragen tot en met € 9.999,99 per persoon hoeft u geen aangifte te doen. Het is niet belangrijk of u: dit bedrag in euro's of in andere valuta meeneemt. dit meeneemt in waardepapieren zoals aandelen of 'waardedragers' zoals goud en gouden munten.
Het is verboden om vloeistoffen mee te nemen die je vóór de veiligheidscontrole al bij je had: je zou de inhoud van flessen vervangen kunnen hebben door gevaarlijke chemicaliën. Je mag gerust wel drankflessen meenemen die je ná de controle op Schiphol koopt, je kunt ze in je handbagage meenemen.
U mag gerust een stuk kaas meenemen.
De meeste etenswaren mag je meenemen in het vliegtuig zoals gesmeerde boterhammen, fruit, koekjes en snoep. Let er wel op dat je veel verse producten niet mee mag nemen, nadat je geland bent.
Het meenemen van paracetamol of ibuprofen is dan geen probleem. Maar andere medicijnen, zoals slaappillen, ADHD-medicatie, kalmeringspillen of sterke pijnstillers, vallen onder de Opiumwet. Daardoor is het verboden om zulke middelen als toerist bij u te hebben of te gebruiken in het buitenland.
Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje.
Hoeveel mag mijn ruimbagage wegen? Helaas bestaat er geen nationale of internationale regeling voor het gewicht aan koffers en ruimbagage dat je mag meenemen. De enige beperking die is ingesteld is dat bagage maximaal 32 kilo mag wegen. Dit is om ervoor te zorgen dat het grondpersoneel geen rugklachten krijgen.
Als de handbagage te zwaar is, mag die worden toegevoegd aan de ingecheckte ruimbagage. Die luchtruimbagage tot 23 kilo zit in de prijs van het ticket, en is maximaal 90 x 75 x 43 centimeter.
Mocht je alleen een koffer inchecken dan kan je dagelijkse schoudertas wel meenemen als handbagage. Je moet toch ergens je telefoon en paspoort in doen. Het mag duidelijk zijn dat mijn voorkeur uitgaat naar een rugtas als handbagage. Maar het ligt ook aan het type vakantie.
Een rugzak is ontworpen om zware lasten te dragen en heeft een stevige constructie om de drager te ondersteunen. Een rugtas daarentegen, is ontworpen om lichtere lasten te dragen en heeft een minder gestructureerde constructie, wat het minder geschikt maakt voor het dragen van zware lasten.
Enkele suggesties voor onderweg
Ook in je ruimbagage mag je voeding meenemen. Let wel op met dierlijke producten zoals melk, kaas, vlees en eieren. Om deze producten mee te kunnen nemen, heb je een zogenoemd gezondheidscertificaat nodig. Dat kun je verkrijgen bij de autoriteiten van het land van vertrek.
Bepaalde goederen mag u vaak niet meenemen als u naar het buitenland reist. Denk aan (namaak)wapens, dieren, planten, dierlijke producten en eten. Ook gelden er regels voor producten die u uit het buitenland wil meenemen naar Nederland. Bijvoorbeeld nepartikelen en kunstvoorwerpen.
Je mag voor maximaal € 430,- aan spullen van buiten de EU invoeren. Over alles wat daarboven komt, betaal je belasting. Ook over een teveel aan sigaretten, tabak of drank betaal je belasting. Hoeveel sigaretten of (sterke) drank je mag invoeren, hangt af of je Nederland binnenkomt vanuit de EU of daarbuiten.
Je kunt eigenlijk alle soorten etenswaren meenemen in je handbagage. Houd er wel rekening mee dat smeerkaas en pindakaas ook onder vloeistoffen vallen. Heb je het alleen op je broodje gesmeerd, dan is het natuurlijk geen probleem. Neem geen heel sterk geurende etenswaren mee, zoals vis of curry.
De Amerikaanse site Business Insider deed onlangs uit de doeken dat het cabinepersoneel geen drankjes drinkt waar warm water voor gebruikt wordt. Dit warme water komt uit een speciale tank en die blijkt helaas niet zo hygiënisch.