Delen door nul is bij het gewone rekenen niet toegestaan als rekenkundige bewerking. Het gaat om een deling waarbij de deler het getal nul is. Bij het gewone rekenen kan geen zinnige betekenis gegeven worden aan het resultaat van een deling door nul.
Het getal 0 heeft een aantal unieke eigenschappen: vermenigvuldigen met nul geeft altijd nul; delen door nul is niet toegestaan en ook allerlei andere rekenkundige bewerkingen zijn niet gedefinieerd voor het getal 0.
Een getal is deelbaar door 2 als dat getal even is. Dit zijn getallen die eindigen op een: 0, 2, 4, 6 of 8. Een getal is niet deelbaar door 2 als dat getal oneven is.
Het wiskundig symbool voor oneindig is ∞. maar dat is onmogelijk want wat je ook vermenigvuldigt met 0, geeft 0!
Met onze cijfers 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 0 kunnen we elk getal opschrijven. Getallen zijn vergelijkbaar met woorden, ze hebben betekenis. Een getal is bijvoorbeeld 842. De nul is zowel een cijfer als een getal.
getal, één minder dan één, in Arabische cijfers 0 nul - Zelfstandignaamwoord 1. niks; de afwezigheid van iets 2. scheldwoord, vaak gebruikt als iemand vindt dat iemand anders nergens goed in of voor is Synoniemen 1. niks, niets 2.
Voor alle duidelijkheid: het is een een conventie/overeenkomst dat we 0! gelijkstellen aan 1, we definiëren het zo - in feite is dat de reden waarom 0! = 1.
Delen door nul is bij het gewone rekenen niet toegestaan als rekenkundige bewerking. Het gaat om een deling waarbij de deler het getal nul is. Bij het gewone rekenen kan geen zinnige betekenis gegeven worden aan het resultaat van een deling door nul.
Elk geheel getal (inclusief 0) is dus een deler van 0. Het getal 1 is alleen deelbaar door 1. Het getal 1 heeft dus als enige deler het getal 1.
Oneindigheid staat in de betekenis van niet-eindig tegenover het begrip eindig.
Hiermee wordt aangegeven dat als uw formule tot een fout leidt, 0 als resultaat wordt weergegeven en dat in andere gevallen het resultaat van de formule wordt weergegeven.
Daarom heet 0:0 een onbepaaldheid, je kan het niet berekenen, enkel benaderen, maar zelfs dan hangt het resultaat af van de situatie, en kan dat resultaat om het even wat zijn. Kort gezegd: 0:0 bestaat niet.
Een (geheel) getal is deelbaar door een ander (geheel) getal als bij de deling de rest 0 is. Zo is 125 deelbaar door 5, want 125 : 5 = 25 rest 0 en is 128 niet deelbaar door 7.
Het allergrootste getal dat bestaat is 'oneindig', waarvoor het symbool ∞ wordt gebruikt.
Het is gewoon een aanduiding voor niks, nada, noppes, geen.
Het tegengestelde van een getal is dat getal waarmee je het eerste moet optellen om op 0 uit te komen. - met welk getal x kan ik 0 optellen om 0 uit te komen. Hier is er wel een antwoord: 0+0=0. Dus: 0 is het 'tegengestelde' van 0.
Om het volgende getal in een rij van veelvouden te kunnen bepalen, tel je het getal waar het om gaat bij het vorige getal op. Let op: Het getal 0 is ook een veelvoud.
Elk getal, ongelijk aan nul, tot de nulde macht is gelijk aan één. Nul tot een willekeurige macht is nul.
Waarom is het nul boeken en niet nul boek? Na alle telwoorden (op één na) staat het zelfstandig naamwoord in het meervoud: nul boeken, drie lammetjes, duizend deelnemers, enz. De enige uitzondering is één. Het getal nul is vergeleken met de andere getallen een nieuwigheid.
Maar waarom is 0 dan zo belangrijk in de wiskunde, in de ICT, etc? Het getal 0: het is zowel wel/niet positief als negatief, je kan er niet door delen, vermenigvuldigen met 0 levert ook niets op. Eigenlijk is het dus een zinloos getal.
Onze wiskundige nul als telgetal is een uitvinding, die ongeveer 200 jaar na Christus in India is ontstaan. De Indiase wiskundige Brahmagupta beschreef als eerste de nul in de 7e eeuw. Hij beschreef getallen met woorden en niet als cijfers en de nul, werd door hem beschreven als leegte in het Sanskriet.
De nul als getal ontstond zo'n 1800 jaar geleden in India. De Indiase wiskundige Brahmagupta schreef er voor het eerst over in het jaar 628. Deze tekst gebruikt Sanskriet-woorden als cijfers, met het Sanskriet-woord voor leegte (śūnya ) voor nul.
Dus 2 tot de macht nul is gelijk aan 1. Eigenlijk wordt elk getal dat niet nul is tot de macht nul 1 door dezelfde redenering.
Voor elk cijfer dat de deler (0,2) achter de komma heeft, schuift de komma in de uitkomst een plaats naar naar rechts. In het getal 12 staat geen komma, maar 12 is hetzelfde als 12,0 en daarin staat wel een komma.
Elk stukje van 0,1 is een tiende en staan op de eerste plek achter de komma. Een tiende kun je ook weer in tien stukjes verdelen. Elk stukje van 0,01 is een honderdste en staan op de tweede plek achter de komma.