Je hond mag alle soorten vis eten, als het maar met mate is. Vissoorten met een hoog kwikgehalte, zoals tonijn, haai of zwaardvis, zet je beter niet te vaak op het menu. Van andere vissoorten, zoals zalm en kabeljauw, mag je hond elke dag smullen.
Rauwe vis als zalm en tonijn kunnen zeer gevaarlijk zijn voor honden, vooral als de vis is geïnfecteerd met de "Neorickettsia helminthoeca" bacterie. Deze kan zelfs fataal zijn. Er is natuurlijk niets mis met gekookte vis en vis die drievoudig is verwerkt.
Heb je bovenstaande tips goed in overweging genomen en geef je je hond wat zalm, dan raden wij aan om de volgende hoeveelheid te hanteren: geef je hond nooit meer dan 5 gram zalm per kg lichaamsgewicht per dag.
Vette vis: zoals sardien, makreel, zalm, forel, haring, paling, etc. bevatten veel omega 3 vetzuren en zijn daarom alleen al heel gezond. Sardien, panharing en horsmakreel is een echte beginnersvis. De graatjes zijn zacht en veel honden vinden ze lekker.
Broccoli, erwten, bonen, komkommer, selderij, spinazie, spruitjes en wortels zijn allemaal groentes die je hond zonder problemen kan eten. Het beste kun je groenten als lekker tussendoortje geven aan je hond.
Om gehoorzaam te worden moet hij de gehoorzaamheidstraining leuk vinden. Honden leren sneller te luisteren als ze er plezier in hebben en beloont worden, dan wanneer je streng bent. Als de hond wordt beloont als hij de commando's „zit“, „blijf“ of „volg“ opvolgt, zal de hond dit gedrag herhalen.
Tips voor beloningssnacks voor de hond: Gekookte kip of kalkoen. Rauwe frikandel (halal zonder varkensvlees) Kaas.
Ja, honden mogen komkommers eten, wel met mate. Deze groenten bestaan voor ongeveer 96% uit water en bevatten ook wat mineralen en vitamines. Maar wees voorzichtig bij het voeren van komkommer aan uw pup, aangezien grote hoeveelheden van deze groente tot spijsverteringsproblemen kunnen leiden.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Honden hebben vlees of vis nodig om in goede gezondheid te verkeren. Vlees (en vis) leveren namelijk dierlijke eiwitten en dierlijke vetten en dat zijn de superfoods voor honden. Als leefregel geldt dat vlees en vis het belangrijkste ingredient zou moeten zijn. Daarbij mag ook orgaanvlees verwerkt worden, graag zelfs!
De meest voorkomende allergie bij honden is vlooienallergie, maar ook voedselallergie komt regelmatig voor. hierbij kun je denken aan een allergie voor graan, kip of zalm. Andere bekende allergieën zijn inhalatie-allergie en contact-allergie.
Zilvervliesrijst is vezelrijk, dus gezonder dan witte rijst. Maar die keuze mag je zelf maken! Als ik een rijstmaaltijd maak voor ons zelf, kook ik altijd een kilootje extra mee voor de doggie's. En dan naar keus wat groente's erbij, boontjes, broccoli etc etc.
Honden zijn over het algemeen niet de meest kieskeurige dieren en zullen vrijwel alles eten wat ze te pakken kunnen krijgen! Bij de meeste soorten voedsel kunnen kleine porties niet kwaad, er zijn echter een aantal soorten voedsel dat ze absoluut niet mogen hebben!
Broccoli kan giftig zijn voor de hond
Het is niet giftig, maar een grote hoeveelheid broccoli kan maagkrampen en braken veroorzaken. Dit kan ook voorkomen na het eten van bloemkool of spruitjes. Het is onderzocht dat u uw hond broccoli kunt geven zolang het minder is dan vijf procent van de dagelijkse hoeveelheid voer.
Sommige groenten en fruit zijn echter gevaarlijk voor honden en mag je dus zeker niet geven, zoals onrijpe tomaten, rauwe aardappelen en andere knolgroenten, uien, prei, knoflook, avocado, champignons en andere paddenstoelen. Druiven en rozijnen zijn eveneens giftig voor honden.
Sperziebonen zijn een populaire snack voor honden want ze zijn lekker en gezond. Ze bevatten veel vezels die zorgen voor een gezonde spijsvertering en een vlotte stoelgang. Ook geven ze je hond een boost aan vitamine A, C en K voor een sterke weerstand en een scherp zicht.
Courgettes kunnen, als familie van de komkommer, net zo veilig en voedzaam zijn en is het een van de gezondste groenten voor honden. Behalve dat courgette hetzelfde caloriegehalte en dezelfde voedingsstoffen bevat als komkommer, is het ook een bron van vitamine A en B6.
Volle granen zoals bruine rijst voorzien honden van belangrijke en verteerbare voedingsstoffen. Bovendien is graanvrij hondenvoer niet noodzakelijkerwijs laag in koolhydraten. Daarnaast zijn deze voedingsstoffen juist een belangrijke factor in de algehele gezondheid van een hond.
– Met uitzondering van varkensvlees mag je hond alle soorten vlees rauw eten, zolang het maar vers, koel bewaard en hygiënisch bereid is is. Geef de voorkeur aan mager en onbewerkt vlees, Bereid vlees zoals gehakt en charcuterie bevat al snel teveel vetten en zouten, waardoor je hond te zwaar en zelfs ziek kan worden.
Je kunt je hond prima een stukje kipfilet geven. Zorg er wel voor dat het goed is gerookt, gebakken of doorgekookt, zodat bacteriën dood zijn. Gebakken kipfilet bevat veel vet door het bakken in olie of boter, dit kan problemen geven met maag en/of darmen voor sommige honden.
Als je hond tegen je aanleunt is dit een teken van liefde en vertrouwen. Honden kunnen dit soms ook doen omdat hij iets wil of angstig is. Zelfs wanneer je hond tegen je aanleunt uit angst dan wil dit zeggen dat hij je ziet als iemand die hem beschermt en steunt.
Je kunt ze onwijs veel dingen aanleren, mits je veel geduld hebt, consequent bent en goed beloond. Ook op latere leeftijd kun je honden zeker nog nieuwe dingen aanleren. Het duurt wel wat langer om nieuwe gewoonten erin te krijgen bij oudere honden dan bij puppy's.