De meerderheid van Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars verdient een salaris tussen € 477 en € 2.804 per maand in 2023. Een maandloon voor beginnende Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars varieert van € 477 tot € 1.772. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 562 en € 2.041 per maand liggen.
U kunt er dan ook lezen dat een snackbarbediende als startsalaris €1.644 per maand verdient. Dat is een brutobedrag en is exclusief vakantietoeslag. Met een jaar of 10 ervaring kan uw inkomen oplopen tot €1.986. U moet er dan wel 38 uur per week voor frituren.
Dit is bepaald in de cao Horeca. Of je nou barman- of vrouw, chef-kok of receptionist bent of in een snackbar werkt, jouw minimumloon per uur wordt vastgesteld op basis van deze werkweek. Vanaf 21 jaar moet je minstens € 12,12 per uur verdienen in de horeca.
Gemiddeld zetten cafetaria's, snackbars en frituren ruim 202 duizend euro om. Dit blijkt uit een zogenaamd One Page Factsheet van bureau Foodservice Watcher. Het bureau in Bredevoort bracht op één pagina de sector compact in kaart. Hierbij werd gebruik gemaakt van cijfers en gegevens uit verschillende bronnen.
Het loon van een restauranteigenaar: 2.500 euro netto.
Hoeveel verdient een Kassamedewerker (m/v) bij Jumbo Supermarkten in Nederland? Gemiddelde Jumbo Supermarkten-Kassamedewerker (m/v) per uur betaling in Nederland is ongeveer € 13,97, hetgeen gelijk is aan het landelijk gemiddelde.
Per huishouden eten Nederlanders jaarlijks 8 tot 9 kilo friet. Dit alles levert deze niet verder wetenschappelijk onderbouwde calculatie op: uitgaande van porties van 220 gram verkopen de gespecialiseerde frituurbedrijven ruim 15 procent van alle friet in Nederland.
Bedrijfsresultaat restaurants en cafetaria's
Hierbij wordt in de branche restaurants en cafetaria's gemiddeld een bruto marge van 69.0% behaald.
Bijbanen voor 15-jarigen Als 15-jarige heb je ook keuze uit andere bijbaantjes: Werken in een kledingzaak. Werken in een restaurant, kantine, snackbar of koffietentje als er geen alcohol wordt geschonken. Helpen met de afwas in de spoelkeuken van een restaurant.
Bijbanen voor 15-jarigen
Werken in een restaurant, kantine, snackbar of koffietentje als er geen alcohol wordt geschonken.
Minimumloon 1 januari 2023
Werknemers van 21 jaar en ouder hebben in 2023 recht op een brutoloon van minimaal 1.934,40 euro per maand. Dat is 12,40 euro per uur bij een 36-urige werkweek.
Een snackbar, frietzaak, friettent, frituur of friture is een eetgelegenheid waar men voornamelijk snacks (bijvoorbeeld friet, kroketten, bitterballen en frikandellen) kan kopen en nuttigen.
Wilt u iets veranderen in uw zaak of hebt u plannen om een afhaalzaak, cafetaria, restaurant, café of hotel te beginnen? Dan hebt u meestal een vergunning nodig.
Snackvirtrine typisch Nederlands
Het is ooit begonnen rond 1900 op een kermis in Bergen op Zoom, waar op straat friet werd gebakken en verkocht." Ondanks dat friet officieel uit België komt, is de snackvitrine gevuld met frituurtapas weer typisch Nederlands, volgens het Nederlands Frituurcentrum.
De prijs ligt momenteel op ongeveer 30 eurocent per kilo. Eind 2021, ten tijde van de laatste lockdown, was de kiloprijs met 10 tot 15 eurocent juist nog laag.