Het salaris van Bedrijfsleider / ondernemer supermarkt ligt gemiddeld op € 4.800 bruto per maand.
Het gemiddelde salaris voor a zelfstandig ondernemer (m/v) is € 8.433 per maand in Nederland. 7 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 7 juni 2023.
Het gemiddelde loonbereik als Franchisenemer ligt tussen 35.000 € en 51.600 €.
Zo heb je zekerheid en de tijd om je eigen vermogen op te bouwen. In de exploitatie van jouw winkel houden we rekening met een capaciteit voor privéopname (salaris) van €35.000 netto per jaar.
Niet enkel om de winkel te kunnen bouwen, maar ook om de supermarkt met voorraad te vullen. De totale startinvestering bij een nieuwe supermarkt ligt zo rond de €2.500.000 (afhankelijk van de grootte en het opleverniveau van de winkel).
Lage winstmarges
"Maar veel scheelt het niet." Er wordt namelijk nauwelijks winst gemaakt bij de Nederlandse supermarkten en boeren, concludeert hij. "Supermarkten hadden de afgelopen decennia een winstmarge tussen 3 en 5 procent", legt Van Galen uit.
Wel komt uit onderzoek dat de Albert Heijn het beste betaald van alle supermarkten.
Franchise bij Jumbo: dit heb je!
Eigen vermogen van 500.000 euro. Bachelordiploma of gelijkwaardig denk- en werkniveau. Minimaal 5 jaar ervaring in de foodretail. Cijfermatig en strategisch inzicht, logisch denkvermogen.
Franchisenemer verdient niet aan AH.nl
Franchisenemers betalen aan Albert Heijn voor het gebruik van de naam en formule, maar verder zijn ze zelfstandig ondernemer. Daarnaast heeft Albert Heijn eigen winkels, die niet door een franchisenemer gerund worden.
Franchising is een uitstekende manier voor organisaties om snel te groeien die de voordelen van schaal combineert met de voordelen van een lokale ondernemer. Er zijn echter ook nadelen en valkuilen. Overweegt u franchisenemer te worden bij een franchiseformule of denkt u zelf aan uitbreiding via franchising?
Investering bij New York Pizza
De investering bedraagt gemiddeld € 190.000,- afhankelijk van de benodigdheden voor de inrichting en afbouw van jouw winkel.
Naast horeca en supermarkten, komt franchisen steeds meer voor in andere branches. Zoals sportscholen, woonwinkels, zorg, uitzendbureaus en kinderopvang. Franchisegevers willen hun formule zo aantrekkelijk mogelijk aanbieden. Vooral nu er in bijna elke branche meerdere formules actief zijn.
Let op! Is uw omzet per kalenderjaar maximaal € 1.800, bent u niet verplicht uw onderneming aan te melden bij de Kamer van Koophandel en hebt u dit ook niet gedaan, én hebt u geen btw betaald die u in aftrek wilt brengen?
Wat verdient een cafetaria eigenaar? Hoeveel je met een eigen cafetaria kunt verdienen hangt sterk af van de omzet die je weet te behalen en de kosten die je maakt. Het inkomen dat je kunt verdienen als cafetariahouder ligt tussen de 30.000 en 90.000 euro bruto per jaar.
Je kosten om te starten zijn dat dus ook. Een eenmanszaak starten kan al vanaf € 173,60. Een vennootschap komt op zo'n € 1.500. Hou ook budget vrij om klanten te werven en je zaak te doen draaien.
Dat betekent een daling van 5% ten opzichte van 2021. De nettowinst viel terug van 114,3 miljoen naar 79,7 miljoen euro. De daling in de winst wordt verklaard door de uitdagende marktomstandigheden, de oplopende kosten door de inflatie en de investeringen die het bedrijf doet in België.
Koninklijke Jumbo Food Groep heeft 2022 afgesloten met een totaalomzet van € 10,3 miljard, een toename van 3,7% ten opzichte van 2021. De consumentenomzet onder de Jumbo formule steeg met 3,2% en kwam uit op € 10,2 miljard.
Hoeveel verdien je fulltime in de supermarkt? Een Supermarkt medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 2.185 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.860 (laag) tot € 2.515 (hoog).
Een Supermarkt medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 2.250 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.915 (laag) tot € 2.590 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.
Maar het komt er op neer dat een supermarkt van elke bestede euro ongeveer tussen de 2 en 5 cent over houdt, als pure winst. Dus ff een reken sommetje als een supermarkt 300.000 omzet heeft in de week houdt die daar gemiddeld 9000 euro aan over als winst.
In 2019 bedroeg het gemiddelde bedrijfsresultaat in de horeca 14,7 procent. Dit betekent dat op elke euro omzet gemiddeld bijna 15 cent winst wordt gemaakt. De kosten zijn gemiddeld 85,3 procent van de omzet. Gemiddeld bedragen de inkoopkosten in de horeca 31 procent van de omzet.
"De marge is bij het Europese deel van Albert Heijn flink gedaald en zakte van 4,4% in het Covid-jaar 2021 tot 3,6% in 2022 toen het publiek weer buiten de deur kon gaan eten en daar ook massaal gebruik van ging maken", zegt Sloot.