De correcte spelling van het bijvoeglijk naamwoord is pluchen.
Een pluchen knuffelbeest is juist. Pluchen geeft aan van welke 'stof', welk materiaal, het knuffelbeest gemaakt is, namelijk van pluche. Van de 'stofnaam' pluche is dus met het achtervoegsel -(e)n het bijvoeglijk naamwoord pluchen afgeleid.
Pluche staat voor met pluche beklede zitmeubelen, als symbool van macht. Gebruikelijke synoniemen zijn zetelklever, postjespakker en pluchepoliticus. Een verwante uitdrukking is aan het pluche gehecht zijn. Het woord plucheplakker wordt vooral in Nederland gebruikt.
met een weinig interessante inhoud of vorm
1) Afgezaagd 2) Alledaags 3) Banaal 4) Flauw 5) Futiel 6) Gewoontjes 7) Glazig 8) Hol 9) Inhoudsloos 10) Leeg 11) Niets bewijzend 12) Nietsbetekenend 13) Onbeduidend 14) ...
Wel hebben pluche stoffen – net zoals fluweel – een donzige look én feel. Vroeger werd dit materiaal vooral gemaakt van mohair en later van zijde op een katoenen ondergrond. Maar omdat mohair en zijde relatief prijzige stoffen zijn, wordt dit materiaal tegenwoordig vooral van synthetische materialen gemaakt.
In Mexico ligt de grootste teddybeer van de wereld. Je kan er met meer dan honderd mensen tegelijk mee knuffelen. De beer heet Xonita en het duurde drie maanden haar te maken. Je kan Xonita niet optillen, ze weegt 4000 kilo.
Deze heerlijk zachte kwaliteit bont, wordt ook vaak 'pluche' of 'imitatiebont' genoemd. Doordat deze stof soepel valt, een mooie uitstraling heeft en heerlijk zacht aanvoelt, maakt dit deze stof geschikt voor allerlei verschillende doeleinden.
Je hebt 4 knuffels per dag nodig om te overleven. 8 knuffels per dag nodig voor “onderhoud”. 12 knuffels per dag voor persoonlijke groei.
Waar kan ik terecht met oude knuffels? Je kunt terecht bij verschillende organisaties met je oude knuffels. Zo doneer je het bijvoorbeeld aan: de Speelgoedbank, stichting Babyspullen en het Leger Des Heils.
Heb jij één, twee of drie teddyberen? Dat is niets vergeleken met Jackie uit Amerika. Zij heeft maar liefst 8000 beren-knuffels!
Gebruik je favoriete wasmiddel en was de knuffels op 60 graden, zodat alle bacteriën eruit zijn. Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, kies dan voor het wolprogramma. Droog de knuffel niet in de wasdroger!
Pluche is een gebreide stof met pluizige opgeruwde lusjes aan de voorzijde van de stof. Hierdoor ontstaat een super zachte en levendige stof. Doordat de stof is gebreid, is het licht elastisch in de breedte.
Bij Blokker vind je de liefste en leukste knuffels die al snel je grootste vrienden worden. De knuffels variëren van kleine knuffels tot grote knuffels, dus er is voor ieder wat wils. Elke diersoort komt voorbij in het brede assortiment van Blokker.
De duurste teddybeer ooit verkocht is de Steiff Louis Vuitton Beer. Deze beer leverde maar liefst $ 2,1 miljoen op bij een veiling! De kleinste teddybeer is slechts 4,5 mm groot en staat in het Teddybeer Museum in Zuid Korea.
Uit diverse onderzoeken blijkt dat tussen de 30 en 40 procent van de volwassenen nog slaapt met een knuffel. Heel verstandig, want het biedt diverse gezondheidsvoordelen!
Slapen met een knuffelkonijn, beer of schaapje: veel kinderen kunnen niet zonder. Maar uit onderzoek van Quest blijkt dat ook veel volwassenen niet zonder kunnen. Maar liefst één op de zeven volwassen vrouwen slaapt nog met een knuffel.
Ongeveer 2.880 mensen brachten hun stem uit. 'Meteorologisch' kwam daarbij als moeilijkste woord uit de bus. Het haalde eenderde van de stemmen (35 procent). Het woord werd op de voet gevolgd door 'defibrilleren' (32 procent van de stemmen) en op ruime afstand door 'bavarois' (11 procent).
Het meest voorkomende Nederlandse woord is de, gevolgd door ja, en, uh, een, ik, dat, van, is, die, in, niet, maar, dat, dan, je, ook, op, het en ze. Dat blijkt uit het Corpus Gesproken Nederlands, een verzameling van zes miljoen woorden uit het dagelijkse, mondelinge taalgebruik.
Vaak is dit het gevolg van een neurologische aandoening, bijvoorbeeld een beroerte, Multiple Sclerose of de ziekte van Parkinson. Ook overmatige spanning, zoals in een drukke periode met veel zorgen of stress, kan voor problemen zorgen.
'Toek-toek-toek-toek-toek' doet het motortje van de túk-túk daar onophoudelijk, en zo is de naam van het beestje tot stand gekomen. De oe-klank wordt in de Angelsaksische transcriptie met een u weergegeven en dus moeten we eigenlijk 'toek-toek' uitspreken. Maar we pleiten toch voor de uitspraak 'tuk-tuk'.
Lange a. In paprika staan de a's aan het einde van een lettergreep: pa-pri-ka. De uitspraak 'paapriekaa' sluit daar het best bij aan. In zo'n 'open' lettergreep spreken we de klinker in principe namelijk lang uit.
Het meest voorkomende Nederlandse woord is de, gevolgd door ja, en, uh, een, ik, dat, van, is, die, in, niet, maar, dat, dan, je, ook, op, het en ze. Dat blijkt uit het Corpus Gesproken Nederlands, een verzameling van zes miljoen woorden uit het dagelijkse, mondelinge taalgebruik.